Inpakken van de pakketten gebeurt door tal van vrijwilligers.
Inpakken van de pakketten gebeurt door tal van vrijwilligers.

Nijpend tekort aan vrijwilligers bij de voedselbank

HUIZEN - De Voedselbank Gooi en Omstreken zit momenteel behoorlijk omhoog. De organisatie die mensen in nood helpt zit nu zelf te springen om vrijwilligers. De hoofdvestiging en de centrale loods van de organisatie zitten in Huizen.

Grootste probleem volgens de organisatie is dat er geen algemeen coördinator is. Er is nu een tijdelijke oplossing, maar na half januari 2017 is dat afgelopen. De grootse pijn zit hem in de bezetting op de hoofdvestiging en centrale loods aan de Energieweg 33 - 39 in Huizen. De vestiging aan de Energieweg 33 is bijvoorbeeld drie dagen per week open en ook daar is de algemeen coördinator hard nodig.

Maar er is niet alleen de roep om een algemeen coördinator, ook andere vrijwilligersfuncties moeten ingevuld worden. "De groep mensen die een beroep moeten doen op de Voedselbank wordt namelijk steeds groter", aldus de organisatie.

De Voedselbank Gooi en Vechtstreek viert dit jaar overigens haar 10-jarig jubileum. "In die tien jaar is de Voedselbank veel te groot geworden voor een systeem van goedwillende 'vliegende kieps'", aldus de organisatie

Met de feestdagen in aantocht wil de Voedselbank ook graag wat extra's doen voor haar klanten. "Bijvoorbeeld bedrijven die kerstpakketten over hebben of mensen die een ontvangen pakket willen schenken, zijn van harte welkom bij ons." Meer informatie over de Voedselbank en de vrijwilligersfunctie kan ingewonnen worden via info@voedselbank.nl, hrm@voedselbankgooi.nl of per telefoon 035-5339775 van dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur.