Omwonenden vinden dat de kwekerij niet past in omgeving.
Omwonenden vinden dat de kwekerij niet past in omgeving. Foto: Bob Awick

Kwekerij de Limieten krijgt nieuwe bestemming

HUIZEN - Er is eindelijk duidelijkheid over de bestemming voor de herontwikkeling van Kwekerij de Limieten aan de Naarderstraat.

Al jarenlang wordt er gesteggeld over een nieuwe bestemming voor de kwekerij aan de Naarderstraat. Er is een spanningsveld ontstaan tussen omwonenden en de eigenaar, omdat de kwekerij niet in de omgeving zou passen.

Na lang overleg tekenden de twee partijen eind 2014 een akkoord over de nieuwe bestemming. De eigenaar trok echter zijn handtekening terug toen een koper zich meldde. Hij wilde een hogere bouwhoogte dan in het akkoord was opgetekend. Opnieuw kwam de discussie in een impasse.

Voor de invulling van het terrein kwam de gemeente uiteindelijk met een nieuw voorstel: een hoofdgebouw met een maximale hoogte van 15 meter en bijgebouwen met een maximale bouwhoogte van 7 meter. Dit tegen het zere been van de omwonenden. Omdat de gemeenteraad zich nog uit moest spreken over het dossier, werden verschillende partijen benaderd om te kijken en hun mening te geven. Afgelopen donderdag kwam het definitieve oordeel. Een meerderheid van de raad steunde de voorgestelde hoogte van het college voor het gebouw. "Het perceel ligt ruwweg drie meter lager dan de bebouwde omgeving." Hierdoor zou het nieuwe gebouw niet tot hinder zijn voor omwonenden. Dit tot teleurstelling van omwonenden die liever hadden gezien dat de hoogte van het nieuwe gebouw beperkt zou zijn gebleven. De Limieten laat in een reactie weten dat zij haar werkzaamheden onveranderd voortzet tot de koop definitief is en daarna op zoek gaat naar een nieuwe locatie.

'