Dokter Auke Renard is de nieuwste aanwinst van AVE Orthopedische Klinieken.
Dokter Auke Renard is de nieuwste aanwinst van AVE Orthopedische Klinieken. Foto: Bob Awick

Lijnen zijn kort bij AVE Orthopedische Klinieken

HUIZEN - Dokter Auke Renard is de nieuwste aanwinst van AVE Orthopedische Klinieken met onder andere een vestiging in Huizen. "Na jaren ervaring in het ziekenhuis in Enschede was ik toe aan wat anders."

Nu werkt hij met veel plezier bij het zogeheten 'zelfstandig behandelcentrum'. "De lijnen zijn hier kort en dingen zijn snel geregeld. Dat vind ik prettig. Patiënten vinden die kleinschaligheid ook vaak prettig, merk ik. Ze ervaren het als persoonlijker. De klinieken zelf bestaan ook al weer tien jaar en zijn in Huizen opgericht door Rob Albers en Harm van der Vis. Beiden zijn hier ook nog steeds werkzaam."

Ervaren
In totaal werken er acht dokters bij de AVE Orthopedische Klinieken. Ze zijn allemaal zeer ervaren, volgens Renard. "De meeste zijn ook gepromoveerd op onderzoek." Ze behandelen patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat. "Dat zijn het skelet en de spieren, van nek tot teen. Alleen met het hoofd doen wij niets", legt Renard uit. "Je moet dan denken aan problemen met de heup, knie, schouder, nek, pols, rug en dergelijke."
Iedereen kan terecht bij AVE Orthopedische Klinieken, zolang er maar een verwijzing is van de huisarts of de bedrijfsarts. "Onze zorg wordt gewoon vergoed door de verzekeringen en we voldoen aan alle kwaliteitseisen. We hebben zelfs een speciale kwaliteitsmedewerker die zorgt dat we up-to-date zijn en dit ook goed bijhouden."
De klinieken hebben daarnaast van KIWA het keurmerk van Zelfstandige Klinieken Nederland gekregen.
"Als iemand hier komt voor een consult, dan gaan we achterhalen wat het probleem is en kijken hoe we dat kunnen oplossen. We kunnen hier zelf röntgenfoto's maken. Voor een MRI-scan maken we elders een afspraak. Opereren doen we ook zelf in het Medisch Behandelcentrum Amstelveen met onze eigen operatieassistenten." Renard geeft daarbij aan dat de dokters in de kliniek allemaal breed zijn opgeleid, maar wel allemaal inmiddels hun specialisaties hebben. "Je kunt niet alle nieuwe ontwikkelingen bijhouden en daarom is specialiseren wel nodig. Ik kan hier eventueel dus doorverwijzen naar een collega. Zo houden wij onze zorg ook hoog van kwaliteit."

Wachttijden
Renard zelf wist al vroeg dat hij zich na zijn studie voor basisarts wilde gaan specialiseren in orthopedie. "Ik ben altijd een fanatieke sporter geweest. Eerst atletiek en tijdens mijn studie was het roeien. Dat heeft mij geïnspireerd."
Hij vindt het prettig om bij AVE Orthopedische Klinieken op een laagdrempelige manier zorg te geven aan patiënten en ook op deze manier richting fysiotherapeuten en huisarts kan werken. "Daarnaast zijn onze wachttijden niet lang. Op de website ave-orthopedischeklinieken.nl kunnen mensen zien hoe lang deze zijn; daar staat ook meer informatie over ons."