Afbeelding
Foto: Hannie Humme

Hannie Humme

Taalmaatje en PR & communicatie van D66 Huizen, in Huizen sinds 2016

Wat doe je precies als taalmaatje?
"In de bibliotheek maakte ik kennis met het DigiTaalhuis Gooi. Zij hebben elke maandagmiddag een spreekuur voor mensen die hulp nodig hebben bij het leren van de Nederlandse taal én voor mensen die als vrijwilliger deze hulp kunnen bieden."

Wie heb je allemaal geholpen?
"Ik kwam via het DigiTaalhuis in contact met een vluchteling uit Irak die hier al wat langer verblijft en moeilijkheden had met het lezen en begrijpen van de leerboeken voor zijn opleiding. Tot zijn examens eind januari ben ik zijn taalmaatje geweest."

Wat doe je voor D66?
"Met mijn achtergrond als docent Nederlands en publiciste heb ik de publiciteit voor D66 Huizen naar mij toegetrokken. Persberichten maken, de Facebookpagina en de website van D66 Huizen bijhouden, de campagne helpen opzetten en regelen."

Waarom doe je het vrijwilligerswerk?
"Vrijwilligerswerk geeft voldoening. In de korte tijd dat ik nu in Huizen woon, heb ik veel mensen leren kennen. In de bibliotheek, in de politiek, maar ook in de contacten die daar weer uit ontstaan. Mijn 'integratie' in Huizen verloopt daardoor best wel succesvol. Ik voel me happy hier."

Wat doe je in je vrije tijd?
"In mijn vrije tijd ben ik te vinden in de bieb, in het bos of in mijn hobbykamer waar ik borduur, haak, schilder, teken of schrijf. Creatief bezig zijn helpt mij mijn gedachten op een rijtje te zetten en is voor mij een uitlaatklep."

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"Ik vind Huizen een prettige gemeente. Ik woon in het Oude Dorp en sta binnen een paar minuten in het centrum. Mijn favoriete plek is de markt op zaterdag. Heerlijke kaas en gezellige drukte, daar houd ik van."

Favoriete muziek?
"Marco Borsato, Paul de Leeuw, Sting, U2, Claudia de Breij, Queen.''