Demi van der Poel
Demi van der Poel

DEMI & DE KINDERVAKANTIEWEEK

Wie: Demi van der Poel
Waar: Bij de Kindervakantieweek in Huizen. Dat doe ik al acht jaar en nog steeds met heel veel plezier.

Wat: De Kindervakantieweek wordt gehouden in de laatste week van de zomervakantie. Dan ben ik groepsleider van een groep kinderen; ik breng de hele week met hen door en begeleid hen bij spelletjes en activiteiten. In de rest van het jaar ben ik ook regelmatig bezig voor de Kindervakantieweek omdat ik sinds twee jaar in het activiteitenteam zit. Dat doe ik samen met mijn vriendin Myrthe. Wij zijn verantwoordelijk voor de aankleding van het thema, de invulling van de activiteiten zoals hutten bouwen en wij ontwerpen de sport activiteiten en de knutselwerkjes.

Waarom: Ik ben bij de Kindervakantieweek terecht gekomen door mijn Maatschappelijke Stage die ik in 3 VMBO moest lopen. Ik vond het zo leuk toen en ban daarom sindsdien ieder jaar weer van de partij. Ik plan mijn vakanties er omheen en neem zelfs een extra week vrij om er ieder jaar bij te kunnen zijn.

Wat maakt juist dit vrijwilligerswerk voor jou bijzonder? Wat het hier voor mij uniek maakt is de sfeer. De kids zijn vrolijk, kunnen lekker buiten spelen en sluiten nieuwe vriendschappen. Sommige kinderen zie je in zo'n week echt opbloeien. Dat is fantastisch om te zien. Het team van vrijwilligers is enthousiast en ieder jaar erg gezellig. Ik heb hier een grote vriendengroep aan overgehouden. Door de fijne sfeer en de gezelligheid ben ik toen blijven hangen en voor je het weet ben je acht jaar verder!

Ook zin om zo'n super zomerweek mee te maken? Bij de Kindervakantieweek zijn ze altijd op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen bij de organisatie en de begeleiding van de kinderen. Kijk voor meer informatie op hun websitewww.kindervakantieweek.nl