De camperplaats zou één van de mogelijke locaties zijn.
De camperplaats zou één van de mogelijke locaties zijn. Foto: Bob Awick

Gemeenteraad voert druk uit op onderzoek camping

HUIZEN - Wethouder Marlous Verbeek belooft binnen enkele weken iets concreets te kunnen vertellen over het onderzoek naar de mogelijkheden van een camping. Tijdens de behandeling van de begroting kwam de wethouder in botsing met de raad over de onduidelijkheden rondom het onderzoek.

De raad heeft gevraagd om een haalbaarheidsonderzoek naar een kleine camping in Huizen. Uit burgerinitiatieven blijkt volgens de raad dat daar behoefte aan is. Recent beloofde de wethouder dat dit onderzoek deel uit zal maken van de nieuwe kustvisie. In de begrotingsraad werd er wederom gevraagd naar de status van dit onderzoek. "U zult even geduld moeten hebben", was de korte reactie van de wethouder. Zij gaf aan door de beperkte capaciteit en de focus op het Keucheniushof andere prioriteiten te hebben. Deze reactie leidde tot veel ontstemde raadsleden."Wij hebben met een meerderheid gevraagd om dit onderzoek. Dan is de vraag wanneer wij dit kunnen verwachten redelijk", reageerde de PvdA. Ook de VVD zat er bovenop. "Ik zou willen weten wanneer dit komt. Je kunt mensen niet een jaar laten wachten op een onderzoek."Uiteindelijk was het het CDA dat als mediator moest optreden. "Ik snap dat de wethouder beperkte capaciteit heeft. Misschien is het een idee om het college vier weken de tijd te geven en dan te horen wanneer dit resultaat te verwachten valt."

Na lang twijfelen begreep de wethouder dat ze geen andere keus heeft. Naar verwachting zal eind van deze maand duidelijk zijn wanneer de resultaten bekend worden van het haalbaarheidsonderzoek naar een kleine camping in Huizen.