De zelfbenoemde muzieknerd gaf zaterdag tekst en uitleg over zijn boek met vergeten hits van diverse wereldsterren.
De zelfbenoemde muzieknerd gaf zaterdag tekst en uitleg over zijn boek met vergeten hits van diverse wereldsterren. Foto: Bastiaan Miché

Bekende stem in boekhandel

HILVERSUM - Ineens schalde zaterdagmiddag een bekende stem door Boekhandel Voorhoeve. Het mannetje van de radio, Gerard Ekdom, presenteerde op eigen wijze zijn boek 'Hidden Treasures' in de Hilversumse winkel aan de Kerkstraat. "De winkel was heel even een radiostudio", bevestigt Klaartje de Vocht.

"Hij had zijn eigen geluidsinstallatie mee. Nadat hij die had ingeplugd, galmde zijn stem op een fijne manier door de winkel. Je zag mensen echt denken: Wat een bekende stem. Dat was echt heel leuk", blikt de onderneemster terug. In zijn boek kaart Ekdom vergeten hits aan van wereldsterren als Michael Jackson, Elton John en Simply Red. Met het publiek deed hij nog een quizje voordat hij begon aan zijn signeersessie. Eerder die dag zette Herman Koch krabbels in zijn nieuwste boek 'De Greppel' in de winkel. Door de goede naam van Voorhoeve weet De Vocht veel auteurs te interesseren voor een signeersessie of een presentatie. De volgende staat al op de agenda. Victor Mids van Mindf*ck komt zondag 11 december van 10.00 tot 11.00 uur langs.