Dirigent Ton Koopman en Mariëtte Nieuwboer.
Dirigent Ton Koopman en Mariëtte Nieuwboer. Foto: Leo Janssen

Voorbereiding Weihnachtsoratorium in volle gang

LAREN - "Het is echt uniek dat dirigent Ton Koopman, toch dé barokspecialist bij uitstek, zijn internationale kersttournee door Duitsland, Zwitserland en Italië onderbreekt voor een exclusieve uitvoering van Bachs meesterwerk het Weihnachtsoratorium in Laren", aldus Mariëtte Nieuwboer, bestuurslid van de organiserende Stichting Laren Klassiek.

"Voor de bijzondere uitvoering van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach op woensdagavond 14 december om 20.00 uur in de Sint-Jansbasiliek zijn nog volop kaarten verkrijgbaar", vervolgt ze. "Koopman komt hier samen met het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir en een aantal topsolisten, waaronder de alom geroemde countertenor Maarten Engeltjes."

Voorbereiding
Mariëtte is al een paar maanden bezig met de voorbereiding van dit concert, samen met haar medebestuursleden en een groot aantal vrijwilligers waaronder de Broederschap van Sint-Jan. "Met het grootste plezier, omdat het hier muziek van het hoogste niveau is. Feestelijke trompetmuziek, hemels schone aria's, prachtige hoornmuziek en meeslepende koralen. Het is echt het verhaal over de vreugde van een geboorte, liefde van de ouders en verwondering bij de toeschouwers: dé manier om in kerststemming te komen. Ik weet zeker dat het 14 december prachtig wordt. Ton Koopmans vermaarde reputatie in binnen- en buitenland staat daarvoor garant."

Kaarten voor woensdagavond 14 december kunnen worden besteld via weihnachtsoratorium.ntk.nl en de Nationale Theaterkassa, 0900-9203 (0,45 cent p/m).