Rob van der Wulp vertelt over dromen van boomhutten in Rondje Cultuur op 16 februari in Eemnes.
Rob van der Wulp vertelt over dromen van boomhutten in Rondje Cultuur op 16 februari in Eemnes.

donderdag 16 februari

Themaochtend: Digisterker

Bibliotheek Eemnes 10.00 uur

Digicafé met speciale aandacht voor de cursussen Digisterker en Klik & Tik en inloopspreekuur van Koninklijke Visio. Koninklijke Visio geeft deze ochtend informatie en advies over slechtziendheid of blindheid. Meer info: www.visio.org. Iedereen is van harte welkom, ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek! Entree vrij.

Koffieochtend

Het Brinkhuis Laren 10.00 uur

Elke donderdagmorgen vindt er een gezellige koffieochtend plaats in de bovenzaal van het Brinkhuis. 10.00 tot 11.30 uur. De brandweer geeft voorlichting over de brandveiligheid in de thuissituatie. De inloop is gratis, u betaalt voor de koffie en/of thee.

Zentekenen in de Mandala

Manondala's Huizen 13.00 uur

Tijdens deze workshop maak je nader kennis met zentekenen in de mandala. Deze workshop is goed te volgen voor beginners en gevorderden. Tekentalent is niet vereist. € 25,-. Opgeven via: www.manondalas.nl.

Carnavals Funrun

WC Oostermeent Huizen 13.30 uur

Om 13.30 uur starten we met een warming-up op het plein van de Oostermeent door Studio Dansu. Hierna rennen we in carnavalskleding diverse rondjes om het haventje van de Oostermeent. Na afloop van de run worden er prijzen verloot. Hiernaast is er nog wat lekkers en we feesten we nog even na op het plein. Om 15.00 uur ronden we af. Inschrijven: info@oostermeentsportief.outvit.nl. Meer informatie: www.oostermeentsportief.outvit.nl of 06-33109797.

Veteranen Sociëteit

Brassershoeve Huizen 14.30 uur

Alle veteranen jong en oud zijn van harte welkom van 14.30 tot 17.00 uur.

Cursus Fotografie en compositie

De Brassershoeve Huizen 19.15 uur

Hoe maak ik die unieke foto? Hoe leer ik goed te kijken naar het onderwerp? Leer je camera beter kennen en haal er meer mogelijkheden uit. Je krijgt tips over hoe pas je compositie toe in je foto, waardoor het beeld duidelijker en mooier wordt. Eenvoudige uitleg over fotografische technieken. In simpele stappen naar een betere foto. Voor meer informatie: Helen Hofman, 06-15115445. www.degooischefotoschool.nl.

Rondje Cultuur droomt

De Hilt Eemnes 20.00 uur

Bij Rondje Cultuur dromen bezoekers weg bij jazzy loungemuziek en vertelt dichter Gerard Beentjes hoe droombeelden gedichten oproepen. En: hoe maak je van je droom een boomhut die ook nog eens veilig is en lang meegaat? Boomhuttenbouwer Rob van der Wulp draaide op zijn vijftigste de reclamewereld de rug toe en bouwt sindsdien dromen in bomen.

vrijdag 17 februari

Geef-en-neemtafel

Het Brinkhuis Laren 10.00 uur

U kunt spullen brengen en meenemen bij de geef-en-neemtafel in de foyer van het Brinkhuis van 10.00-12.00 uur. Op de oneven weken zijn de medewerkers van de geef-en-neemtafel aanwezig. Breng wat u kunt missen of haal wat u nodig heeft. Wat u brengt kan van alles zijn, serviesgoed, speelgoed etc. Alles moet wel heel, compleet, schoon en handzaam zijn. Dit is een initiatief van Versa Welzijn en wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers.

Mamacafé

Holleblok Huizen 10.00 uur

Kunnen baby's ons ook wat vertellen? Vandaag komt Barbara van der Gulik praten over babygebaren. Nieuwsgierig? Kom dan naar het Mamacafé. Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom. 10.00 tot 11.30 uur.

Cabaret Pieter Jouke

Het Brinkhuis Laren 20.15 uur

Soms denk je dingen voor een tijdje en dan blijkt het helemaal niet waar te zijn. Of juist wel. Pieter Jouke (1973) dacht heel veel en zal u vertellen wat er overeind is gebleven van al die gedachten. Dat doet hij met gevoel voor absurditeit, hogere associatiekunde en met liefde voor het gesproken woord.

17 februari tot 3 maart

Cursus Makkelijk slapen

Praktijk Eeuwig stromend water Blaricum 9.30 uur

De cursus Makkelijk slapen is opgebouwd rond 2 concentratieoefeningen. Maximaal 6 deelnemers en ruimte voor eigen inbreng en vragen. Voor wie het zelf wil ervaren, de cursus wordt weer gegeven in Blaricum op vrijdag 17, 24 februari en 3 maart van 09.30 - 11.30 uur. De kosten bedragen € 60,- inclusief koffie, thee, werkboekje. Opgave en informatie: Bernard Ligtenberg: 035 - 5316849.

zaterdag 18 februari

Repair Café

De Bongerd Eemnes 10.00 uur

Vanaf 10.00 uur kunt u hier terecht met huishoudelijke apparaten, kleding en nog veel meer. De reparaties worden gratis uitgevoerd, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. De sessie eindigt om 13.00 uur.

JOC Inloopmeeting

De Thomaskerk Huizen 20.30 uur

De Jongeren Oost-Europa Commissie (JOC) houdt een open avond voor alle jongeren van 15 tot 25 jaar. De JOC is een enthousiaste en gezellige groep jongeren die het hele jaar door acties organiseert om geld in te zamelen. Dit geld gebruiken we voor onze jaarlijkse werkvakantie naar Oost-Europa. Meer informatie over ons kun je vinden op www.joc-huizen.nl. Heb je vragen of wil je meer weten, stuur dan een mailtje (contact@joc-huizen.nl).

zondag 19 februari

Vogels kijken langs de Gooimeerkust

Zomerkade/Westkade 9.00 uur

De Vogelwerkgroep het Gooi en Omstreken maakt een vogelexcursie langs de Gooimeerkust. Kleed je wel warm aan en heb je een verrekijker, neem die dan mee. Neem als je wilt een thermosfles met thee of koffie en iets te eten mee, dat is aan jezelf. Honden mogen niet mee. We verzamelen tussen 8.30 en 9.00 uur bij het ophaalbruggetje aan de Zomerkade/Westkade. Daar komen we ook weer terug, tussen 12.00 en 13.00 uur. www.vwggooi.nl.

50+ Dansmiddag Dance-Point

Dance-Point Huizen 13.00 uur

Een gezellige dansmiddag speciaal voor iedereen die 50 jaar of ouder is en graag een dansje wil maken. Van 13.00 - 16.00 uur staat de deur open en wordt er lekkere dansmuziek gedraaid. U bent van harte welkom om te komen en vrienden, buren, familie gezellig mee te nemen. De entree is vrij voor iedereen.

Blaercom Jazzcafé

Blaercom Blaricum 15.00 uur

De zangeres Anita Kransberg beklimt het podium van dorpshuis De Blaercom, samen met side-man en saxofonist Clous van Mechelen. De andere leden van de band zijn Nick van den Bos - piano, Nol van Bennekom - contrabas en Frans Meijer - drums. Het Blaercom Jazzcafé biedt bij voldoende reserveringen een culinaire aanvulling door de mogelijkheid om na afloop van het concert aan te schuiven voor een driegangendiner. Inclusief concert betaalt men daarvoor € 27,50. Wie alleen voor het concert komt betaalt € 7,50.

Astrid Seriese en Erwin van Ligten

Theater De Boerderij Huizen 16.00 uur

De mooiste juweeltjes uit hun gezamenlijke muzikale en literaire schatkist. Songs en gedichten van onder anderen Elvis Costello, Billie Holiday, Maya Angelou en Tom Waits worden in een nieuw jasje gestoken en het duo speelt ook eigen werk.

maandag 20 februari

Geef-en-neemwinkel

Wijkcentum 't Vuronger Huizen 10.00 uur

De geef-en-neemwinkel is elke maandag en donderdag open van 10.00 tot 12.00 uur. Kleding, huishoudelijke artikelen, boeken en spelletjes die u kunt missen of niet meer gebruikt, kunt u inbrengen bij de geef-en-neemtafel. U kunt dan zelf weer iets anders mee naar huis nemen waar u zelf wat aan hebt. We vragen een kleine vrijwillige bijdrage per artikel dat u meeneemt. Voor verder informatie kunt u bellen met Anja Polder, 06-22185259 of Elisabeth Venema, 06-12774901.

Documentaire 'De Ziel in de Lijn'

Johanneshove Laren 14.30 uur

Documentaire 'De Ziel in de Lijn' over de Dudok-architectuur. Met de 45 minuten durende documentaire geven regisseur Leo Kerkhoff en cameraman Gijs Konings een zeer compleet beeld van de invloed en betekenis van het werk van Dudok voor Hilversum. De beide heren zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. € 5,-. www.vivium.nl/johanneshove-agenda.

dinsdag 21 februari

Bingo

Muziekcentrum Schering en Inslag 14.00 uur

Elke derde dinsdag in de maand is er bingo, van 14.00 tot 16.00 uur. De gezellige bingo wordt georganiseerd door de dames Steffie Luif en Thea de Leeuw.

Lezing epos

Blaercom Blaricum 20.00 uur

Een epos is een heldendicht en als men tussen de regels door leest ontdekt men een verborgen mystiek verhaal, net zoals tijdens het lezen van het verhaal van Odysseus van Homerus. Op het thema van dit verhaal, de onsterfelijkheid, zal in deze lezing dan ook nader worden ingegaan.

Van Hynckes tot Ten Hoope

Het Vitusgebouw Blaricum 20.00 uur

Wat hebben Raoul Hynckes en Bob ten Hoope met elkaar gemeen? Ogenschijnlijk niet veel. Toch werden beide kunstenaars aangetrokken tot kunstenaarsdorp Blaricum. Tijdens de lezing door Diana Kostman zal worden ingegaan op het leven en werk van deze kunstenaars.

woensdag 22 februari

KoffieCreatief

De Brug Huizen 10.00 uur

Elke tweede en vierde woensdag van de maand kunt u gezellig koffiedrinken en creatief bezig zijn in gebouw Silo. Elkaar ontmoeten en samen een leuk werk maken in een ongedwongen sfeer is het doel van deze ochtenden.

Taalcafé

De Malbak Blaricum 10.30 uur

Anderstaligen zijn elke woensdag van 10.30 tot 12.00 uur welkom bij het Taalcafé. Hier kunt u uw Nederlands verbeteren door gesprekjes te voeren met Nederlandstaligen.

Eten bij de Brug

De Brug Huizen 17.30 uur

Elke tweede en vierde woensdag van de maand kunt u heerlijk komen eten bij De Brug. Elkaar ontmoeten en gezellig samenzijn is het doel van deze avond. Wilt u mee-eten? Mail dan naar eten@debrughuizen.nl.

Biodanza - dans je leven!

Bewustzijnscentrum BALA Huizen 19.45 uur

Biodanza betekent letterlijk 'dans van het leven' en is een uitnodiging om te dansen en het plezier daarvan te beleven.Wil je ook ervaren wat Biodanza is? Geef je dan nu op voor een proefles. Voor aanmelding en meer informatie, bel 06-29252929. Of kijk op www.biodanza-dansvanhetleven.nl en www.bewustzijnscentrum-bala.nl.

donderdag 23 februari

Bingo

De Brassershoeve Huizen 12.00 uur

Het gezellige ontmoetingscentrum voor 55+ organiseert een bingo met mooie prijzen.