Klaar voor de start... af! Voor de allerjongsten was het startschot al een hele belevenis.
Klaar voor de start... af! Voor de allerjongsten was het startschot al een hele belevenis. Foto: Bastiaan Miché

Snellere Trappenbergloop

HUIZEN - Karin Vissers en Wouter Ploeger zijn de winnaars geworden van de 10 kilometer van de Trappenbergloop die afgelopen zondag werd gehouden, met een tijd van respectievelijk 42.50 en 34.15.

Karin Vissers was vorig jaar nog tweede in 43.50. Bij de mannen was de winnaar van vorig jaar, Erik Kallenberg, tweede in 35.14 en daarmee een dikke minuut sneller dan in 2016 toen hij 36.27 liep.
Het parcours voor de wedstrijdloop was dit jaar ook anders en er werd al verwacht dat hierdoor de tijden sneller zouden zijn. Deelnemers liepen niet vier ronden van 2,5 kilometer maar drie keer een rondje van 3,5 kilometer.

Kabouterloop
Nieuw deze keer was de kabouterloop. Deze loop is bedoeld voor kinderen vanaf geboortejaar 2012. Zij liepen met een begeleider over een parcours van 600 meter. Het startschot was al een hele belevenis voor deze allerjongste deelnemers, die daarna net als alle andere deelnemers hun best deden om het parcours als snelste af te leggen. "Dit jaar waren er meer deelnemers dan vorig jaar en we hadden ook geluk met het weer. Pas na afloop begon het te regenen", aldus Carola de Bruin van Atletiekvereniging Zuidwal.