Bouw kinderboerderij maandag hervat door nieuwe bouwer

HUIZEN - De bouw van de kinderboerderij wordt, als de weersomstandigheden het toelaten, maandag 13 februari hervat. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

De werkzaamheden werden stilgelegd nadat Bink Bouw failliet werd verklaard. Eind november werd bekend dat Bot Bouwgroep via de curator de projecten zou overnemen van Bink.

Overeenstemming
Die overname kon uiteraard alleen mogelijk zijn als de gemeente en Bot Bouw overeenstemming zouden bereiken over de voorwaarden. In december is deze overeenstemming bereikt.
De gemeente heeft vervolgens besloten om Bot Bouw opdracht te verlenen voor de nieuwbouw van de kinderboerderij.

Inmiddels heeft Bot Bouw samen met de kinderboerderij, architectenbureau Min2 en de gemeente hard gewerkt aan de voorbereidingen om de bouwwerkzaamheden op te kunnen starten.

Funderingswerkzaamheden
Als de weersomstandigheden het toelaten, beginnen op 13 februari de funderingswerkzaamheden. Dan gaat de bouw dus daadwerkelijk van start. Volgens planning kan het dierengebouw eind april 2017 worden opgeleverd. De oplevering van het mensengebouw vindt eind juni 2017 plaats.

Vertraging
De vertraging door het eerdergenoemde faillissement blijft daarmee, afhankelijk van de weersomstandigheden, beperkt tot circa 3 maanden.

Dierengebouw eind april klaar, mensengebouw eind juni opgeleverd

30.000 euro extra
De snelle overname door een nieuwe bouwer kost de gemeente wel 30.000 euro extra. Dit door de aantrekkende bouwmarkt en het feit dat de nieuwe bouwer een aantal werkzaamheden moet uitbesteden. Net na de sloop werd het faillissement bekend en lag de bouw stil.