Kunstcafé Laren opent dit jaar met een nieuwjaarsborrel op 6 januari in het Brinkhuis in Laren.
Kunstcafé Laren opent dit jaar met een nieuwjaarsborrel op 6 januari in het Brinkhuis in Laren.

donderdag 5 januari

Kristal in de mandala

Manondala's Huizen 13:00 uur

Je maakt nader kennis met de kristal in de mandala. De les begint met een geleide meditatie, zodat je in je eigen energie komt. Daarna leggen we het thema nader uit en zetten we samen de mandala op. De mandala kan thuis verder worden ingekleurd. Deze workshop is goed te volgen voor beginners en gevorderden. Tekentalent is niet vereist. € 25,-. Opgeven via: www.manondalas.nl

vrijdag 6 januari

Mamacafé

Holleblok Huizen 10:00 uur

We gaan het hebben over onze goede voornemens. Hebben we die? En natuurlijk bijkletsen over de afgelopen feestdagen. Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom. 10.00 - 11.30 uur.

Kunstcafé Laren

Theater aan de Brink 19:30 uur

Nieuwjaaarsborrel met muziek en oliebollen! Het Kunstcafé vindt plaats in de theaterzaal van het Brinkhuis, Brink 29 te Laren en is een culturele ontmoetingsplaats voor iedereen. Het moment om het weekend met elkaar in te luiden. Wij vragen aan de creatieveling onder ons om weer de portfoliomap, boek of schetsen mee te nemen. Het bekijken van elkaars werk is vaak een start voor een inspirerend gesprek.

Nieuwjaarsbijeenkomst

Muziekvereniging prinses Irene 20:00 uur

De muziekvereniging Prinses Irene nodigt iedereen uit om kennis te komen maken tijdens een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst. Prinses Irene omvat een aantal orkesten en verzorgt muziekonderwijs op verschillende niveaus. De nieuwjaarsbijeenkomst is een mooie gelegenheid om u aan te melden voor een van de nieuwe ensembles. Bestuursleden geven graag informatie over de mogelijkheden. Veel is ook de vinden op de website www.prinses-irene.nl

zaterdag 7 januari

Repair Café

Johanneshove Laren 10:00 uur

Vanaf 10.00 uur wordt u opgewacht door een enthousiast team reparateurs dat graag haar best wil doen om uw defecte stofzuiger, strijkbout, koffiemachine, kleding en nog veel meer een tweede leven te geven. De reparaties worden gratis uitgevoerd. Een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld. De sessie eindigt om 13.00 uur.

Van theekopje tot voederbakje

Huizer Museum Huizen 14:30 uur

Het is winter en de vogels buiten kunnen wel wat bijvoeding gebruiken. Met oude bekers, schotels en kopjes gaan we aan de slag om daar originele vogelvoederbakjes van te maken. Leuk voor aan het raam of buiten in de boom. Leeftijd: van ca zes t/m tien jaar. Deelname: € 5,-. Aanmelden: receptie@huizermuseum.nl of 035 5250223.

Nieuwjaarsreceptie s.v. Huizen

Sportvereniging Huizen 16:00 uur

Op 1 januari 2017 bestaat s.v. Huizen 90 jaar, een feestelijke mijlpaal in de rijke clubhistorie! Het jaar 2017 staat daarom bol van activiteiten. Ook onze nieuwjaarsreceptie staat in het teken van het 90-jarig bestaan. Naast onze leden en sponsors hopen we dan ook besturen van bevriende verenigingen, vertegenwoordigers van de plaatselijke politiek en de gemeente Huizen en andere relaties te mogen begroeten. U bent van harte uitgenodigd in ons clubgebouw op zaterdag 7 januari, van 16.00 tot 18.00 uur.

Danscafé Proost

Dance-Point Huizen 20:30 uur

Dance-Point gaat in 2017 door met dansen! Om 20.30 uur gaan de deuren open en is iedereen welkom voor een proost op het nieuwe jaar. Er staan drankjes en hapjes klaar en er is de hele avond gelegenheid om te dansen.

zondag 8 januari

Nieuwjaarsduik Blaricum

KNRM steiger Blaricum 12:00 uur

Voor iedereen die op 1 januari de Nieuwjaarsduik heeft gemist is er volgende week een nieuwe kans. Deze duik vindt plaats op 8 januari om 12.00 uur bij de steiger van de KNRM in Blaricum. Er staan tenten om je om te kleden, de mensen van de KNRM houden in het water de veiligheid in de gaten, er staan vuurkorven om je vooraf en na afloop aan te warmen en het eten en drinken langs de kant wordt verzorgd door Restaurant Bruis! Check www.healthcenterfit.nl (scroll naar agenda) voor info en schrijf je in. Goed voornemen!!

Pianorecital Camiel Boomsma en Ivan Penkov

Rosa Spier Huis Laren 15:30 uur

Het Rosa Spier Huis opent het nieuwe jaar met een pianoconcert van twee pianovirtuozen: Camiel Boomsma en Ivan Penkov. Zij geven een recital op twee piano’s met werk van Debussy, Mozart/Busoni, Shostakovich en Tchaikovsky/Economou: Notenkraker suite. Boomsma en Penkov hebben prestigieuze prijzen gewonnen en gaven eerder solo-optredens op internationale podia. U bent van harte welkom, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. Telefoon: 035 5386797.

maandag 9 januari

Start Praise United Huizen

Meentkerk Huizen20:00 uur

Al ruim 100 mensen uit Huizen (en omgeving) hebben zich aangemeld als deelnemer. Dit projectkoor staat onder leiding van gospelzanger Martin Brand en pianist Henk Doest. Vier maandagavonden wordt er gerepeteerd in de Meentkerk in Huizen, waarna het concert plaatsvindt op vrijdagavond 10 februari in de Zenderkerk in Huizen. Iedereen kan meedoen, jong of oud, met en zonder zangervaring. Er is naast een koor voor volwassenen ook een tienerkoor. De tieners studeren liederen in die ze zelf mogen uitkiezen en er wordt ook nog een speciaal lied voor hen geschreven die ze tijdens het concert uitvoeren.De tieners repeteren op maandagavond van 18.30-19.30 uur en de volwassenen van 20.00 - 22.15 uur. Opgeven kan tot 9 januari via www.praiseunited.nl of puhuizen@hotmail.com.

Zelfverdediging dames

Osorezu Huizen 20:30 uur

De lessen zijn gericht om jezelf te leren verdedigen in benarde tot levensbedreigende situaties. Dames vanaf zestien jaar zijn van harte welkom om mee te doen. Wij leren je stoten, schoppen en werpen, alles om je belager uit te schakelen of onder controle te krijgen. Ook technieken om je te weren tegen aanvallen met verschillenden wapens komen aan bod. De cursus is vier maandagavonden van 20.30 tot 21.30 uur. Data zijn: 9, 16, 23 en 30 januari. Kosten voor deze vier avonden zijn € 20,-. Meer informatie 06 15276036 of www.osorezu.nl

9 januari tot 30 januari

SeniorWeb Eemnes

Bibliotheek Eemnes 9:30 uur

Een workshop over iPads, vier maandagen lang. 9.30 – 11.30 uur. De kosten bedragen voor deze vier ochtenden € 50,- In deze workshop geven wij uitleg over het gebruik en het hoe en wat van de iPad en laten wij via een live presentatie de werking van de iPad zien. Met behulp van docenten kunt u zelf oefenen op uw eigen iPad. Opgeven: s.oudhuizen@xs4all.nl

dinsdag 10 januari

Schilderlessen

De Malbak Blaricum 14:00 uur

Tien schilderlessen van beeldend kunstenaar Marloes Eerden, in een prachtige moderne lichte ruimte, voorzien van schildersezels en daglichtlampen. Deze cursus is geschikt voor zowel voor beginners als gevorderden. U krijgt individuele begeleiding in een ontspannen sfeer. De technieken en onderwerpen zijn vrij, zodat u uw onderwerp in diverse technieken (aquarel, acryl, pastel etc.) kan vormgeven. 14.00 tot 16.30 uur. Voor informatie en aanmelden: marloes.eerden@gmail.com of 035 5250807.

Klassiek Betoverende Bach, Brahms en Mahl

Theater aan de Brink Laren 14:30 uur

Joop van Velzen van het Larense Music in Life geeft achtergrondinformatie over drie verschillende componisten en zijn/haar positie in de klassieke muziekgeschiedenis. Deze keer worden besproken Bach, Brahms en Boulez als vertegenwoordiger van de moderne en postmoderne klassieke muziek. Kom luisteren en vooral genieten. Deze lezing wordt herhaald om 19.30 uur.

woensdag 11 januari

Muziek op Schoot Huizen

Muziekvereniging prinses Irene Huizen

Woensdag 11 januari start de cursus Muziek op Schoot met kindjes van 8 maanden tot 4 jaar met hun ouder of verzorger.In de lessen wordt veel gezongen, we doen leuke spelletjes, we bewegen en dansen op de muziek. Ook wordt er muzikale activiteiten gedaan met muziekinstrumenten en andere materialen. Het plezier staat voorop! De cursus bestaat uit tien lessen van 40 minuten, en vindt plaats in het gebouw van Muziekvereniging Prinses Irene in Huizen. Info: hendrikaveerman@tiscali.nl

Beeldjes in was en brons

Theater aan de Brink Laren 10:00 uur

Ontdek uw eigen passie in het beeldhouwen. Tijdens deze cursus van tien ochtenden gaat u kleine beeldjes maken in was naar eigen ontwerp. We beginnen met schetsontwerpen, daarna gaan we in 3-d werken met was en andere materialen. Vervolgens heeft u de keuze om uw wassen beeldje in brons te laten gieten (op eigen kosten). U krijgt uitleg over het bronsgieten, ciseleren en patineren. De cursus wordt afgesloten met een excursie naar een bronsgieterij. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 10.00 tot 12.e0 uur. Inclusief materialen. Telefoon: 035 5250807. marloes.eerden@gmail.com. www.docart.nl

KIKbox Kind in eigen kracht

KIKbox Laren 20:15 uur

Een betere communicatie met je kind, op een leuke en makkelijke manier? Door een spel of leuk gesprek? Kom naar de workshop van KIKbox. De KIKbox is een spel en toolbox waarin 18 kwaliteitenkaarten en 72 bijbehorende vragenkaartjes zitten voor een betere communicatie met je kind op een makkelijke en leuke manier. Heb je de KIKbox al in je bezit, of schaf je deze aan tijdens de workshop, dan is de workshop gratis. Anders vragen we een bijdrage van € 10,-. Aanmelden: info@kikbox.nl www.kikbox.nl

Workshop over de iPad bij SeniorWeb in Bibliotheek Eemnes vanaf 9 januari.