Dit ongeval in Eemnes liep met een sisser af.
Dit ongeval in Eemnes liep met een sisser af. Foto: Bob Awick

Inwoners BEL: verkeer kan honderd keer beter

BEL - Een oproep van de gemeenten aan de inwoners van Blaricum, Laren en Eemnes leverde ruim 700 meldingen op van knelpunten of gevaarlijke situaties in het verkeer.

De reacties zijn met bolletjes weergegeven op een interactieve kaart. Vooral de Laarderweg in Eemnes, de Huizerweg in Blaricum en de Brink in Laren springen eruit. Wie klikt op de bolletjes ziet de opmerking van de bewoner. "De verkeerslichten zijn niet goed afgesteld, waardoor er onduidelijke situaties ontstaan. Daarnaast moet het verkeer erg lang wachten, wat weer tot ergernissen leidt", luidt een van vele klachten over de splitsing Brink, Naarderstraat en Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat in Laren.
In Eemnes valt de inrichting van de Laarderweg bij de Minnehof slecht. "Het is hier heel lastig om over te steken. Je moet hier zo goed uitkijken, want het verkeer komt van alle kanten. Ook ligt er een fietspad in een vreemde bocht, maar geen voetpad naast dit fietspad. Hele vreemde situatie", zo verwoordt een van de deelnemers het gevoel van velen.
In Blaricum klagen veel inwoners over onoverzichtelijke situaties als gevolg van hoge heggen. "Plaats hier een spiegel", adviseert een inwoner van het dorp voor de hoek Meentweg/Langeweg. Verder strooien de inwoners met suggesties voor rotondes en verkeersdrempels.

De kaart met knelpunten is onlangs besproken tijdens informatieavonden met inwoners. Alle input moet leiden tot concrete verbeteringen van ten minste een aantal van de gemelde verkeerssituaties. De drie gemeenten trekken daar de komende jaren geld voor uit.