De veiligheid in de Oostermeent blijft een beladen onderwerp.
De veiligheid in de Oostermeent blijft een beladen onderwerp. Foto: Bob Awick

Burgemeester Hertog constateert toename vandalisme

HUIZEN - Burgemeester Fons Hertog maakt zich zorgen over het toenemende vandalisme rondom winkelcentra. Met name in winkelcentrum Oostermeent was het recent weer meerdere malen bal. "Dit is lastige problematiek", aldus de burgemeester tijdens de financiële raadsvergadering.

Aanleiding voor zijn uitspraken was een ingediende motie van de VVD over het cameratoezicht in het winkelcentrum. Hierin stelt de partij dat de gemeente met het cameratoezicht tekortschiet en hier wat aan gedaan moet worden. Er zou onder ondernemers zorg zijn ontstaan over de situatie. Mede na de recente inbraken staat het probleem weer hoog op de agenda.

Noodzakelijk
De burgemeester waarschuwde voor het feit dat niet op elk probleem een apart antwoord kan worden geboden. "Maar ik heb wel gezegd dat het noodzakelijk is om een notitie te maken over het toezicht. Niet alleen bij de Oostermeent, ook bij de Kostmand en Plein 2000", noteerde Hertog. Daarnaast waren er ook geruchten over een verkeerd afgestelde camera in het winkelcentrum. Hierover was bij de burgemeester niets bekend. Wel is het de burgemeester tijdens een recente buurtavond opgevallen dat het de burgers hoog zit. "Ik ben toch wel geschrokken van de hardheid van de buurt. Wij moeten verder gaan dan alleen maar camera's", constateerde de burgervader.

Bespreken
In december zal over de gehele kwestie verder worden gesproken. "Wij zullen dan de werking van diverse camera's bespreken en de bescherming van de openbare en private ruimte", aldus Hertog.