Rustige jaarwisseling door intensieve samenwerking

HUIZEN - Mede dankzij de goede samenwerking door onder meer politie, gemeente en maatschappelijk werk, is de schade dit jaar beperkt gebleven. Extra toezicht en handhaving van de gestelde regels waren daar doorslaggevend in.

Dat is de belangrijkste conclusie van het college op de vraag waarom het dit jaar een stuk rustiger was in vergelijking met voorgaande jaren.

Hotspots
Vanaf begin december is er gestart met de inzet van extra boa's, bijzondere opsporingsambenaren. Deze boa's controleerden met name op de hotspots die bekend waren bij de gemeente. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hangplekken. Deze hotspots zijn in de zomer door toezichthouders in kaart gebracht. Zo wisten de verschillende partijen waar ze moesten controleren.

Vuurwerkvrije zone
Rond de jaarwisseling is het aantal boa's rond winkelcentrum Oostermeent vermeerderd om de vuurwerkvrije zone te handhaven. Meerdere jongeren zijn aangesproken. Na 2.00 uur hebben ingehuurde toezichthouders op 1 januari deze taak overgenomen.

Daarnaast is met Versa Welzijn afgesproken dat jongerencentrum Connect op oudejaarsavond langer open zou blijven. Zo hadden jongeren ook een plek waar ze naar toe konden gaan. Ook dit heeft volgens de gemeente geleid tot meer rust op straat.

Tevens is er door bureau Halt! voorlichting geweest op middelbare scholen over de gevolgen van wangedrag en hebben ouders een brief ontvangen van de burgemeester.

Kosten
Ondanks de hoge kosten, ruim 38.000 euro, kijkt het college daarom positief terug op de genomen maatregelen.