De wethouder spreekt het team en de leerlingen toe.
De wethouder spreekt het team en de leerlingen toe. Foto: Bob Awick

Directeur: 'Ik heb door het gebouw gehuppeld'

BLARICUM - Openbare Basisschool Blaricum (OBB) heeft het predicaat Excellente School ontvangen van de Inspectie van het Onderwijs. Het is een erkenning van buitengewone kwaliteit. Directeur Maurice Boonstra was trots en blij. "Ik heb door het gebouw gehuppeld."

De uitreiking van het predicaat werd maandag met de hele school gevierd. Boonstra betrok het hele team van leerkrachten erbij. De leerlingen gaven hun juffen en meesters dan ook een groot applaus. "We hebben hier jaren naartoe gewerkt", zegt Boonstra. De school vroeg het predicaat aan omdat zij de laatste jaren veel inhoudelijke en onderwijskundige zaken op een professioneel niveau heeft gebracht met relatief weinig financiële middelen.

Hoogbegaafd
Extra trots is de directeur op de klassen voor hoogbegaafde kinderen, sinds anderhalf jaar op de OBB. De school wil uitgroeien tot het expertisecentrum voor hoogbegaafdheid in de regio. Als verbeterpunt wordt onder andere aangegeven de resultaten van deze leerlingen beter te analyseren. Ook wethouder Ben Lüken is verheugd: "We hebben hele goede scholen in Blaricum, sommige bijna excellent. Maar de OBB verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het is een zeer bijzondere onderscheiding, misschien wel de belangrijkste die er voor het onderwijs is. Het predicaat vormt een bekroning op het harde werk van directie, onderwijzers, kinderen en hun ouders. Het is een prestatie van formaat, waarbij de grootste uitdaging wordt om het predicaat te behouden. Ik heb daar alle vertrouwen in."

Op BELNieuws.nl een filmpje van de feestelijke uitreiking.