Een prominente rol voor zorgboeren op de kerstmarkt van 't Werckpaert in Blaricum op 13 en 14 december.
Een prominente rol voor zorgboeren op de kerstmarkt van 't Werckpaert in Blaricum op 13 en 14 december.

donderdag 8 december

Digitale inloop

't Vuronger Huizen 10.00 uur

10.00 tot 12.00 uur. Digitale inloop: wilt u een digitaal huishoudboekje gaan maken? Heeft u vragen over uw smartphone, digitale camera of laptop? Onze deskundige vrijwilligers zitten voor u klaar. Service is gratis.

Gooische vrouwenzaken

Theater aan de Brink Laren 10.30 uur

Thema: 'Marketing vanuit je hart'. Spreker Ingrid Langen. Koste bijeenkomst en lunch € 22,75. Contant betalen bij binnenkomst.

Taart versieren... piece of cake

Blaercom Blaricum 19.30 uur

Volksuniversiteit het Gooi biedt u de gelegenheid om uw eigen originele taart te versieren. Alle benodigdheden zijn aanwezig en u gaat met een eigengemaakte creatie en vol ideeën voor uw volgende taart naar huis. Meer informatie en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

vrijdag 9 december

Mamacafé

Holleblok Huizen 10.00 uur

Vandaag geen thema, maar wisselen we ervaringen en tips uit. Het zijn altijd gezellige ochtenden. Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom. 10.00 tot 11.30 uur.

Start kerstverkoop

Kringloopwinkel Huizen 10.00 uur

Traditiegetrouw start op de eerste vrijdag na de verjaardag van Sint Nicolaas de verkoop van kerstartikelen in de Kringloopwinkel Huizen. Om 10.00 uur worden de deuren geopend voor een grootse kerstverkoop. Er zijn dit jaar opvallend veel mooie en aparte artikelen.

Lichtjesavond

Laren 18.00 uur

Laren NH wordt omgetoverd tot het mooiste en gezelligste kerstdorp van Nederland. Tijdens de lichtjesavond gaan alle straatlantaarns uit, waardoor een feeërieke sfeer ontstaat. De winkels langs de route zijn geopend tot 22.00 uur.

Songs of Adoration

Kruiskerk Huizen 20.00 uur

Concert van At Once en het Katwijks Familiekoor Ichthus. Kaarten van € 10,- reserveren via muziek240@gmail.com.

Lichtjes in de Singer

Singer Laren 20.00 uur

Ook in Singer Laren schitteren de lichtjes. Kinderen zijn van harte welkom. Terwijl de (groot)ouders het museum bezoeken kunnen kinderen in de Orangerie sfeervolle lichtjes maken. Open van 11.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 22.00 uur.

Fado Night

Theater aan de Brink Laren 20.15 uur

Een intiem concert van de Portugese zanger, gitarist, componist en tekstdichter Fernando Lameirinhas, met als veelzeggende titel 'Een fado voor mijn vader'.

9 december
tot 11 december

Kerstmarkt Laren

Brink Laren 12.00 uur

Mooie kramen, prachtige producten en een sprookjesachtig decor zorgen voor een unieke en zeer sfeervolle markt op de Brink in Laren. Openingstijden: vrijdag 12.00 tot 19.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur. Zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

9 december tot
22 december

Window Art Gallery

Laren

Tijden de Window Art Gallery tonen Larense kunstenaars hun mooiste kunstwerken. In de gezellige winkelstraatjes van Laren ziet u de kunstwerken in de etalages van de winkels. Daarnaast volgt u de kunstroute om alle kunst te bewonderen.

9 december tot 18 maart

TheePotterij

Huizer Museum Huizen16.30 uur

De tentoonstelling 'TheePotterij' is open van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Entree € 5,-. Thee € 1,-. Tijdens de tentoonstellingen zijn tal van extra activiteiten te doen rond het thema. receptie@huizermuseum.nl - www.huizermuseum.nl.

zaterdag 10 december

Kringloopwinkel Huizen extra geopend

Kringloopwinkel Huizen 10.00 uur

De vermaarde kerstverkoop van de Kringloopwinkel Huizen, die op vrijdag 9 december is gestart, krijgt vandaag een vervolg tussen 10.00 en 12.00 uur. Uiteraard bent u op deze morgen van harte welkom om ook naar andere artikelen te kijken dan alleen kerstartikelen.

Winterse wandeling door oud-Huizen

Huizer Museum Huizen 14.00 uur

Het Huizer Museum biedt u de mogelijkheid om met een ervaren gids een heerlijke winterse wandeling te maken door het prachtige, authentieke gedeelte van Huizen. Duur: een uur. € 4,-.

Meezingmiddag voor ouderen

Prinses Irene Huizen 15.00 uur

Samen zingen is leuk en maakt je blij. Daarom is de Werkgroep Dementievriendelijk Huizen heel blij voor de tweede keer een uitnodiging te hebben ontvangen van Koperensemble Princess Brass om een meezingmiddag te organiseren. Iedereen die wat ouder is, van zingen houdt - zeker ook van kerstliederen - en graag luistert naar mooie muziek is van harte welkom. Als er taxibusjes nodig zijn voor de rit naar huis verzoeken wij om die te bestellen vanaf 16.30 uur. Opgeven: meezingmiddagdecember2016@gmail.com.

zondag 11 december

Mindful Run

Restaurant Tafelberg Blaricum 9.30 uur

Mindful Run is de combinatie van mindfulness, ademhalingstechniek, hardlopen en plezier. Resultaat: lekker in je vel en gemakkelijker hardlopen. Beginnende en gevorderde hardlopers kunnen tijdens deze anderhalf uur durende clinic kennismaken met de elementen van de Mindful Run. Kosten: € 15,-. Meer informatie: www.mindfulrun.nl/blaricumhuizen.

Rondje Blaricum

Wandelvierdaagse het Gooi Laren 12.00 uur

De tweede groepswandeling (18 km) van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi voert de lopers naar Blaricum en omgeving. Start en finish zijn bij SV Laren, daar staat om 9.00 uur de koffie klaar. Een half uur later is het startsein. Aanmelden: www.wandelvierdaagsehetgooi.nl. Honden mogen niet mee.

Kunstclub

Papageno Huis Laren 14.00 uur

We schilderen op een schilderdoek met materialen die je zelf kunt kiezen. Workshop voor kinderen vanaf twaalf jaar. Meedoen? Geef je op via activiteiten@stichtingpapageno.nl 14.00 tot 16.30 uur. € 8,50.

Herdenkingsconcert Aafje Heynis

Dorpskerk Blaricum 15.00 uur

Aafje Heynis heeft met haar warme alt en diep doorvoelde voordracht ontelbare mensen geroerd, in Nederland en ver daarbuiten. Zij zong vanuit haar ziel.

Kerstconcert

De Engel Huizen 15.00 uur

Kerstconcert door vocaal ensemble DinJin. Entree: € 12,50.

Willem Nijholt leest voor uit eigen werk

Rosa Spier Huis Laren 15.30 uur

Willem Nijholt leest voor uit eigen werk. Telefoon: 035-5386797.

Jazzmiddag

Papageno Huis Laren 16.00 uur

Het Gijs Idema Trio, bestaande uit Gijs Idema (gitaar), Cas Jiskoot en Tim Hennekes (drums) is gegrond in de jazztraditie maar waagt zich ook op modernere gronden. € 5,- entree. Reserveren tzaaltje@stichtingpapageno.nl.

Verhaal halen op zondagmiddag

De Thomaskerk Huizen 16.30 uur

Een nieuwe verteller, Frank Maria Meijers, vertelt 'Jimmy', een verhaal over een grote hond uit zijn jeugd. De muziek wordt verzorgd door Sander Loog en Theo Henrichs op saxofoon en piano. Meer informatie: www.protestantshuizen.nl.

dinsdag 13 december

Kunst voor kerst

Blaercom Blaricum 13.00 uur

Angeline Rijkeboer exposeert tot 23 december haar dierenschilderijen in dorpshuis Blaercom. Vandaag is zij daar vanaf 13.00 uur aanwezig. Zie ook haar website: www.angeline-rijkeboer.nl.

Makkelijk(er) omgaan met lastige mensen

OpMaat vergaderen Huizen 19.00 uur

Ellen Omvlee van coachingspraktijk Kantelwerk laat mensen ontdekken hoe ze zelf irritaties over anderen kunnen laten verdwijnen, zonder dat je die ander daarvoor hoeft te veranderen. Voor lezers van deze krant geldt bij vermelding van de code 'mensergerjeniet' een korting van € 5,-.

Speel het religieuze spel

De Engel Huizen 20.00 uur

In deze lezing gaat het over het verschil tussen werk, spel en ritueel. Entree: € 7,50.

Winterzonnestilstand en inwijding

Blaercom Blaricum 20.00 uur

De betekenis van de oude inwijdingsrituelen rond de zonnewende van 21 december, de viering van de terugkeer van het licht van de oude volkeren en de geboorte van het kindje Jezus hebben veel met elkaar te maken. Lezing, vrijwillige bijdrage als toegang.

13 december en
14 december

Kerstmarkt

Zorgboerderij 't Werckpaert Blaricum 13.00 uur

Voor de jaarlijkse kerstmarkt bij zorgboerderij ’t Werckpaert krijgen de hulpboeren een prominentere rol. Zij spelen het kerstverhaal in de kerststal. 13.00 tot 16.00 uur. www.werckpaert.nl.

woensdag 14 december

KoffieCreatief

De Brug Huizen 10.00 uur

Vandaag staat KoffieCreatief in het teken van kerst. Kom gezellig meedoen of alleen koffiedrinken. Elkaar ontmoeten is het belangrijkst. Iedereen is welkom.

Pc Helpdesk BEL

Theater aan de Brink Laren 14.00 uur

Presentatie over de mogelijkheden met smarttv’s. 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden: themabijeenkomst@pchelpdeskbel.nl. € 6,-.

Eten bij de Brug

De Brug Huizen 18.30 uur

Eten bij de Brug is elkaar ontmoeten terwijl u een heerlijk diner opgediend krijgt. U bent van harte welkom. Inschrijven: www.debrughuizen.nl.

Biodanza

Bewustzijnscentrum BALA Huizen 19.45 uur

Biodanza is een unieke manier van bewegen op muziek. Geef je op voor een proefles via 06-29252929.

De betekenis van licht

Yogacentrum Surya Huizen 20.00 uur

Eric Hom spreekt over de betekenis van het licht in deze tijd. De avond wordt muzikaal omlijst door spel op de lier. Aanmelden: 035-5258410 of 06-26499828.

Weihnachtsoratorium

Sint Jansbasiliek 20.00 uur

Ton Koopman onderbreekt zijn kersttournee door Duitsland, Zwitserland en Italië voor een optreden in eigen land, in Laren. De toegangskaarten kosten € 59,50 voor de eerste rang, € 49,50 tweede rang. www.larenklassiek.ntk.nl.