Keizer Otto heeft nog plaats voor jonmgens die willen turnen.
Keizer Otto heeft nog plaats voor jonmgens die willen turnen. Foto: Bob Awick

Jongens op turnen: 'Ik zag Epke en dat wilde ik ook'

NAARDEN - Geen voetbal of hockey, maar turnen. De keuze ligt misschien niet zo voor de hand, maar het selectieturnen van Keizer Otto doet landelijk gezien op een heel behoorlijk niveau mee. De jongens trainen twee tot drie keer per week onder leiding van Sebastien Hoek. Hij was in zijn jonge jaren een echte topper en weet daarom heel goed wat erbij komt kijken om goed te presteren.

De jongens hebben speciaal voor de fotograaf hun mooie trainingspakken aangetrokken. Maar als ze hun oefeningen laten zien, dan gaan de jasjes al gauw uit. De spierballen komen tevoorschijn en ze laten hun kunsten zien. Enorm ingewikkelde salto's op de trampoline, de zaal doorlopen op hun handen, het krachtwerk bij het voltige en we zien hoe er schaarbewegingen met de benen op het paard worden gemaakt. Al snel wordt duidelijk dat hier serieus getraind wordt.

Sebastien traint al vanaf zijn zeventiende de jongensselectie. Hij wordt hierbij geholpen door Bibi Dekker. Beiden zijn ze in de vereniging opgegroeid. Sebastien was op 6-jarige leeftijd al Nederlands kampioen. "Ik kan de jongens veel meegeven omdat ik alles zelf heb meegemaakt. Ook op minder hoog niveau is turnen nog steeds hartstikke leuk."
De trainer vertelt dat er nog plek is voor jongens die op de woensdag op recreatief niveau mee willen doen. "We hebben een hele leuke groep met ongeveer 17 jongens die 6, 7 en 8 jaar oud zijn. Op die leeftijd kun je ook nog door naar de selectie. Heel veel jongens vinden gymmen leuk op school. Dat is wat we hier ook doen, alleen weet je dat we hier gaan turnen en geen andere sporten beoefenen."