Een themaochtend over Japan op 1 december in de bibliotheek in Eemnes.
Een themaochtend over Japan op 1 december in de bibliotheek in Eemnes.

donderdag 1 december

Steven Oudhuizen over Japan

Bibliotheek Eemnes 10.00 uur

Japan spreekt tot ieders verbeelding. In Japan maak je kennis met een van de meest fascinerende culturen ter wereld. Je treft er elegante geishameisjes en imposante sumoworstelaars, tempels van goud en tuinen van mos. De tegenstellingen zijn bijzonder: Japan is supermodern, treinen rijden er op de seconde nauwkeurig en de straat is brandschoon. Naast het heerlijke eten zoals sushi en sashimi zijn er nog diverse andere gerechten die ons laten genieten van de Japanse keuken. Steven Oudhuizen vertelt ons aan de hand van een fotopresentatie over Japan. Iedereen is van harte welkom, ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. De entree is vrij.

Kringloopwinkel

Bakboord Huizen 10.00 uur

Vanaf vandaag is de Kringloopwinkel Huizen op de maandag, dinsdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Deze ruimere openingstijden passen meer bij dat waar de winkel voor staat, namelijk klantvriendelijkheid. Van de chauffeurs tot de diverse medewerkers: vriendelijkheid en behulpzaamheid gaan bij hen hand in hand.

Creatief met kerst(ballen)

De Thomaskerk Huizen19.30 uur

Op zoek naar een origineel cadeau voor 5 december? Dat kunt u maken in de workshop 'Kerstbal schilderen' door de Huizer kunstenaar Ivan Mijatovic. Hij neemt u mee om op kunstzinnige en creatieve manier verschillende materialen te gebruiken. Aanmelden: 035-5268725.

vrijdag 2 december

Mamacafé

Holleblok Huizen 10.00 uur

Het weekend voor Sinterklaas. Spannend! Alle (aanstaande) ouders met baby's en hun broertjes en zusjes tot vier jaar zijn van harte welkom. 10.00 - 11.30 uur.

zaterdag 3 december

Repair Café

Johanneshove Laren 10.00 uur

Bij het Repair Café wordt u opgewacht door een team enthousiaste reparateurs. Zij voeren gratis reparaties uit aan huishoudelijke apparatuur, kleding, fietsen (verlichting) en nog veel meer. Na afloop wordt een vrijwillige donatie op prijs gesteld. Vervangende onderdelen dient u zelf mee te brengen. De sessie sluit om 13.00 uur.

Marc Lommert signeert zijn 'Drie Werelden'

Bruna Kerkstraat Huizen 14.00 uur

Auteur Marc Lommert brengt een bezoek aan de Bruna om het eerste deel van zijn fantasyreeks 'Drie Werelden' te signeren. 'De Eerste Wereld' is het begin van een episch fantasyverhaal in de sfeer van Lord of the Rings. Hoewel Marc Lommert zijn eigen schoenen het best past, wordt hij in recensies veelvuldig met zijn idool J.R.R. Tolkien vergeleken. Zijn reeks wordt zowel door beginnende fantasylezers als door ervaren liefhebbers van het genre geprezen om de originaliteit. www.driewerelden.nl.

Taxatie Arie Molendijk

De Witte Bergen Eemnes 14.00 uur

De bekende taxateur Arie Molendijk komt naar Eemnes. U kunt tussen 14.00 en 17.00 uur bij hem terecht met oude boeken, documenten, foto’s, brieven, (staten)bijbels, atlassen, prenten en kinderboeken voor een waardebepaling. De taxateur zit deze dag in het restaurant van hotel De Witte Bergen. Molendijk heeft bijna 1600 taxatiedagen op zijn naam staan en in de loop der jaren internationaal een reputatie opgebouwd. De taxatie kost € 5,- ongeacht het aantal te beoordelen boeken. Informatie: www.molendijkboeken.nl of amolendijkboeken@outlook.com.

zondag 4 december

Verbintenisdienst

Dorpskerk Blaricum 10.00 uur

Ds. M.Th. van der Sijs wordt verbonden aan de Protestantse Gemeente Blaricum. In de bijzondere kerkdienst in de Dorpskerk wordt de nieuwe predikant gezegend door de twee interim-predikanten ds. R. van den Beld en ds. A. de Boer.

Koffieconcert

Papageno Huis Laren 11.30 uur

Emma Roijackers - viool, Michiel Wittink - altviool en Koenraad Spijker - piano.

maandag 5 december

Culturele middag voor senioren

Raadhuis Laren 14.00 uur

Elke eerste maandag van de maand organiseert Versa Welzijn een culturele middag voor senioren. Om 14.00 uur start een lezing over het Larens kast- of schuilkerkaltaar uit plm. 1795 dat sinds vorig jaar te bewonderen is in het Raadhuis. Antoinetty van den Brink, scheidend voorzitster van de Historische Kring, vertelt over de lange weg die het altaar is gegaan en de problemen waar tegenaangelopen werd om het terug te halen naar Laren. Entree € 5,-. Eindtijd 16.00 uur.

dinsdag 6 december

Geef-en-neemwinkel

't Vuronger Huizen 10.00 uur

De Geef-en-Neemwinkel is open van 10.00 tot 12.00 uur. Er zijn diverse feestartikelen verkrijgbaar.

Hundertwasser in de Mandala

Manondala's Huizen 13.00 uur

Tijdens deze workshop maak je nader kennis met de grote kunstenaars. Aan bod komt Hundertwasser. Deze les bevat een korte beschrijving van de kunstenaar en zijn stijl. Wij gaan zijn werkwijze en gedachtegoed verkennen d.m.v. tekenoefeningen en zetten samen een mandala op, gebaseerd op de stijl van de desbetreffende kunstenaar. Deze workshop is goed te volgen voor beginners en gevorderden. Tekentalent is niet vereist. € 25,-. Opgeven via: www.manondalas.simpsite.nl.

woensdag 7 december

Tuimel-judo

Osorezu Huizen 14.45 uur

Tuimel-judo voor peuters van drie t/m vijf jaar. Judolessen voor de allerkleinsten. Bewegen, samenwerken en plezier staan centraal in de lessen van 45 minuten. Een kwartaal lekker judoën voor € 75,-. We sluiten dit af met een judo-examen. www.osorezu.nl of 06-15276036.

Vanaf 7 december

Bob ten Hoope

Singer Laren 12.00 uur

Singer Laren geeft een verkooptentoonstelling uit de nalatenschap en het atelier van de bekende Gooische kunstenaar Cornelis Jan (Bob) ten Hoope (1920-2014). De opbrengst van de tentoonstelling komt ten goede aan de nieuwbouw van Singer Laren. Ten Hoope is bekend om zijn etsen en aquarellen van naakten, café-scènes, bloemen en Franse landschappen.

donderdag 8 december

Digitale inloop

't Vuronger Huizen 10.00 uur

10.00 tot 12.00 uur. Digitale inloop: wilt u een digitaal huishoudboekje gaan maken? Heeft u vragen over uw smartphone, digitale camera of laptop? Onze deskundige vrijwilligers zitten voor u klaar. Service is gratis.

Gooische vrouwenzaken

Theater aan de Brink Laren 10.30 uur

Thema: 'Marketing vanuit je hart'. Spreker: Ingrid Langen. Voor veel ondernemers is marketing een ware worsteling. Je weet dat je aan marketing moet doen om klanten te krijgen, maar hoe onderscheid je je van al die anderen die hetzelfde doen als jij? Met 'Marketing vanuit je hart' ervaar je hoe marketing ook moeiteloos kan zijn. In deze workshop leer je welke vijf ingrediënten je daarbij nodig hebt. Ingrid Langen begeleidt en inspireert zelfstandig dienstverleners en ondernemers bij de gezonde groei van hun bedrijf. Kosten voor de bijeenkomst en lunch € 22,75. Contant betalen bij binnenkomst.

Taart versieren... 'Piece of cake'

Blaercom Blaricum 19.30 uur

Bent u ook geïnspireerd door 'Heel Holland Bakt', maar wilt u rustig beginnen, dan biedt Volksuniversiteit het Gooi u de gelegenheid om uw eigen originele taart te versieren. U vult de taart met een luchtige crème naar keuze (bijv. aardbeien, citroen of Oreo-cookies) en leert vervolgens allerlei trucjes en verschillende manieren om de taart te versieren met marsepein. Alle benodigdheden zijn aanwezig en u gaat met een eigengemaakte creatie en vol ideeën voor uw volgende taart naar huis. Meer informatie en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

vrijdag 9 december

Mamacafé

Holleblok Huizen 10.00 uur

Vandaag geen thema, maar wisselen we ervaringen en tips uit. Het zijn altijd gezellige ochtenden. Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom. 10.00 tot 11.30 uur.

Lichtjesavond

Laren 18.00 uur

Laren wordt omgetoverd tot het mooiste en gezelligste kerstdorp van Nederland. Tijdens de lichtjesavond gaan alle straatlantaarns uit waardoor een feeërieke sfeer ontstaat. De winkels langs de route zijn geopend tot 22.00 uur. Daarnaast kunt u tijdens uw wandeling door de Larense winkelstraatjes genieten van de kunst in de etalages. Ook Singer Laren doet mee en is dan van 18.00 tot 22.00 uur geopend.

Ruimere openingstijden voor De Kringloopwinkel aan de Bakboord in Huizen.