Helft ervaart onveilige verkeerssituaties in buurt.
Helft ervaart onveilige verkeerssituaties in buurt. Foto: Bob Awick

Veilig in de eigen buurt, minder vertrouwen in de gemeente

door Floris Hulleman

HUIZEN - Ruim negentig procent van de Huizer inwoners voelt zich thuis in de buurt. Ruim driekwart geeft aan zich veilig te voelen in zijn eigen buurt en geen overlast te ervaren van buurtbewoners. Dat blijkt uit een steekproef onder ruim 550 inwoners in opdracht van de gemeente.

Met deze burgerpeiling kan de gemeente beter in kaart krijgen hoe inwoners het woon- en leefklimaat en de lokale dienstverlening beoordelen. In het totaal zijn er 2200 mensen benaderd, daarvan hebben 557 de vragenlijst ingevuld. De onderwerpen zijn voornamelijk gericht op de woon- en leefomgeving en de dienstverlening.

Buurt
Ondervraagden zijn vooral positief over hun buurt. Ruim driekwart zou niet snel verhuizen en geeft aan dat de buurt prettig met elkaar omgaat. Het algemene gevoel in de wijk wordt dan ook gewaardeerd met rapportcijfer 8. Een goede beoordeling.

Verkeer
Met betrekking op de verkeersveiligheid is het wel wat zorgelijker. Ruim de helft geeft aan dat zij wel eens een onveilige verkeerssituatie hebben ervaren. Ruim 10 procent zegt dat dit vaak voorkomt.

Ongeveer de helft van de ondervraagden vindt dat er genoeg wordt gedaan aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt.
In de enquête is ook uitgebreid gevraagd naar de rol van de gemeente. Wat meteen opvalt is dat slechts vier op de tien inwoners van mening is dat de gemeente doet wat ze zegt. Ook vindt slechts een derde dat de gemeente voldoende toezicht houdt op de naleving.

Slechts vier op de tien vindt dat de gemeente doet wat ze zegt

Weliswaar liet een meerderheid van de ondervraagden zich neutraal uit rond deze thema's, maar veel vertrouwen stralen deze resultaten niet uit.

Inspanningen
Wel wordt de gemeente beloond met de inspanningen om inwoners volledig deel te laten nemen aan de maatschappij.

Ook over de bereikbaarheid en informatievoorziening van de gemeente is men positief. Ruim 80 procent is enthousiast over het contact met de gemeente en de kundigheid van medewerkers. Opmerkelijk is dat ruim 70 procent het liefst informatie ontvangt per post. De ondervragers worden het liefst geïnformeerd over wegwerkzaamheden, initiatieven in de buurt en crisissituaties.

Op dit moment wil de gemeente nog geen inhoudelijke reactie geven over de uitkomsten. Doel van het onderzoek is de resultaten te meten met gemeenten in de omgeving. Zo kan er een goed beeld ontstaan van de betekenis van de cijfers.Hierna zal het beleid worden geëvalueerd en zal de raad hierover worden ingelicht.