De Sint Jans Schola treedt op tweede kerstdag op in de Sint Jansbasiliek in Laren. Foto: Bruno Wacker
De Sint Jans Schola treedt op tweede kerstdag op in de Sint Jansbasiliek in Laren. Foto: Bruno Wacker Foto: Bruna Wacker

vrijdag 23 december

Mamacafé

Holleblok Huizen 10.00 uur

Bijna kerst! Traditiegetrouw proberen we iets voor kerst te knutselen. Zou het ook dit keer weer lukken? Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom. 10.00 - 11.30 uur.

Koen Gubbels in de Bruna

Bruna Kerkstraat Huizen 14.00 uur

Vandaag signeert Koen Gubbels uit Huizen in de Bruna.

VrijdagAvondmuziek

Nieuwe Kerk Huizen 20.00 uur

Klassieke kerstmuziek met onder andere Ceremony of Carols van Benjamin Britten. Kamerkoor Vocaliber o.l.v. Richard Vos met medewerking van Annemieke IJzerman op harp.

zaterdag 24 december

Feestelijke kerstnachtdiensten

Christengemeente Huizen 12.00 uur

De Christengemeente Huizen en Thousand Hills Huizen nodigen iedereen uit samen kerst te beleven op een hele nieuwe manier. Twee kerstnachtdiensten vinden plaats met spetterende worships en een begrijpelijke boodschap door Sebastiaan van Wessem over het licht dat doorbrak in de duisternis. De eerste dienst begint om 18.00 uur en de tweede dienst om 20.00 uur. De dienst duurt 70 minuten en achteraf is er een kop warme chocolademelk met iets lekkers. Reserveer snel gratis tickets via www.kerstnachthuizen.nl.

Kerstmarkt Boereblij

Kerstmarkt Boereblij Blaricum 13.00 uur

Van 13.00 tot 16.00 uur kunt u een bezoek brengen aan kerstmarkt Boereblij. Met Blaricumse Boereblij-producten zoals de Blaricumse boerenzakdoek, het aspergeboekje, chutneys, aspergesoep en de Blaricumse honing.

Kerstnachtdienst Kerst in Stad en Lande

Zenderkerk Huizen 19.00 uur

Op kerstavond vieren we met elkaar het kerstfeest in een korte dienst, geschikt voor jong en oud! Klassieke kerstliederen met trompet, een kinderkoor, moderne muziek, alles heeft een plek in deze dienst. Na de dienst is er tijdens een gezellig samenzijn chocolademelk en glühwein. Welkom! De dienst is van 19.00 - 20.00 uur, de deuren gaan open om 18.30 uur.

Kerstevent Baptistengemeente Het Gooi

Erfgooierscollege Huizen 19.30 uur

Het kerstevangelie in zijn puurste vorm, met zandkunstenaar Gert van der Vijver. Met zand en licht creëert hij de mooiste tekeningen en laat het publiek verbazen hoe bewegend zand een bijzonder schouwspel kan zijn van licht en donker. Ook is er samenzang met een liveband die onder leiding staat van Pieter van der Zwan en waarin o.a. Sera van der Vijver meezingt. Zaal open om 18.45 uur. Na afloop (21.00 uur) is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. De toegang is vrij.

Reni en Elisa Krijgsman

Kruiskerk Huizen 20.00 uur

Op kerstavond begeleidt het bekende muzikale duo Reni en Elisa Krijgsman de samenkomst in de Kruiskerk. Dit echtpaar is vooral bekend vanwege hun lange betrokkenheid bij Opwekking. Hun muziek wordt beschreven als hartverwarmende, relaxte pop in de stijl van bijvoorbeeld Marco Borsato. Geniet van de muziek, luister naar een overdenking van ds. Gert Oostermann, zing en bid mee. En vier zo, samen met de Kruiskerk-gemeente, de geboorte van Jezus Christus.

Volkskerstzang openlucht

Oude Raadhuisplein Huizen 22.00 uur

Kerstzang en een goed verhaal? Op het Oude Raadhuisplein. Een goed verhaal, waar voldoet dat aan? Kom luisteren en oordeel zelf. Maar ook wie zin heeft om te zingen is welkom op de jaarlijkse kerstzang op het Oude Raadhuisplein. En voor de gezelligheid. Om 22.00 uur begint het, na afloop is er warme choco/koffie.

maandag 26 december

Kerstzangdienst

Kruiskerk Huizen 10.00 uur

Deo Juvante zingt het kerstrepertoire in de kerstzangdienst. Aanvang 10.00 uur. Speciale gasten: Willemijn de Munnik, sopraan en Nathanaël Middelkoop, cornet. Spreker: ds. Kees van Velzen -Huizen.

Sint Jans Schola

St Jans Basiliek Laren 14.00 uur

De Sint Jans Schola verzorgt een afwisselend en inspirerend programma met traditionele en ook minder bekende kerstmuziek. Naast de zangers wordt medewerking verleend door een strijkersensemble en twee organisten: Bas Groenewoud en Cees van der Poel. Kerk open om 13.30 uur; aanvang concert is 14.00 uur. De toegang is vrij. Na afloop is er een deurcollecte. www.sintjansschola.nl.

dinsdag 27 december

Muziekfilm 'Marlando'

Johanneshove Laren 14.30 uur

U bent welkom om te komen kijken en luisteren naar de muziekfilm 'Marlando' in de Van Wulfenzaal van Vivium Johanneshove.

27 december tot 6 januari

Kerstvakantie in De Biezem

De Biezem Laren 12.00 uur

De Biezem biedt weer een leuk, spetterend en vooral actief programma voor jong en oud. Bijna elke dag is er wel wat te beleven in De Biezem. Van Laag Water Trefbal tot Kinderdisco en ook het populaire Ter Land, Ter Zee en in De Biezem staan op het programma. Het team van De Biezem zorgt voor het nodige entertainment in het bad. U vindt het hele programma op www.debiezem.nl. Alle activiteiten vinden plaats tussen 13.00 en 16.00 uur.

woensdag 28 december

KoffieCreatief

De Brug Huizen 12.00 uur

Elkaar ontmoeten en koffiedrinken en iets moois maken, ook als u niet creatief bent. Deze week is er een gastles van Annet Rebel.

Jeugdfilm

Bibliotheek Eemnes 14.30 uur

Kom je ook naar de jeugdfilm in de kerstvakantie? Kom naar de filmmiddag en neem je vrienden mee. De toegang is vrij.

28 tot 30 december

Eindejaarsretraite

Scouting Montgomery Huizen 16.00 uur

Een combinatie van yoga, meditatie, wandelen en verdiepende vragen die je helpen om het jaar te overdenken en een nieuwe start te maken. Bel 06-42478180 voor meer informatie.

donderdag 29 december

Oliebollenbingo

Johanneshove Laren 14.30 uur

De oliebollenbingo begint om 14.30 uur. Koster: € 2,50. Speel gezellig mee.

Bootcamp met Dance-Point & SHH

Dance-Point Huizen19.30 uur

Nog even lekker sportief het oude jaar afsluiten en volledig gezond het nieuwe jaar in. Sporten, dansen, lachen, hardlopen - dat is de Bootcamp bij Dance-Point in samenwerking met Sportief Hardlopen Huizen. We starten om 19.30 uur met een danswarming-up. Daarna gaan we naar buiten voor een uur kracht- en conditietraining. We sluiten de bootcamp rond 21.30 uur af met een cooling-down en een drankje aan de bar. Iedereen mag en kan meedoen. € 6,50.

tot 22 december

Window Art Gallery

Hele dorp Laren

Tijden de Window Art Gallery tonen Larense kunstenaars hun mooiste kunstwerken. In de gezellige winkelstraatjes van Laren ziet u de kunstwerken in de etalages van de winkels. Daarnaast volgt u de kunstroute om alle kunst te bewonderen.

tot zaterdag 31 december

Inspirerende wereld

De Bolder Huizen 12.00 uur

Expositie olieverfschilderijen en aquarellen van Marianne van Lon. De natuur in al zijn vormen met haar prachtige kleuren en structuren boeit de kunstenares en inspireert haar om deze schilderijen te maken. Marianne is zelf aanwezig op 15 oktober, 26 november en 17 december van 14.00 tot 16.00 uur.

tot zaterdag 31 december

Liesbeth Schinkel

Torenhof Blaricum 12.00 uur

Het werk van Liesbeth Schinkel bestaat uit portretten en landschappen, figuratief en erotisch. Zij heeft daarnaast een voorliefde voor de iconische sterren uit de jaren 60/70. Qua schildertechniek maakt zij gebruik van aquarel, houtskool en acryl. U bent van harte welkom om haar werk te bewonderen.

tot zondag 8 januari

Energietentoonstelling en meer

Geologisch Museum Hofland Laren 13.00 uur

Al die kerstlichtjes branden niet zomaar vanzelf. Daar is energie voor nodig. Daar kunnen wij je veel over vertellen en over laten zien. Natuurlijk ook over fossielen en mineralen en de geschiedenis van onze aarde. Kom eens langs in de kerstvakantie en neem een kijkje in ons museum.

Zandkunstenaar Gert van der Vijver is op het kerstspektakel op de 24e van Baptistengemeente Het Gooi in Huizen.