Laren zal vrijdag extra sfeervol verlicht zijn. Op Lichtjesavond gaat de straatverlichting namelijk uit.
Laren zal vrijdag extra sfeervol verlicht zijn. Op Lichtjesavond gaat de straatverlichting namelijk uit. Foto: Bob Awick

Duizenden kerstlichtjes in Laren

LAREN - De meest romantische avond van het jaar noemt Bijzonder Laren het: Lichtjesavond op vrijdag 9 december. Vanaf 18.00 uur wordt de straatverlichting in het dorp gedoofd en worden de straten gehuld in het licht van duizenden kerstlichtjes, kaarsen en fakkels.

Door het dorp loopt een 'lichtjesroute' van de Brink, Nieuweweg, Klaaskampen, Schoutenbosje, Burgemeester Van Nispenstraat en Naarderstraat naar Singer Laren. Langs de route klinkt muziek, de basiliek en de winkels zijn open, in de Johanneskerk kan geluisterd worden naar een koor met een pianist en er zijn proeverijen. De winkels langs de route zijn tot 22.00 uur open. In verschillende winkels langs de route is kunst te zien van lokale kunstenaars. Deze zogeheten Walking Art Gallery is tot 9 januari geopend. Ook de Sint Jansbasiliek is open en sfeervol verlicht. De ijsbaan op de Brink en de kerstmarkt zijn ook tot 22.00 uur open. In Singer Laren schitteren de lichtjes ook. Hier zijn tentoonstellingen en diverse extra activiteiten van 11.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 22.00 uur.