Afbeelding
Foto: Rino Schreuder

Rino Schreuder

Vrijwilliger en lid bij Rotary, 59 jaar, in Huizen sinds 1987

Je helpt mee met de Rotary Classic Car Rally?
"Dit is een landelijk evenement met 120 deelnemende oldtimers en ruim vijftig vrijwilligers. Op 20 mei 2017 is de 14de editie. De rally start altijd in 't Gooi, vorig jaar in Oud Valkeveen."

Wat is het doel van de rally?
"Elk jaar ondersteunen we een wetenschappelijk project gericht op de gezondheid van kinderen. Vorig jaar is 40.000 euro opgehaald voor een project voor te vroeg geboren kinderen in het Emma Kinderziekenhuis."

Wat is jouw rol?
"Het voorbereidende werk wordt gedaan door een commissie van 10 man waarin iedereen zijn eigen rol heeft. Van die commissie ben ik voorzitter. Het zijn stuk voor stuk superenthousiaste en professionele mensen die allemaal hun eigen rol hebben en elkaar naadloos aanvullen."

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik heb al 25 jaar een uitgeverij op het gebied van opleiding & ontwikkeling. Met een tijdschrift, naslagwerken en digitale informatie. Drie jaar geleden ben ik beginnen met een nieuw project, gericht op het vastleggen en uitwisselen van opleidingsinformatie."

Wat doe je op een vrije dag?
"Dan ben ik vaak op het water in Loosdrecht: op zaterdagochtend met mijn vaste roeiploeg Dutch Touch, en met mooi weer op andere dagen met mijn vrouw Yvonne in ons sloepje."

Wat is je favoriete plek?
"De hei aan de Naarderstraat."

Huizen mist nog?
"Goed bereik voor de mobiele telefoon in de buitengebieden."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De toekomstige woningbouw op kwekerij de Limieten; de gemeenteraad heeft daar onlangs een beslissing over genomen die nogal afweek van een eerder plan."

Welke droom zou je in vervulling willen zien gaan?
"Gezond oud worden en nieuwe dingen blijven doen."