Camiel Boomsma (links) en Ivan Penkov geven 8 januari een recital op twee piano’s in het Rosa Spier Huis in Laren.
Camiel Boomsma (links) en Ivan Penkov geven 8 januari een recital op twee piano’s in het Rosa Spier Huis in Laren. Foto: Rosa Spier Huis

donderdag 29 december

Oliebollenbingo

Johanneshove Laren 14.30 uur

De oliebollenbingo begint om 14.30 uur. Koster: € 2,50. Speel gezellig mee.

Bootcamp met Dance-Point & SHH

Dance-Point Huizen 19.30 uur

Nog even lekker sportief het oude jaar afsluiten en volledig gezond het nieuwe jaar in. Sporten, dansen, lachen, hardlopen: dat is de bootcamp bij Dance-Point in samenwerking met Sportief Hardlopen Huizen. We starten om 19.30 uur met een danswarming-up. Daarna gaan we naar buiten voor een uur kracht- en conditietraining. We sluiten de bootcamp rond 21.30 uur af met een cooling-down en een drankje aan de bar. Iedereen mag en kan meedoen. € 6,50.

zaterdag 31 december

Oudejaarsdienst Dorpskerk

Dorpskerk Blaricum 20.00 uur

De traditionele Oudejaarsdienst in de Dorpskerk is een goede manier om het jaar af te sluiten.

maandag 2 januari

Kringloopwinkel

Kringloopwinkel Stichting Servitas Huizen13.30 uur

Zoekt u leuke en goedkope spullen, kom dan naar de gezellige kringloopwinkel van Stichting Servitas. Open van 13.30 tot 16.00 uur. Wij hebben een grote sortering meubels, kleding, huishoudelijke artikelen, boeken, dvd’s en cd’s. Alles voor een prikkie. U kunt bij ons spullen inleveren. Bel naar 035-5262931 om de spullen te laten ophalen. De opbrengst van onze kringloopwinkel komt ten goede aan ouderen en sociaal zwakkeren in onze samenleving.

3 januari tot 8 januari

Groepsdansen

Dance-Point Huizen 19.00 uur

Tussen 19.00 en 22.00 uur leer je in deze groepslessen diverse groepsdansen aan waarbij je geen partner nodig hebt. Iedereen is van harte welkom, dus neem je vrienden, collega's, buren, familie mee en kom en avondje dansen. € 5,- entree.

woensdag 4 januari

Kringloopwinkel

Kringloopwinkel Huizen 19.00 uur

Medewerkers van de Kringloopwinkel Huizen nemen het initiatief om hun winkel elke woensdag van 19.00 tot 21.00 uur te openen. Door de uitbreiding van de openingstijden kan nog stelliger de doelstelling van deze vrijwilligersorganisatie bereikt worden: door de verkoop van vriendelijk geprijsde artikelen gelden genereren voor maatschappelijke organisaties binnen de gemeente Huizen en de regio. Vanavond ontvangen de eerste 25 klanten bonnen die recht geven op 25% korting op de aanschaf van artikelen.

Biodanza - muziek, beweging, plezier!

Bewustzijnscentrum BALA Huizen 19.45 uur

Wil je in het nieuwe jaar meer bewegen? En wel zo dat je er intens blij van wordt? Dan is Biodanza wellicht iets voor jou. Biodanza is een unieke manier van bewegen op muziek; het is vooral een uitnodiging om te dansen vanuit je gevoel en het plezier daarvan te beleven. Wekelijkse deelname heeft een positief effect op je welzijn: het vergroot je levensvreugde en brengt je al dansend in balans. Voor meer info en aanmelden: zie www.biodanza-dansvanhetleven.nl of bel 06-29252929.

donderdag 5 januari

Kristal in de mandala

Manondala's Huizen 13.00 uur

Je maakt nader kennis met de kristal in de mandala. De les begint met een geleide meditatie, zodat je in je eigen energie komt. Daarna leggen we het thema nader uit en zetten we samen de mandala op. De mandala kan thuis verder worden ingekleurd. Deze workshop is goed te volgen voor beginners en gevorderden. Tekentalent is niet vereist. € 25,-. Opgeven via: www.manondalas.nl.

vrijdag 6 januari

Mamacafé

Holleblok Huizen 10.00 uur

We gaan het hebben over onze goede voornemens. Hebben we die? En natuurlijk bijkletsen over de afgelopen feestdagen. Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom. 10.00 - 11.30 uur.

zaterdag 7 januari

Nieuwjaarsreceptie s.v. Huizen

Sportvereniging s.v. Huizen 16.00 uur

Op 1 januari 2017 bestaat s.v. Huizen 90 jaar, een feestelijke mijlpaal in de rijke clubhistorie! Het jaar 2017 staat daarom bol van activiteiten. Ook onze nieuwjaarsreceptie staat in het teken van het 90-jarig bestaan. Naast onze leden en sponsors hopen we dan ook besturen van bevriende verenigingen, vertegenwoordigers van de plaatselijke politiek en de gemeente Huizen en andere relaties te mogen begroeten. U bent van harte uitgenodigd in ons clubgebouw op zaterdag 7 januari, van 16.00 tot 18.00 uur.

Danscafé Proost

Dance-Point Huizen 20.30 uur

Dance-Point gaat in 2017 door met dansen! Om 20.30 uur gaan de deuren open en is iedereen welkom voor een proost op het nieuwe jaar. Er staan drankjes en hapjes klaar en er is de hele avond gelegenheid om te dansen.

zondag 8 januari

Pianorecital Camiel Boomsma en Ivan Penkov

Rosa Spier Huis Laren 15.30 uur

Het Rosa Spier Huis opent het nieuwe jaar met een pianoconcert van twee pianovirtuozen: Camiel Boomsma en Ivan Penkov. Zij geven een recital op twee piano’s met werk van Debussy, Mozart/Busoni, Shostakovich en Tchaikovsky/Economou: Notenkraker suite. Boomsma en Penkov hebben prestigieuze prijzen gewonnen en gaven eerder solo-optredens op internationale podia. U bent van harte welkom, een vrijwillige bijdrage aan de kosten wordt op prijs gesteld. Telefoon: 035-5386797.

tot zondag 8 januari

Schoonheid te koop

Singer Laren 12.00 uur

In de tentoonstelling 'Schoonheid te koop. Kunsthandel Frans Buffa & Zonen' geeft Singer Laren, in samenwerking met het RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, inzicht in de dagelijkse gang van zaken van de kunsthandel. De kunstwerken belichten elk een eigen detail van de geschiedenis van de kunsthandel. De diversiteit aan relaties tussen de kunsthandelaar en zijn kunstenaars, klanten en verzamelaars loopt als een rode draad door de tentoonstelling. De kunsthandel Frans Buffa & Zonen vestigde zich aan het eind van de 18e eeuw in de Kalverstraat in Amsterdam, en speelde tussen 1790 en 1951 een belangrijke rol in de internationale prenten- en schilderijenhandel.

Energietentoonstelling en meer

Geologisch Museum Hofland Laren 13.00 uur

Al die kerstlichtjes branden niet zomaar vanzelf. Daar is energie voor nodig. Daar kunnen wij je veel over vertellen en over laten zien. Natuurlijk ook over fossielen en mineralen en de geschiedenis van onze aarde. Kom eens langs in de kerstvakantie en neem een kijkje in ons museum.

tot maandag 9 januari

Verkoopexpositie Hans Almekinders

De Trappenberg Huizen 12.00 uur

Hans Almekinders houdt van nieuwe uitdagingen en experimenten. Mede daardoor is zijn werk heel divers: tekenen, aquarel, grafische technieken en ruimtelijk werk in keramiek, brons en ijzer. Zijn beelden in brons kunnen vanaf modelschetsen uitgroeien tot een levensgroot beeld. De houten en ijzeren beelden zijn vaak non-figuratief. Openingstijden: www.kunstroutetrappenberg.nl

tot dinsdag 10 januari

30e BEL-Art-tentoonstelling

BEL kantoor Eemnes 8.30 uur

Bij de 30e BEL-Art-tentoonstelling ziet u werk van kunstenaarsduo MyR en bronzen sculpturen van M. Elise Does. Openingstijden: maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur. Vrijdag 08.30 tot 13.00 uur. Toegang gratis.

tot zondag 15 januari

Expositie Barbara Houwers

Het Brinkhuis Laren 9.00 uur

Barbara Houwers laat op de prachtige expositiewand in het Brinkhuis oud en nieuw werk zien. Houwers creëert haar werk in het gebied tussen schilderkunst en beeldhouwkunst. In een breed spectrum aan materialen en technieken ontstaan autonome objecten, beelden en mixed media. Vanuit tekeningen en eerdere schilderijen onderzoekt ze de sculpturale ruimte, kijkt ze terug op haar oeuvre, en brengt haar werk in een nieuw verband. Een nieuw thema ontvouwt zich in haar huidige werk: de relatie tussen mens en natuur. In beelden en kleine objecten verbeeldt Houwers in gestileerde vormen en bladmotieven de mens, zijn omgeving en de ruimte.

tot dinsdag 24 januari

Kleur bekennen

Theodotion Laren 12.00 uur

Expositie van Jilles Molenaar. Dagelijks te zien van 10.00 tot 17.00 uur.

Werk van Barbara Houwers is nog tot en met 15 januari te zien in de (h)Artgalerij in het Brinkhuis in Laren.