Een vette cheque voor ondervoedingsprojecten.
Een vette cheque voor ondervoedingsprojecten. Foto: Erfgooiers College

22.000 euro voor World Vision
van het Erfgooiers College

HUIZEN - Medewerkers van Zip Your Lip hebben vorige week op het Erfgooiers College een dikke cheque in ontvangst mogen nemen uit handen van rector Yzaäk Jacobi. De leerlingen hebben maar liefst een bedrag van 22.000 euro opgehaald tijdens de actiedag van Zip Your Lip, die in september plaatsvond.

Zip Your Lip is al 25 jaar dé jongerenactie van World Vision. Ook dit jaar zippen duizenden jongeren door 24 uur lang niets te eten. Het geld dat zij daarmee ophalen gaat naar ondervoedingsprojecten. World Vision helpt kwetsbare kinderen en hun families die ernstig ondervoed zijn en behandelt hen tot ze weer op een gezond gewicht zijn.
Rector Yzaäk Jacobi is trots: "Van de brugklas tot 6 vwo deden alle leerlingen mee en ook de collega's waren erg betrokken. Meer dan 122 leerlingen zijn blijven slapen en op de markt hebben we veel ouders mogen ontvangen. Dit maakte het echt een actiedag van de hele school! Als christelijke school vinden we dat school meer is dan leren alleen en we willen kinderen dan ook bewust maken van de wereld om hen heen."