Colette Wickenhagen is een van de gasten op Jazzy Christmas 18 december in de Blaercom in Blaricum.
Colette Wickenhagen is een van de gasten op Jazzy Christmas 18 december in de Blaercom in Blaricum.

donderdag 15 december

Kerstkransjes maken in de Malbak

De Malbak Blaricum 16.00 uur

Tussen 16.00 en 18.00 uur kunnen kinderen van acht tot tien jaar kerstkransjes leren maken in wijkcentrum de Malbak. Vrijwilliger en kok Mark helpen de kinderen hierbij. € 5,-. Opgeven: 035-5262902 of demalbak@versawelzijn.nl.

Vrouwen voor vrouwen

Garage, Huizen

We maken een mooie grove rieten mand van 20 cm. hoog, met kerstgroen, dennenappels en meer. Daarin een mosbal van 12 cm. Kosten € 25,-. De opbrengst gaat naar vrouwen in Afrika. Opgeven bij alienzeeman@gmail.com.

Tablet Café en een spreekuur van Visio

Bibliotheek Eemnes 10.00 uur

Vandaag is er speciale aandacht voor de digitale erfenis. Na het overlijden zijn er veel zaken rondom een digitale erfenis die een nabestaande moet afwikkelen. Denk aan e-mails, foto's in de cloud, socialemedia-accounts en nog meer. Deze gegevens zijn vaak voor de nabestaanden moeilijk toegankelijk. U krijgt tips wat u kunt doen rondom de toegang tot, en uw wensen omtrent, deze gegevens. Ook geeft Koninklijke Visio deze ochtend informatie en advies over slechtziendheid of blindheid. Tijdens dit inloopspreekuur kunt u allerlei hulpmiddelen op het gebied van vergroting en verlichting (bij lezen erg belangrijk), mobiliteit, communicatie en verzorging uitproberen. Meer info: www.visio.org. De entree is vrij. De Tablet Cafés worden altijd georganiseerd in samenwerking met SeniorWeb.

De Barmhartige Samaritaan

De Oosterlichtkerk Huizen 19.30 uur

De kerk heeft deze gelijkenis vaak gebruikt om Joden in een slecht daglicht te stellen. Maar dat was niet de opzet van Jezus. Wij zullen zien dat hij hier een joods thema gebruikte en een joodse strategie om zijn verhaal kracht bij te zetten. Berustte de interpretatie van de kerk op een misverstand? Aanmelden: 035-5268725.

vrijdag 16 december

Mamacafé

Holleblok Huizen 10.00 uur

Carla Wentink, jeugdverpleegkundige consultatiebureau Blaricum, heeft het over slaaprituelen. Alle (aanstaande) ouders met baby's en hun broertjes en zusjes tot vier jaar zijn van harte welkom. 10.00 tot 11.30 uur.

Christmas Journey

Thousand Hills Huizen 17.00 uur

Bij de Christmas Journey loop je samen door de scènes van het kerstverhaal in ongeveer 20-30 minuten. Aan het eind van de reis zijn er lekkere kersttraktaties en zingen we samen kerstliedjes. Kinderen mogen zich verkleden als hun favoriete persoon uit het kerstverhaal. 17.00 tot 18.30 uur.

A Wonderful Christmastime

Johanneskerk Laren 19.30 uur

Het Larens Vrouwenkoor Octimbre en Projectkoor La VocE o.l.v. Ton Philips alsmede zangers van Schola Psittacus uit Amsterdam geven een feestelijk kerstconcert. Kaarten à € 12,- zijn verkrijgbaar bij Zangstudio Laren, via info@zingeninlaren.nl en 035-6211615.

zaterdag 17 december

Repair Café

De Bongerd Eemnes 10.00 uur

Vanaf 10.00 uur staat het team reparateurs klaar om reparaties uit te voeren aan huishoudelijke apparatuur, kleding, fietsen en nog veel meer. De reparaties worden gratis uitgevoerd, wel wordt een vrijwillige donatie op prijs gesteld. Vervangende onderdelen dient u zelf mee te brengen. De sessie eindigt om 13.00 uur.

BOERenMARKT in kerstsfeer

De Blommenhoeve Eemnes 12.00 uur

De BOERenMARKT is ditmaal helemaal in kerstsferen, met muziek en gezellige lichtjes. De standhouders zorgen voor (h)eerlijke producten, er is warme chocomel en glühwein rondom het open vuurtje en ook warme erwtensoep, broodjes vis en broodjes hamburger. Er zijn prachtige kerststukken te koop, die altijd wegvliegen. Voor het goede doel, het Reumafonds, kunnen er mooie kunstballen worden gekocht. Verder winterse kleding, vogeltaartjes en meer. Er zijn inmiddels al diverse Gasconne-kalfjes geboren, dus kraamvisite is dan zeer welkom. De markt is open van 10.00 tot 19.00 uur.

40-jarig jubileum Wolfskamer

Skiclub Wolfskamer Huizen 12.00 uur

Wolfskamer Wintersport bestaat dit jaar maar liefst 40 jaar. Dat wordt gevierd met een waar alpinespektakel. Op deze dag is Nederlands grootste wintersportgebied in Oostenrijkse sferen met onder andere een skilauf, een skidemo formatieskiën en een Alpenspektakelband.

Kerstzangdienst

Oude Kerk Huizen 19.30 uur

In de Oude Kerk in Huizen is een kerstzangdienst m.m.v. het Christelijk Nationaal Koor uit Veenendaal o.l.v. dirigent Jacob Schenk. Wybe Kooijmans, orgel en piano, Jacob Schenk, panfluit en piano, Marjo van Someren, sopraan. Er is een korte meditatie en samenzang van bekende kerstliederen. Collecte na afloop, gratis toegang.

Kerstgala

Dance-Point Huizen 20.30 uur

Het dansgala van Dance-Point belooft een prachtige avond te worden met een welkomstdrankje, een prachtige show, bijzondere hapjes en iets voor onderweg. 20.30 tot 01.00 uur. € 12,50. Deurverkoop.

17 en 18 december

Musical2-daagse

Prinses Irene Huizen 10.00 uur

MuziekTheaterLab maakt in twee dagen een musical in Huizen. Onze professionele docenten stomen jou in twee dagen klaar om op het toneel te staan. Iedereen is uitgenodigd om op de tweede dag de voorstelling te komen bekijken. Bij de Musical2-daagse heb je geen ervaring nodig. Een musicalscript met jouw eigen rol, muziek om thuis te oefenen, rekwisieten (spullen) voor in de voorstelling, limonade en koekjes. Op 17 december, van 10.00 tot 14.00 uur, gaan we zingen, dansen en acteren. 18 december van 13.00 tot 18.00 uur gaan we zingen, dansen en acteren en aan het einde een voorstelling voor publiek.

zondag 18 december

Festival of Lessons and Carols

H. Nicolaaskerk Eemnes 10.00 uur

Het Festival of Lessons and Carols, de Engelse vooruitblik op het kerstfeest, is in ons land inmiddels ook traditie. Een traditie waar het Goylants Kamerkoor al ruim 25 jaar vorm aan geeft in het Gooi en ook daarbuiten. Bij de feestelijke ochtendmis wisselen lezingen (lessons) en kerstliederen (carols) elkaar af. De liederen zijn bewerkingen van Engelse, maar ook van buitenlandse kerstliederen, van 14e-eeuws tot hedendaags.

Kerstconcert Blaricums Gemengd Koor

Johanneskerk Laren 15.00 uur

Op zondagmiddag 18 december verzorgt het BGK een sfeervol kerstconcert in de Johanneskerk in het centrum van Laren. Tussen de kerstinkopen door wipt u even naar binnen om alvast in de juiste sfeer te komen. Franse, Duitse, Engelse en Nederlandse kerstliederen zullen de revue passeren. Dit alles onder begeleiding van dirigent Lex Barten en met pianobegeleiding van Karina Kantarova. Aanvang 15.00 uur. Entree € 5,-. Kaarten aan de kerk of via de website: www.bgk-koor.nl.

Jazzy Christmas met Four Fun en Colette

Blaercom Blaricum 15.00 uur

Onder het motto 'We wish you a jazzy Christmas' verzorgt De Blaercom een kerstconcert. Het programma, waarin kerstsongs en jazzmuziek elkaar afwisselen, wordt verzorgd door de zangeres Colette Wickenhagen en haar band en het closeharmonykwartet Four Fun. 15.00 tot 18.00 uur. € 7,50. Na afloop van het concert kunt u aanschuiven voor een driegangen diner, gekookt door chef-kok Savvas. Kosten: € 27,50, inclusief toegang tot het concert. Reserveren is gewenst via info@blaercom.nl of 035-5314383.

Generation Praise

Zenderkerk Huizen 19.00 uur

Het thema van de inmiddels traditionele Generation Praise Christmas Special 'Jesus is... de stralende morgenster'. Het hele GP-seizoen gaat het over de verschillende namen van Jezus. Gor Khatchikyan onderzoekt samen met de bezoekers het kerstevangelie aan de hand van deze benaming van Jezus. Naast de vaste bezetting heeft de GP band deze maand enkele zeer getalenteerde gastmuzikanten. Na afloop napraten met een hapje en een warm drankje.

Oecumenische Kerstzang

De Goede Herderkerk Huizen 19.30 uur

Het Hilversums Kamerkoor Revoce o.l.v. Nedyalka Todorova zingt tijdens de Oecumenische Kerstzang in Huizen. Voorgangers zijn ds. Petra Barnard uit Blaricum en pastor Wim Vlooswijk uit Hilversum. Leden van de verschillende kerken verzorgen de lezingen. Ook is er samenzang van bekende kerstliederen. Joost Veerman is de organist. De toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage is gewenst.

18 december
tot 29 januari

Henk Lassche en Nynke Schepers

Rosa Spier Huis Laren 10.00 uur

Henk Lassche (Zwartsluis 1948) vangt in zijn krachtige geabstraheerde schilderijen de essentie van het landschap. Hij laat zich verrassen door licht, luchten en spiegelingen in het water. Veelzijdig beeldhouwer Nynke Schepers toont beelden, reliëfbladen en penningen van brons, steen en hout. U kunt de werken van beide kunstenaars elke dag tussen 10.00 en 16.00 uur bezichtigen. De tentoongestelde kunst is ook te koop.

dinsdag 20 december

Zingen in de Oude Kerk

Oude Kerk Huizen 11.00 uur

In de Oude Kerk vindt een samenzangbijeenkomst plaats. Het thema is de vier jaargetijden. De korte viering staat in het teken van het kerstfeest. De samenkomst duurt ongeveer drie kwartier. Iedereen kan vrij de kerk in- en uitlopen.

Over de dood gesproken

Het Brinkhuis Laren 20.00 uur

Uitvaartverzorger Chris Bogaers neemt u mee in de wereld van de uitvaartzorg, waarbij hij stilstaat bij de diverse mogelijkheden die vandaag de dag gerealiseerd kunnen worden. Op informele wijze beantwoordt hij uw vragen en zorgt hij ervoor dat dit onderwerp voor u bespreekbaar wordt. Zaken als verzekeringen komen niet aan de orde. Info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

woensdag 21 december

Pub66

Grand Café Eemland Eemnes 19.30 uur

Onder de noemer Pub66 willen de democraten in een informele sfeer kennismaken met potentiële nieuwe leden, trouwe kiezers of mensen die juist lijnrecht tegenover ze staan. Vanaf 19.30 uur zitten de raadsleden klaar om te trakteren op een drankje. Vragen, verontwaardigde reacties of gloedvolle betogen: het kan allemaal op de aandacht van de fractie rekenen. Eindtijd 21.30 uur.

Biodanza - kerstworkshop

Bewustzijnscentrum BALA Huizen 19.45 uur

Biodanza is een unieke manier van bewegen op muziek. Tijdens de wekelijkse lessen maak je kennis met gevarieerde oefeningen en muziek. Je danst alleen en samen, soms heel uitbundig en speels, dan weer rustig en ontspannen. Het is voor mensen van alle leeftijden en ervaring met dans is niet nodig. Tijdens deze speciale kerstworkshop dansen we met het thema 'Licht en Verbinding'. Kom ook en gun jezelf een bijzondere ervaring Bel 06-29252929 of kijk op www.biodanza-dansvanhetleven.nl.