Pieter Hoogenbirk en Peter Kos in de kelder van de Krachtcentrale die nu echt van hen is.
Pieter Hoogenbirk en Peter Kos in de kelder van de Krachtcentrale die nu echt van hen is. Foto: Vincent Snoek

Krachtcentrale: nu aan de slag

HUIZEN – De raad is donderdag akkoord gegaan met de verkoop van de Krachtcentrale aan Peter Kos en Pieter Hogenbirk.

Na twintig jaar kunnen zij eindelijk hun droom verwezenlijken en een nieuwe bestemming geven aan het industriële pand. "Fantastisch is dat de Krachtcentrale behouden blijft." Daarom was er ook veel lof voor de vasthoudendheid van de ondernemers voor het behoud en de nieuwe toekomst van de Krachtcentrale, die lang op de nominatie stond om gesloopt te worden. "Complimenten aan iedereen die betrokken is geweest bij dit proces", was de reactie van GroenLinks.
De SGP prijst de onverzettelijkheid en het ondernemerschap van de initiatiefnemers. De VVD spreekt van een "uniek stuk industrieel erfgoed dat behouden blijft".

"Een geweldig pand, waar Huizen trots op mag zijn", aldus het CDA. "Blij dat het nieuw leven krijgt", was ook de conclusie van Leefbaar Huizen.
De Krachtcentrale moet een steppingstone worden tussen de haven en het Oude Dorp, waar mensen creatieve werkruimtes, een galerie, een koffie-café en horeca kunnen vinden. "Wij zien uit naar de realisering van dit plan", was de reactie van D66.