Afbeelding
Foto: Jaap van As

Jaap van As

Vrijwilliger bij de Christengemeente Huizen, 36 jaar, in Huizen sinds 1980

Wat zijn je werkzaamheden binnen de kerk?
"Ik draag bij aan de interne en externe communicatie van de Christengemeente Huizen. Intern verzorg ik bijvoorbeeld de nieuwsbrief en naar buiten toe maak en verzend ik persberichten over onze activiteiten zoals speciale diensten."

Wat is er zo bijzonder aan de kerstnachtdiensten?
"Om te beginnen vind ik het bijzonder dat er door twee kerken, de Christengemeenten en Thousand Hills, wordt samengewerkt. Daarnaast vind ik het leuk dat de muziek en de kerstboodschap toegankelijk en eigentijds zijn. Het zou fijn zijn als mensen die niet (meer) zo vaak in de kerk komen zich ook thuis zullen voelen."

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik werk als bestuursadviseur bij een waterschap."

Wat doe je op een vrije dag?
"Als het een beetje mooi weer is met vrouw en kinderen eropuit, bij voorkeur naar zee."

Hoe belangrijk is geloof in jouw leven?
"Om te beginnen vind ik Psalm 8 erg mooi, waarin koning David zich, bij het zien van de prachtige sterrenhemel, afvraagt hoe het kan dat God aan de mens denkt en Zich met hem bezighoudt? Het besef dat wij niet zomaar bestaan, maar zijn bedacht door dezelfde God die deze aarde heeft gemaakt, maakt mij klein, maar ook dankbaar."

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"Poeh, dat zijn er zo veel, ik woon hier niet voor niets al mijn hele leven. De combinatie van een groen dorp te midden van bos, hei en water maakt Huizen voor mij een heerlijke plek om te wonen."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De ontwikkelingen rond de HOV-busbaan vind ik uitermate boeiend, met name de wijze waarop inwoners zich hierin hebben gemengd en letterlijk de straat op zijn gegaan. De oranje linten om de bomen die 'in de weg staan' en mogelijk het veld zouden moeten ruimen, hebben dat prachtig in beeld gebracht.''