Vijf geïnteresseerden voor restaurant in Rustmaat

HUIZEN – Voor de restaurantruimte in appartementencomplex De Rustmaat wordt mogelijk een nieuwe kandidaat gezocht. Momenteel zijn er gesprekken met vijf mogelijke geïnteresseerden.

Dit blijkt uit beantwoording van raadsvragen van het CDA Huizen.

Er waren bezorgde berichten over de sluiting van het restaurant in het complex in de Oostermeent. Aanleiding hiervoor is het opzeggen van het huurcontract door de huidige uitbater.

Afnemende
De oorzaak is de afnemende belangstelling vanuit bewoners voor het nuttigen van een maaltijd in de inpandige restaurantruimte van De Rustmaat. Het afgelopen jaar zijn ca. 35 ouderen verhuisd naar een verzorgings/verpleeghuis of overleden. Hierdoor nam het aantal mensen dat een maaltijd gebruikte in het restaurant af naar ca. 15-20 personen per dag. Hierdoor was het voor de ondernemer niet meer rendabel om open te blijven.

Onrust
Er ontstond echter onrust over de sluiting omdat het mogelijk invloed zou hebben op de voorzieningen van de bewoners, omdat men ervan uitging dat dit een woonzorgcomplex is.
De wethouder gaf duidelijkheid. "De Rustmaat is een appartementencomplex voor 55-plussers met als extra een woonconsulent. In het verleden is geprobeerd om hiervan een wijksteunpunt voor ouderen te creëren, maar deze functie is alweer enige jaren geleden opgeheven. Dit omdat er in de directe omgeving al een buurthuis is met een sociale functie voor de buurt", aldus de reactie.

De gemeente laat weten dat momenteel onderzocht wordt wat de mogelijkheden zijn om het restaurant open te houden.

Gesprek
De woonconsulent van Woonzorg Nederland is in gesprek met vijf mogelijke kandidaten voor de invulling van de restaurantfunctie.