Alle acute zorg van Blaricum gaat op termijn naar Hilversum en daarom wordt het gebouw in Blaricum verkocht.
Alle acute zorg van Blaricum gaat op termijn naar Hilversum en daarom wordt het gebouw in Blaricum verkocht. Foto: Bob Awick

Tergooi gaat ziekenhuis Blaricum op termijn verkopen

REGIO - Tergooi gaat het ziekenhuis in Blaricum op termijn verkopen. In Hilversum wordt een nieuw ziekenhuis gebouwd dat vanaf 2021 de acute zorg overneemt. In Weesp komt een regiozorgcentrum.

Bestuursleden Ruurd Jan Roorda en Hans den Hollander lichten de toekomstplannen toe in de informatiekrant van Tergooi. Die plannen zijn aangepast aan de veranderingen die gaande zijn in de zorg, zo laten ze weten. De verkoop betekent voorlopig niet dat Blaricum dichtgaat. In de zomer van dit jaar moet duidelijk worden hoe Tergooi de zorg in de toekomst gaat indelen.

Nieuwbouw
De nieuwbouw komt achter het huidige ziekenhuis in Hilversum. De financiering is onlangs rondgekomen. De bouw wordt gefaseerd aangepakt en moet eind 2020 worden afgerond.
"Alle acute zorg van Blaricum en Hilversum komt bij elkaar in een nieuw gebouw. De locatie Blaricum wordt verkocht, maar tot 2021 blijven we deze nog gewoon gebruiken", aldus Den Hollander in de informatiekrant.