De politie heeft het gebied rondom de snackbar afgezet nadat een man binnen een mes trok.
De politie heeft het gebied rondom de snackbar afgezet nadat een man binnen een mes trok. Bob Awick

Man trekt mes in snackbar

HUIZEN - In Snackbar Snackland aan de Holleblok heeft zaterdagavond een gewapende overval plaatsgevonden. De politie heeft in de omgeving een verdachte opgepakt.

Een medewerker van de snackbar vertelde aan RTV Noord-Holland dat de man gewoon een klant was en ineens zijn mes trok. "Hij kwam met het mes naar me toe en zei: 'Ik wil geld'."

Relaas
Gelukkig kon de medewerker de man met een smoes naar buiten lokken. "Ik zei: Ga maar naar achteren bij de koelkast, daar is het geld", aldus de medewerker. De overvaller deed dit, maar kwam even later terug, omdat hij niets vond.
Vervolgens zei de medewerker tegen hem: "Je moet naar buiten, daar is iemand met het geld." De man deed dit gedwee, waarop de medewerker snel het rolluik naar beneden deed. Even later pakte de politie de man op straat op.
De medewerker was wel geschrokken, maar was vooral bezorgd om zijn klanten. "Er zaten hier ook mensen met kinderen te eten."

Volgens de politie was het een eenmansactie. "Er lijkt geen sprake te zijn van meerdere verdachten. Onderzoek is in volle gang", meldde de politie via de sociale media.