DJ-talenten in de muziektent op de Kerkbrink in Hilversum.
DJ-talenten in de muziektent op de Kerkbrink in Hilversum. Foto: Bastiaan Miché

Wie is de beste jonge dj
van 't Gooi?

HILVERSUM - "Dit kan het begin zijn van iets moois", vertelt Petra de Beij van Mediamol over de DJ Experience. Jongeren tussen de twaalf en achttien jaar uit Hilversum en omgeving die serieus met electronic dancemuziek bezig zijn kunnen meedoen aan deze online- en live-wedstrijd.

Zaterdag was de aftrap van de DJ Experience, een initiatief van Robberts Guitars en Mediamol. Gio Lennox en DJ Hidde lieten hun kunsten horen in de muziektent op de Kerkbrink. Het winkelende publiek bleef staan voor het optreden van de twee. Het was een voorproefje van drie feestjes die nog op stapel staan in het centrum.
Getalenteerde dj's kunnen op het onlineplatform hun tracks uploaden. Hier kunnen fans weer op stemmen. In juli worden de vijf finalisten bekendgemaakt. Zij draaien allemaal op Hilversum on Air en kunnen rekenen op de steun en support van dj's die gepokt en gemazeld zijn in de wereld.

Toonaangevend
"Nederland is al jaren toonaangevend in deze branche. Wij willen het talent koesteren, begeleiden en ondersteunen", aldus De Beij.

Zaterdag 2 september wordt duidelijk wie zich de allerbeste jonge dj van het Gooi mag noemen.