Vaarkracht is een van de genomineerden.
Vaarkracht is een van de genomineerden. Foto: Vaarkracht

VaarKracht en Zonnebloem genomineerd door ANWB

HUIZEN - De Stichting VaarKracht en De Zonnebloem uit Huizen zijn beide door de ANWB genomineerd voor het Meest maatschappelijke uitje van 2017. Stemmen kan tot donderdag 15 februari.

VaarKracht organiseert vaartochten voor mensen met kanker en hun naasten onder het motto 'Even een moment geen kankerpatiƫnt'.
De vaartochten zijn kosteloos en geheel verzorgd met koffie, lunch, hapje en drankje. De gasten kunnen kiezen waar in Nederland, op een zeilschip of motorboot, wanneer zij willen en met wie ze willen varen.
"Voor VaarKracht is de prijs meer bekendheid en dus nog meer patiƫnten een dagje op het water aanbieden", stelt de stichting en roept iedereen daarom op om op haar te stemmen. "Als de lezer stemt, maakt deze zelf ook kans op een dagje uit."

De Zonnebloem
Ook De Zonnebloem, afdeling Huizen, is genomineerd. Met Pasen en kerst organiseren zij een uitje voor mensen met een fysieke beperking naar de speciale activiteiten in het tuincentrum. Dit is een van de vele vrijwilligersinitiatieven waarbij het vervoer naar en van het tuincentrum wordt geregeld.
Ook krijgen de deelnemers een kopje koffie of chocola met iets lekkers erbij. Tevens worden er zo nodig rolstoelen en duwers geregeld als de deelnemers niet over een eigen rolstoel beschikken.

Stemmen
Op dit moment ligt VaarKracht al aardig op kop met 14% van de stemmen. De Zonnebloem uit Huizen heeft helaas nog geen stemmen gekregen. Stemmen kan via anwbmaatschappelijkuitje.nl.