Karin Rebel.
Karin Rebel.

KARIN & PHILADELPHIA

Wie: Karin Rebel.
Wat: Elke maand bak ik taart, samen met mensen die een verstandelijke handicap hebben.

Waar: In de Booketorre, één van de woonlocaties van Philadelphia, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking begeleidt.

Waarom: Vorig jaar was ik korte tijd werkeloos. Ik ben toen taarten gaan bakken maar had op een bepaald moment een vriezer vol. De Booketorre zit hier pal om de hoek; ik ben daar toen een taart gaan brengen. De begeleiders daar vonden dit zo leuk, dat ze meteen aan me vroegen: 'zou je niet met onze bewoners willen bakken?'. Eerst heb ik het een keer uitgeprobeerd en nu doe ik het elke maand. Fijn is dat ik hier alle ruimte krijg om het op mijn eigen manier aan te pakken. En ik kan de bonnen voor de ingrediënten van de taarten en dergelijke indienen en krijg dan alles keurig terug.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk voor jou bijzonder? Van huis uit ben ik ziekenverzorgende en zo werk ik nu ook weer betaald. Maar hier, bij mijn vrijwilligerswerk, ben ik op een heel andere manier met mensen bezig. Het is ontzettend leuk om hen zo gelukkig bezig te zien met iets waar ik zelf ook blij van word. Als ik dan later hoor, dat er iemand mee is gaan doen die dat eerder nooit deed, dan is dat echt ontzettend leuk om te horen. Ook is het fijn dat ik bij de Philadelphiamedewerkers terecht kan als er iets is, maar dat ze me verder fijn mijn eigen gang laten gaan.

Ook een hobby delen bij Philadelphia? Mensen die hobby's willen delen zijn hier meer dan welkom. Er is vast wel een woonlocatie bij jou in de buurt. Kijk eens op www.vconline.nl. Gebruik de zoekterm 'Philadelphia'.