Afbeelding
Foto: Jesper van den Berge

Jesper van den Berge


Deelnemer Ice4Life, 32 jaar, In Huizen sinds 2011

Waarom zet je je hiervoor in?
"Ik heb helaas veel te veel mensen om me heen heel erg ziek zien worden en ik ben hierdoor ook veel mensen verloren. Het minste dat ik kan doen is mijn best doen om zo veel mogelijk geld in te zamelen met de challenge Ice4life. Op die manier kunnen we hopelijk de ziekte kanker onder controle krijgen."

Moet je veel trainen?
"Ik moet zorgen dat ik fit ben voor 28 januari, aangezien ik dan 10 km ga hardlopen en 20 km ga fietsen. Helaas was ik even geveld door een longontsteking en heb ik hierdoor ook last van vele reumaontstekingen."

Waar zie je het meest tegenop?
"Het fietsen met ontbloot bovenlijf, omdat je daarmee jezelf lastig warm kunt houden."

Hoeveel geld hoop je op te halen?
"Mijn ultieme bedrag is 2500 euro, maar ik weet niet of dat haalbaar is. Mensen kunnen mij hiervoor helpen via de Facebookpagina."

Wat doe je verder?
"Ik heb ook een collecteweek gelopen en ik probeer zo veel mogelijk aandacht te krijgen via Facebook. Nu krijg ik ook weer extra aandacht via de nieuwjaarsduik van Huizen. Hier konden mensen mij steunen door mijn goede doel te gebruiken bij hun inschrijving."

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben medewerker Informatie en Kwaliteit bij Connexxion openbaar vervoer. Ik ben verantwoordelijk voor de Concessie Zaanstreek en Almere stad & streek."

Wat doe je op een vrije dag?
"Lekker genieten met mijn vrouw Tamara en mijn drie prachtige meiden. Leuke dingen doen samen en daarnaast geeft sporten mij een heerlijk gevoel."

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"Mijn favoriete plek in Huizen is de Kalkovens. Wij hebben hier na ons trouwen de receptie, diner en feest gehouden."

Huizen mist nog ...?
''Een MacDonald's."