Een trio van strijkers verzorgt dit keer de VrijdagAvondmuziek in de nieuwe kerk in Huizen.
Een trio van strijkers verzorgt dit keer de VrijdagAvondmuziek in de nieuwe kerk in Huizen.

donderdag 19 januari

DigiCafé en Koninklijke Visio

Bibliotheek Eemnes 10.00 uur

Seniorweb laat zien hoe u foto's kunt bewerken. Tijdens een DigiCafé kunt u gewoon binnenlopen met vragen over de pc, tablet, e-reader of smartphone. U kunt ook een bezoek brengen aan het inloopspreekuur van Koninklijke Visio. Meer info: www.visio.org. De entree is vrij.

Lunchpauzeconcert

Gemeentehuis Eemnes 12.30 uur

Ensemble Tricolore speelt een aantrekkelijk programma met stukken die gebaseerd zijn op Oost-Europese volksmuziek. € 10,-. Reserveren: 035-5380827.

Mandalatekenen

Manondala's Huizen 13.00 uur

Je maakt bij deze workshop nader kennis met de opzet van een slakkenhuis in de mandala. De mandala kan thuis verder worden ingekleurd. Deze workshop is goed te volgen voor beginners en gevorderden. € 25,-. Opgeven via www.manondalas.nl.

Veteranensociëteit Huizen

De Brassershoeve Huizen 14.30 uur

Alle veteranen zijn van harte welkom van 14.30 tot 17.00 uur.

19 januari tot 24 maart

Expositie Marike's Creation in

Bibliotheek Eemnes 14.00 uur

Inspiratiebron voor Marike is de mooie natuur in en om Eemnes en de ligging van haar kapsalon aan de Wakkerendijk inspireert haar om voornamelijk met natuurproducten te werken. Te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bibliotheek Eemnes.

vrijdag 20 januari

Levensverhalen schrijven

Literaire werkplaats Eemnes 10.00 uur

Wie schrijft, die blijft. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe cursus Levensverhalen schrijven. Gerard Beentjes, dichter en docent creatief schrijven, begeleidt de cursus. U leert uw herinneringen te ordenen en schrijft ze op, zodat ze als verhalen opnieuw tot leven komen. Meer informatie en aanmelden via www.volksuniversiteithetgooi.nl

Mamacafé

Holleblok Huizen 10.00 uur

Leuk! Babymassage! Els Aardewijn (www.delis.aardewijn.com) kan ons er alles over vertellen en we mogen meedoen. Graag een handdoek meenemen. Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom. 10.00 - 11.30 uur.

VrijdagAvondmuziek

Nieuwe kerk Huizen 20.00 uur

Strijktrio’s barok, klassiek en romantiek. Uitvoerenden: Ingrid Lubbers - viool, Cobi Berculo - altviool, Jaap Sytsma – cello.

The Neil Young Tribute

Theater aan de Brink Laren 20.15 uur

Deze avond speelt de Neil Young Tribute Band in de Haagse bezetting met fraaie samenzang door bassiste Danya Plugge en drummer Bert Fonderie en het authentieke lapsteel- en vioolgeluid van Gijsbert Diteweg.

zaterdag 21 januari

Starterscursus nordic walking

Atletiekvereniging Zuidwal Huizen 9.00 uur

Starterscursus nordic walking. Vijf weken lang elke zaterdagochtend van 09.00 tot 10.15 uur. Kosten: € 25,- per vijf lessen, inclusief gebruik van stokken en kop koffie of thee. Inschrijving of meer info via Elkie Hogenbirk, nordic-wandel@avzuidwal.nl, tel: 06-13029863.

Lenie Bos vertelt…

Huizer Museum Huizen 14.30 uur

Lenie Bos is kunstenares, schrijfster en vertelster. Vandaag geeft ze antwoord op de vraag hoe theepotten worden gemaakt en waarom een theepot bij ons onder een theemuts op de theetafel staat. € 5,- entree.

zondag 22 januari

Oecumenische viering

St Jans Basiliek Laren 11.00 uur

Dienst voor de gezamenlijke kerken van de BEL-dorpen. Na afloop van de dienst is er koffie en limonade en is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Sjoerd Kloppenborg speelt Granados en Rave

Rosa Spier Huis Laren 15.30 uur

Beleef het pianospel van Sjoerd Kloppenborg. 035-5386797. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

KIDS Generation Praise

Zenderkerk Huizen 16.00 uur

Vandaag een bijzondere Generation Praise, namelijk voor kinderen van de basisschool. Het KIDS GP-programma is er voor kinderen uit christelijke kerken en groepen, maar staat vooral open voor kinderen die de kerk niet zo goed kennen. 16.00 tot 17.30 uur. Deur open om 15.30 uur. www.generationpraise.nl.

maandag 23 januari

Workshop Overstappen Windows 10

Hamdorffzaal Johanneshove Laren 9.30 uur

In deze workshop van vier dagdelen gaan wij in op de nieuwe mogelijkheden van Windows 10. Speciaal voor iedereen die bekend is met oudere versies van Windows (XP, Vist, W7). Meer info en aanmelden zie www.seniorweblarennh.nl.

Yogalessen

Meentamorfose Huizen 12.30 uur

De yogalessen zijn bedoeld voor mensen die graag willen blijven bewegen maar dat fysiek niet (meer) zo gemakkelijk kunnen. Komt u vooral op de gratis proefles om te ervaren of deze lessen u iets te bieden hebben. 12.30 tot 13.30 uur. Aanmelden en informatie over (beweeg)activiteiten in Huizen via Janny Hospers, sociaal werker/beweegcoach in Huizen. 06-46108028 of JHospers@versawelzijn.nl.

Zumba

De Hilt Eemnes 19.00 uur

Zumba is een dans die swingende bewegingen combineert met fitnessbewegingen. Iedereen kan met zumba meedoen. De basiscursus is van 19.00 tot 20.00 uur en zumba-pittig is van 20.15 tot 21.15 uur. Meer info en aanmelden via www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Het veelzijdige genie Leonardo

't Vuronger Huizen 19.30 uur

Dagelijks verzamelen vele bezoekers van het Louvre zich rondom het beroemdste schilderij de Mona Lisa om te genieten van de geheimzinnige glimlach, geschilderd door Leonardo da Vinci. In deze vierdelige cursus gaan we in op Leonardo. De kunstenaar, maar ook de beroemdste ontdekker, schrijver, uitvinder en architect van de Renaissance. Opgeven: 035-8884795 of diana.kostman@gmail.com. De cursusprijs bedraagt € 57,50.

dinsdag 24 januari

Klassiekemuziekgeschiedenis

Brinkhuis Laren 14.30 uur

Joop van Velzen geeft informatie en laat u luisteren naar drie verschillende componisten. Hun plaats in de klassiekemuziekgeschiedenis en hun achtergrond wordt uitgebreid belicht. Deze keer Monteverdi, Mozart en Mahler. Kom luisteren en genieten!

Zwemvaardigheid

De Meent Huizen 16.45 uur

Heb jij je A- en B- of zelfs je C-diploma en zou je graag willen blijven zwemmen en nieuwe vaardigheden leren? Schrijf je dan in voor onze zwemvaardigheidslessen. Bel voor een gratis proefles naar 035-5256514 of mail naar meent-zwemzaken@optisport.nl.

Lezing Dag Hammarskjöld

De Engel Huizen 20.00 uur

Welmoed Vlieger geeft de lezing 'Dienstbaarheid en moreel leiderschap', over de Deense diplomaat Dag Hammarskjöld. Kosten € 7,50.

24 januari tot 4 februari

Nationale Voorleesdagen

Bibliotheek Eemnes 10.00 uur

(Groot)ouders samen met peuters en kleuters kunnen genieten van voorlezen, zingen, knutselen, een speurtocht langs prentenboeken en de theatervoorstelling 'Aangespoeld', gespeeld door poppentheater Dubbele Jan. Deze voorstelling is voor kinderen van drie tot vijf jaar. Tijd: 10.00 tot 11.30 uur (start voorstelling 10.30 uur). Toegang: € 5,-. Bibliotheek Eemnes en Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum doen mee.

woensdag 25 januari

Workshop Windows voor starters

Hamdorffzaal Johanneshove Laren 9.30 uur

In 6 dagdelen leert u opstarten en afsluiten van de Windows-computer, de Windows-omgeving, gebruik van de muis en het toetsenbord van de computer, maken en bewaren van tekst of brief met Wordpad, internet gebruiken, e-mail gebruiken en een introductie mappen beheren. Geen voorkennis is vereist.

KoffieCreatief

De Brug Huizen 10.00 uur

Koffiedrinken, gezelligheid, ontmoeting. Dat kan bij KoffieCreatief. Tevens kunt u creatief bezig zijn.

Taalcafé

De Malbak Blaricum 10.30 uur

Anderstaligen zijn elke woensdag van 10.30 tot 12.00 uur welkom bij het Taalcafé. Hier kunt u uw Nederlands verbeteren door gesprekjes te voeren met Nederlandstaligen.

Eten bij de Brug

De Brug Huizen 17.30 uur

Samen genieten van lekker eten, ontmoeten en gezelligheid. Kom met ons mee-eten. U bent van harte welkom. Aanmelden: www.debrughuizen.nl.

Frans op reis

Eetcafe de Stuurhut Huizen 19.00 uur

Frans op reis is een korte, maar intensieve cursus voor beginners met de nadruk op spreekvaardigheid en basisgrammatica. Deze cursus bestaat uit tien lessen op de woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Meer informatie en inschrijven: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Spaans op reis

Eetcafe de Stuurhut Huizen 20.30 uur

Spaans op reis is een korte, maar intensieve cursus voor beginners met de nadruk op spreekvaardigheid en basisgrammatica. De cursus bestaat uit tien lessen op de woensdagavond van 20.30 tot 22.00 uur. Meer informatie en inschrijven: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

donderdag 26 januari

Workshop Fotobewerking met de iPad

Hamdorffzaal Johanneshove Laren 9.30 uur

De fotoapplicatie, die standaard op de iPad wordt meegeleverd, is tot veel in staat. In deze workshop van vier dagdelen leert u foto’s organiseren, foto’s delen, foto’s overzetten van digitale camera en laptop naar iPad, het bewerken van foto’s en het gebruiken van een afdrukdienst.

Van schets tot schilderij

De Hilt Eemnes 9.30 uur

Het ontdekken van de mogelijkheden van verschillende materialen en technieken en het ontdekken van je eigen voorkeuren en talenten is het uitgangspunt van deze schilderlessen. Meer info en aanmelden via www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Opening Voorleesfestival

De Bibliotheek Huizen 10.00 uur

Het Voorleesfestival met een feestelijk voorleesontbijt. Burgemeester Hertog van Huizen en wethouder Lüken van Blaricum lezen voor uit het Prentenboek van het Jaar 'De kleine walvis'. Erika Molenaar sluit het ontbijt muzikaal af. Ze zingt met de kinderen vrolijke peuterliedjes die iedereen kan meezingen en begeleidt hierbij op gitaar.