Donderdag 23 februari: Het Amsterdams Kleinkunstfestival in De Boerderij met Danielle Schel. Foto Sanne Rosbag
Donderdag 23 februari: Het Amsterdams Kleinkunstfestival in De Boerderij met Danielle Schel. Foto Sanne Rosbag

donderdag 23 februari

Bingo

De Brassershoeve 12.00 uur

Het gezellige ontmoetingscentrum voor 55+organiseert een bingo met mooie prijzen.

De VVD voor ondernemers

Het Brinkhuis 18.00 uur

Wat wil de VVD de komende jaren voor de ondernemers gaan doen? Tweede Kamerlid en ondernemer Erik Ziengs, eigenaar van een groothandel in reclame en sportartikelen, geeft als ervaren ondernemer antwoord op al uw vragen.

Amsterdams
Kleinkunst Festival

Theater De Boerderij Huizen 20.15 uur

Tijdens deze try-out werken de halvefinalisten in samenwerking met professionele coaches aan hun programma. Alles om straks goed voorbereid de halve finales in te gaan. Wie weet treft u vanavond al de winnaar van de Sonneveldprijs 2017. De halvefinalisten zijn Tobi Kooiman, Danielle Schel en Struisveren&Confetti.

vrijdag 24 februari

Mamacafé

Holleblok Huizen 10.00 uur

De geef-en-neem tafel is er weer. Men kan eventueel kinderkleding inleveren en voor een luttel bedrag ook weer kinderkleding meenemen. Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom. 10.00 - 11.30 uur.

VrijdagAvondmuziek

Nieuwe kerk Huizen 14.37 uur

Winterreise - Liederencyclus Franz Schubert, met Joep van Geffen op bas en Cees Willem van Vliet op piano.

A capella zingen

NPB kerkje 16.00 uur

A capella zingen is een speciale tak van sport. In een kleine bezetting en zonder pianobegeleiding wordt er gewerkt aan een fraaie koorklank en een mooie balans in de stemmen. In vier bijeenkomsten onder leiding van dirigent Ton Philips wordt er gezongen in het mooie kerkje aan de Velthuijsenlaan in Laren. Verschillende muziekgenres komen aan bod en we besteden aandacht aan ademtechniek en stemvorming. Informatie: 035-6211615 of info@zingeninlaren.nl. € 50,-.

Theater Draad

Het Brinkhuis 20.15 uur

Theater Draad maakt terugspeeltheater, een vorm van improvisatietheater dat gebruikmaakt van de verhalen uit het publiek. Onze acteurs en muzikanten zetten dat ter plekke om in theater, de ene keer meer beeldend, de andere keer meer verbaal of muzikaal. Theater Draad weerspiegelt wat wij als mensen met elkaar gemeen hebben in plaats van wat ons van elkaar onderscheidt.

zaterdag 25 februari

Eetclub de Malbak

De Malbak 17.30 uur

Elke laatste zaterdag van de maand kookt een club vrijwilligers een driegangendiner in Wijkcentrum de Malbak, Wetering 122. Iedereen mag aanschuiven. De Eetclub geeft je de gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten uit de wijk en gezellig samen te eten. De kosten zijn € 10,- inclusief één drankje en koffie. U bent welkom vanaf 17.30 uur. Opgeven 035-5262902 of via demalbak@versawelzijn.nl.

maandag 27 februari

Vogelwandelexcursie

Gooimeerkust 8.45 uur

Gratis wandelexcursie onder leiding van vrijwilligers van de 50-jarige Vogelwerkgroep Gooi en omstreken. Vogels kijken langs de Gooimeer kust in Huizen. In dit jaargetijde zijn er een aantal watervogels te spotten die je anders niet ziet. Bijvoorbeeld de brilduikers en kleine zwanen, die hier overwinteren. Er wordt ook regelmatig een ijsvogel bij het water gespot. Als we geluk hebben vinden we daar een appelvink of een goudvink. Er zijn waarschijnlijk ook al enkele zangvogels te horen. Je hoeft je niet op te geven. Kleed je wel warm aan en heb je een verrekijker, neem die dan mee. De excursie begint om 9.00 en we zijn tussen 12.00 en 13.00 weer terug. Het wordt een stevige wandeling. www.vwggooi.nl.

dinsdag 28 februari

Klassieke componisten

Het Brinkhuis 14.30 uur

Luistermiddag en -avond gepresenteerd door Joop van Velzen, muziekhistoricus van het Larens Music in Life. Steeds worden de meest aansprekende werken van een drietal componisten gepresenteerd en toegelicht, waarbij achtergrondinformatie wordt gegeven over de componist en zijn/haar positie in de klassieke muziekgeschiedenis. Vandaag staan de componisten Thomas Luis de Victoria, Giuseppe Verdi en Heitor Villa-Lobos centraal. Joop geeft een impressie van de werken van deze componisten en legt uit hoe zij hebben bijgedragen aan de klassieke muziek die wij nu kennen. U kunt reserveren voor de middag- of avondpresentatie.

Over Ed van der Elsken

Het Brinkhuis 20.00 uur

Diana Kostman vertelt over Ed van der Elsken, een van de belangrijkste fotografen van Nederland in de 20ste eeuw. Hij werd vooral bekend als straatfotograaf. De lezing is een perfecte voorbereiding op een bezoek aan de grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Meer informatie en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

woensdag 1 maart

Geheugentraining 60+

Wijkcentum 't Vuronger
10.00 uur

Gilde Gooi Noord start een cursus geheugentraining voor 60+. Deze cursus is bestemd voor mensen die zich nog helemaal bij de tijd voelen, maar toch met een zekere regelmaat merken dat zij iets zijn vergeten. Deze vergeetachtigheid is geen abnormaal verschijnsel, maar als het steeds vaker voorkomt wordt het tijd hier iets aan te doen. In groepsverband leren de deelnemers met en van elkaar nieuwe technieken om dingen van de dag beter te onthouden en trucjes om het geheugen scherp te houden. De cursus bestaat uit zeven lessen van twee uur en kost € 45,-. Aanmelden of nadere informatie: info@gildegooinoord.nl of 06-37441022. Zie ook www.gildegooinoord.nl.

Taalcafé

De Malbak 10.30 uur

Anderstaligen zijn elke woensdag van 10.30 tot 12.00 uur welkom bij het Taalcafé. Hier kunt u uw Nederlands verbeteren door gesprekjes te voeren met Nederlandstaligen.

Lezing modegeschiedenis

Het Brinkhuis 20.00 uur

Kunst- en modehistoricus Nienke van Hijum vertelt u tijdens deze boeiende lezing alles over de belangrijkste modemomenten: ontwikkelingen, ontwerpers, iconen en innovaties uit de 20ste en 21ste eeuw. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Anne Neuteboom

Theater De Boerderij Huizen 20.15 uur

"Als ze eenmaal op stoom is, heeft ze het publiek helemaal bij de kladden. (…) Wat een talent!", schreef de Volkskrant na het zien van Anne Neuteboom op Cameretten 2015, waar ze de jury- en publieksprijs in de wacht sleepte.

Cursus fotografie

De Brassershoeve 10.00 uur

Deze cursus is bedoeld voor (amateur)fotografen die zich willen bekwamen in conceptueel denken. Je maakt foto’s rondom een door jouw gekozen thema en leert meerdere opnamen te combineren tot een prachtige presentatie of aansprekende portfolio. Het toepassen van compositieregels in combinatie met je beschikbare kennis van de opnametechniek. Belangrijke cursusonderdelen zijn: het vinden van een fotografiethema, uitwerken van thema naar een concept (plan van aanpak), compositieregels, toepassen van de fototechniek, het ontwikkelen van een presentatievorm. Je werkt gedurende de cursus jouw thema uit en presenteert dat aan je medecursisten. Door de beperkte groepsgrootte wordt een zeer persoonlijke begeleiding gegarandeerd. Informatie: Helen Hofman, tel. 06-15115445. www.degooischefotoschool.nl.

Klank met geleide meditatie

Bewustzijnscentrum Bala 20.30 uur

U ervaart een diepe ontspanning door middel van klanken, afgewisseld met een gesproken meditatie. Trek makkelijke kleding aan zodat u kunt liggen of zitten, wat u prettig vindt. De bijdrage is € 20,-. 20.30 tot 22.00 uur. Opgeven: yvonne@langelaan.org of 06-24389690.

donderdag 2 maart

Start to Bootcamp

Camping de Woensberg 19.30 uur

Sportief Hardlopen Huizen begint met een clinic Start to Bootcamp. Deze duurt twaalf weken en wordt afgesloten door met z'n allen deel te nemen aan de Breakout Run. Meer informatie: www.sportiefhardlopenhuizen.nl.

vrijdag 3 maart

Griekse Tragedie II

Brinkhuis 10.00 uur

Drs. Wichert Claassen bespreekt de Medea van Euripides tijdens vier bijeenkomsten in het Brinkhuis. Het is een echtscheidingsdrama in een extreme vorm, dat zeker aanleiding zal zijn tot nadere bespreking. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

zaterdag 4 maart

Sieraad van vilt

Atelier PicoBella 9.30 uur

U maakt een broche, bloem of ketting van zelfgemaakt vilt. Een mooie kennismaking met het proces van vilten. Bovendien gaat u met een fraai vilten sieraad naar huis. Deze workshop kost € 30,-. 09.30 tot 11.30 uur.

Aquarelleren met theezakjes

Huizer Museum 14.30 uur

Grafisch vormgever Richard Draaijer is een ervaren workshopleider in het Huizer Museum. Als geen ander kan hij kinderen tot grote creatieve prestaties brengen. Dit keer gaat hij met ze aan de slag op het vloeipapier van theezakjes. Want daarop kun je geweldig mooi aquarelleren. Deelname € 5,-. Leeftijd acht t/m twaalf jaar. Aanmelden: receptie@huizermuseum.nl of 035-5250223.

Ons Genoegen 20.00 uur

De bingoballen rollen weer bij Ons Genoegen. De Blokhut gaat open om 19.00 uur en het spel start even na 20.00 uur. Zoals altijd zijn er weer mooie prijzen te winnen, waaronder de inmiddels bekende en favoriete inhoud van een winkelwagentje.

zondag 5 maart

Rabobank Trappenbergloop

Atletiekvereniging Zuidwal

Nieuw is de Kabouterloop. De inschrijving is gestart. www.trappenbergloop.nl.

Een Winterreise, vrijdag 24 februari  in de nieuwe kerk in Huizen.