Een uitsnede uit het werk van Roos Schuring die exposeert in het Rosa Spier Huis in Laren.
Een uitsnede uit het werk van Roos Schuring die exposeert in het Rosa Spier Huis in Laren.

donderdag 2 februari

Digisterker

De Bibliotheek Huizen 13.00 uur

Steeds meer diensten van de overheid zullen in de loop van de tijd uitsluitend digitaal bereikbaar zijn. Voor veel van die diensten is een DigiD nodig om veilig in te loggen. Met de Digisterkercursus van de bibliotheek leer je onder meer hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt. Data: 2, 9, 16 en 23 februari. 13.00 tot 15.00 uur. Kosten: € 20,- inclusief werkboek. www.bibliotheekhlb.nl.

Zentekenen in de mandala

Manondala's Huizen 13.00 uur

Tijdens deze workshop maak je nader kennis met zentekenen in de mandala. De les begint met een geleide meditatie, zodat je in je eigen energie komt. Daarna leggen we het thema nader uit en zetten we samen de mandala op. De mandala kan thuis verder worden ingekleurd. Deze workshop is goed te volgen voor beginners en gevorderden. Tekentalent is niet vereist. € 25,-. Opgeven via: www.manondalas.nl.

Sieraad van vilt

Atelier PicoBella Huizen 19.30 uur

U maakt een broche, bloem of ketting van zelfgemaakt vilt. Een mooie kennismaking met het proces van vilten. Bovendien gaat u met een fraai vilten sieraad naar huis. Deze workshop kost € 30,-. 19.30 tot 21.30 uur.

vrijdag 3 februari

Kringloopwinkel

Kringloopwinkel Stichting Servitas Huizen 13.30 uur

Open van 13.30 tot 16.00 uur. Wij hebben een grote sortering meubels, kleding, huishoudelijke artikelen, boeken, dvd’s en cd’s. U kunt bij ons spullen inleveren. Bel naar 035-5262931 om de spullen te laten ophalen. De opbrengst van onze Kringloopwinkel komt ten goede aan ouderen en sociaal zwakkeren in onze samenleving.

Nieuwe Tai Chi beginners

Bewustzijnscentrum BALA Huizen 20.00 uur

Nol Twigt’s Taijischool OneMoves verzorgt taiji-lessen in bij Bewustzijnscentrum Bala in Huizen. Als u meer wilt bewegen, is taijiquan wellicht iets voor u. Na een taiji-les voelt u zich energiek en ontspannen. Kijk op www.onemoves.nl voor meer informatie over de sport. Aanmelden kan via info@onemoves.nl. De lessen op de maandag- en donderdagavond beginnen om 19.30 uur.

Concert Hermine Deurloo

Het Brinkhuis Laren 20.15 uur

Nederlands beste harmonicaspeelster Hermine Deurloo komt samen met de bekende pianist Mike Boddé en bassist Marcel Booij naar Laren voor een muzikaal eerbetoon aan de 'grandmaster' van de mondharmonica Toots Thielemans. Het allerbekendst in ons land werden zijn tunes voor de films 'Turks Fruit' en 'Baantjer'.

zaterdag 4 februari

Levend Theeservies

Huizer Museum Huizen 14.30 uur

Filmeditor en regisseur Hans Walther, bekend van de film Sprookjesboom en Pim & Pom, is animatiespecialist. Terwijl hij werkt aan een tv-serie over Nijntje, komt hij tussendoor even naar het Huizer Museum om hier met kinderen een animatiefilm te maken met een theeservies als personages. Net als in Beauty en het Beest beelden een theepot en theekopjes een verhaal uit. Het is een unieke kans om deze workshop mee te maken. Geef je dan ook snel op, want vol = vol. Deelname € 5,-. Leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Aanmelden: receptie@huizermuseum.nl of 035-5250223.

zondag 5 februari

Valentijn shopping

De Brink Laren 12.00 uur

Kom op zondag 5 februari shoppen in Laren en leg de liefde vast bij de Valentijn Photobooth. Van 12.00 tot 17.00 uur staat de Photobooth op de Brink en in de winkels zijn diverse Valentijnsaanbiedingen te vinden.

Rouwcafé

Wijkcentrum De Bongerd Eemnes 13.30 uur

Tijdens het Rouwcafé Gooi en Eemland komt de taal van muziek aan de orde. Muziek raakt het hart en heeft een verbindende kracht. Deze middag begeven we ons in de wereld van muziek die voor ieder een eigen betekenis en waarde heeft. Er is gelegenheid om het lied of de muziek van uw keuze te beluisteren. De middag wordt geleid door Elly van Duijn en Tejo de Heij. Tejo neemt ons mee met zijn intuïtieve muziek. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Voelt u zich ook vrij om iemand mee te nemen.

5 februari tot 2 april

Solo-expositie schilderijen Roos Schuring

Rosa Spier Huis Laren 15.30 uur

De schilderijen van Roos Schuring zijn iedere dag te bezichtigen tussen 10.00 en 16.00 uur. De tentoongestelde kunst is ook te koop. Roos Schuring is een plein-airschilder, oftewel een buitenschilder. Het vastleggen van de schoonheid van de natuur, daar gaat het haar om. Schuring houdt van de verbinding, van het samengaan van verf met de natuur. Landschappen met koeien, zonsopgangen, zee- en strandgezichten behoren tot haar favoriete onderwerpen. Elk werk maakt ze op locatie. Die belevenis tijdens het buiten schilderen is te zien in haar werk, voelbaar voor de toeschouwer.

maandag 6 februari

Workshop Tablet Android

Bibliotheek Eemnes 9.30 uur

Seniorweb Eemnes geeft in vier maandagochtenden instructie over het gebruik van uw tablet. € 50,-. Opgeven via s.oudhuizen@xs4all.nl.

dinsdag 7 februari

Cursus Fotografie

De Brassershoeve Huizen 12:00 uur

Hoe maak ik die unieke foto? Hoe leer ik goed te kijken naar het onderwerp? Leer je camera beter kennen en haal er meer mogelijkheden uit. Je krijgt tips over hoe je compositie toepast in je foto, waardoor het beeld duidelijker en mooier wordt. Eenvoudige uitleg over fotografische technieken. In simpele stappen naar een betere foto. De Gooische Fotoschool. Voor meer informatie Helen Hofman, 06-15115445. www.degooischefotoschool.nl.

woensdag 8 februari

Dinerconcert met Franse chansons

De Boerderij Huizen 18.30 uur

In het concept 'theater aan tafel' krijgt u een heerlijk driegangendiner aan tafel geserveerd, geheel in stijl van De Boerderij Huizen. Gezellig aan lange tafels met de pot op tafel waarbij u tussen de gangen door geniet van de voorstelling.

8 februari tot 1 maart

Workshop iPad - Apple

Bibliotheek Eemnes 9.30 uur

Seniorweb Eemnes geeft in vier woensdagochtenden instructie over uw iPad, in de Bibliotheek van Eemnes. Kosten: € 50,-. Opgeven via e-mail: s.oudhuizen@xs4all.nl.

donderdag 9 februari

Maak kennis met mindfulness

Business Centrum Huizen 19.30 uur

Mindfulness betekent opmerkzaam zijn. Aandacht hebben voor de ervaring van elk moment. In deze gratis workshop wordt uitleg gegeven over mindfulness en worden oefeningen gedaan om te ontdekken wat mindfulness in het dagelijks leven kan betekenen bij stress, piekeren en (chronische) pijnklachten. Voor iedereen die meer rust, een betere focus en meer zelfvetrouwen in het leven wil brengen. Aanmelden bij Els Aardewijn, www.delis.aardewijn.com, delis@aardewijn.com.

vrijdag 10 februari

Fotografie en compositie

De Brassershoeve Huizen 14.00 uur

Hoe maak ik die unieke foto? Hoe leer ik goed te kijken naar het onderwerp? Leer je camera beter kennen en haal er meer mogelijkheden uit. Je krijgt tips over hoe je compositie toepast in je foto, waardoor het beeld duidelijker en mooier wordt. Eenvoudige uitleg over fotografische technieken. In simpele stappen naar een betere foto. De Gooische Fotoschool. Voor meer informatie Helen Hofman, 06-15115445. www.degooischefotoschool.nl.

Concert Praise United Huizen

Zenderkerk Huizen 20.00 uur

Ruim 100 mensen uit Huizen en omgeving doen mee aan het inspirerende koorproject Praise United Huizen onder leiding van gospelzanger/spreker Martin Brand en pianist Henk Doest. In vier avonden is er toe gewerkt naar dit feestelijke concert, ondersteund door professionele muzikanten en zangeres Talitha Nawijn (o.a. zangleidster bij Opwekking). U bent van harte welkom. Kaarten zijn te koop via www.praiseunited.nl.

Verteller Willem de Ridder

Het Brinkhuis Laren 20.15 uur

Als verhalenverteller heeft De Ridder zo’n grote faam verworven dat hij meestal wordt aangekondigd als de meesterverteller Willem de Ridder. Er zijn in Nederland op diverse plaatsen zgn. audiotours verkrijgbaar, waarbij de luisteraar door de stem van de meesterverteller een bijzonder hoorspelachtig avontuur wordt binnengeleid, dat zich bijvoorbeeld af kan spelen in ongerepte natuurgebieden of in de geheimzinnige uithoeken van een oud kasteel. Op vrijdag 10 februari neemt Willem de Ridder u mee op een dergelijk avontuur in ons Theater aan de Brink.

Praise United is vrijdag op 10 februari in Huizen.