Liedrecital door sopraan Elma van den Dool en pianist Corné Mooibroek in De Engel zondag 12 maart.
Liedrecital door sopraan Elma van den Dool en pianist Corné Mooibroek in De Engel zondag 12 maart.

donderdag 9 maart

Veilig online winkelen

Johanneshove Laren 14.00 uur

Heel veel producten en diensten (bv. reizen, computerlessen) worden tegenwoordig via internet aangeboden. Hoe werkt online winkelen, waar moet je op letten, hoe worden je betaalgegevens verwerkt? In deze workshop van twee dagdelen leggen wij het uit. Workshopdata: donderdagmiddag 9,1 6 maart, van 14.00 tot 16.00 uur. Prijs: € 25,-. Meer informatie en aanmelden op www.seniorweblarennh.nl.

Bingo in Johanneshove

Johanneshove Laren 14.30 uur

Zin in een gezellige spelletjesmiddag? 14.30 -16.00 uur. € 5,-.

Bingo in Torenhof

Torenhof Blaricum 14.30 uur

Zin in een gezellige spelletjesmiddag? 14.30 -16.00 uur. € 5,- per persoon.

Verruim uw kennis over dyslexie

Bibliotheek Laren 20.00 uur

Wist u dat dyslectische mensen zich anders gedragen dan niet-dyslectische mensen? Expert Trudy Joling heeft een praktijk voor dyslectische kinderen in Laren en kan u hier alles over vertellen. Voor deze avond is het raadzaam om de app Dyslexie Test & Tips van tevoren te downloaden. 20.00 tot 22.00 uur. € 12,50 via www.bibliotheekhlb.nl.

vrijdag 10 maart

Gratis Mandala-wandeling voor vrouwen

La Place Laren 9.30 uur

Gratis Mandala-wandeling voor vrouwen.Om 09.30 uur komen we samen en drinken we gezellig koffie/thee. Mocht het financieel voor je mogelijk zijn dan is een kleine donatie daarvoor heel welkom. Aanmelden: www.devrijezwaan.nl. Het vertrekpunt van deze wandeling is La Place, Westerheide 2, Laren. Tijdstip: 09.30 tot 11.30 uur.

Mamacafé Huizen

Wijkcentrum 't Holleblok 10.00 uur

Vandaag komt een verloskundige van de Verloskundige Zuiderzeepraktijk (www.verloskundigenzuiderzee.nl) alle vragen beantwoorden, bijvoorbeeld over lichaam, anticonceptie. Alle (aanstaande) ouders met baby's en/of kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom.

Ruitenboertoernooi voorronde

Bridgeclub Acol Huizen 13.30 uur

Bridgeclub Acol speelt de voorronde van het Ruitenboertoernooi. Vandaag biedt Acol ook niet-leden van de club de gelegenheid om deel te nemen. Kosten: € 3,75 per paar. Lidmaatschap van de NBB is een vereiste, dus ook de stepbridgers onder ons kunnen deelnemen aan deze voorronde. Opgeven: everte38@gmail.com of 035- 5262697.

VrijdagavondMuziek en Passietijd

Nieuwe kerk Huizen 20.00 uur

Muziek in PassietijdProgramma: Knut Nystedt – Stabat Mater - Franz Liszt – Via Crucis - Victoria, Poulenc, Messiaen – Motetten. Uitvoerenden: Kamerkoor Vocaliber, Cees-Willem van Vliet – orgel, Hilde Verwij – cello. O.l.v. Richard Vos.

Born Sanders Jazztrio

Het Brinkhuis Laren 20.15 uur

Deze avond zal Born optreden met de vaste bezetting van zijn jazztrio: Bart Soeters (bas gitaar), Peter Weissink (drums) en Born Sanders (piano).

Spelavond - PubQuiz

Dance-Point Huizen 20.30 uur

Dit keer spelen we een pubquiz. De verschillende teams moeten zo goed mogelijk de vragen beantwoorden. Vrij entree.

zaterdag 11 maart

Repair Café

De Blaercom Blaricum 10.00 uur

Vanaf 10.00 uur bent u daar welkom om gratis uw kapotte strijkbout, koffiemachine en kleding te laten repareren. Eventueel te vervangen onderdelen dient u zelf mee te brengen. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De sessie wordt afgesloten om 13.00 uur.

Wandelen Oude Dorp

Huizer Museum Huizen 14.00 uur

Wandelen door het Oude Dorp van Huizen. Vertrek om 14.00 uur vanaf het Huizer Museum. € 4,-. www.huizermuseum.nl.

GPS-speurtocht

Winkelcentrum Phohi Huizen 14.15 uur

Een echt avontuur is niet te downloaden, daarom organiseert Scouting Tymen de Sayer een GPS-speurtocht met als thema 'Superhelden'. Voor kinderen van zeven t/m elf jaar. De activiteit start om 14.15 uur bij winkelcentrum Phohi in Huizen. Het programma is om ongeveer 16.15 uur afgelopen. Deelname is gratis. Meer informatie: www.scoutingblaricum.nl.

Kinderdisco

Dance-Point Huizen 14.30 uur

Vanaf 14.30 uur gaan de deuren open en kunnen alle kinderen tot tien jaar lekker komen dansen. Eindtijd 16.30 uur. De entree is vrij en de disco is toegankelijk voor iedereen.

zondag 12 maart

Heuvelroute wandelaars

SV Laren Laren 9.00 uur

De vijfde groepswandeling (20,3 km) van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi voert de lopers naar Eemnes en Blaricum. Aanmelden: www.wandelvierdaagsehetgooi.nl. Honden mogen niet mee. Aan de deelnemers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de koffie en het goede doel, de Stichting Vier het Leven.

Ageeth de Haan

Theater De Boerderij Huizen 11.00 uur

Een aanstekelijk liedjesprogramma met veel interactie. Spelenderwijs komen Engelse teksten voorbij en voor ze het weten zingen de kinderen woorden mee. Laat dat maar aan Ageeth de Haan over: zij heeft een prettige ongedwongenheid waarmee ze de kinderen meeneemt.

'Uit de schatkamer van de romantiek'

De Engel Huizen 15.00 uur

Liedrecital door sopraan Elma van den Dool en pianist Corné Mooibroek. De liederen worden afgewisseld door een enkel intermezzo van de piano.

Peter Beets

Theater De Boerderij Huizen 16.00 uur

Hij oogst wereldwijd lof en bewondering en zijn ster blijft groeien, evenals zijn creativiteit. Begeleider van Rita Reys en gastsolisten van The Jazzorchestra of Het Concertgebouw tot latin jazz en veelgeprezen bewerker van klassieke muziek. Kijk, luister en geniet.

Liedrecital

Dorpskerk Blaricum 16.00 uur

Sopraan Alice van de Geest en pianist Peter den Ouden geven in de reeks zondagmiddagconcerten een liedrecital in de fraaie en intieme Dorpskerk. Collecte na afloop.

maandag 13 maart

Android tablet, 't wat en hoe

Bibliotheek Eemnes 9.30 uur

Seniorweb Eemnes geeft op vier maandagochtenden, 13 maart t/m 3 april, een workshop Android Tablet. 9.30 - 11.30 uur. Kosten voor deze vier ochtenden: € 50,-. Met behulp van docenten kunt u zelf oefenen. Aanmelden: peter42.springer@ziggo.nl.

Zelfverdediging meiden

Osorezu Dojo Huizen 17.00 uur

Speciaal voor meiden van elf t/m zestien jaar. De lessen zijn gericht om jezelf te leren verdedigen. De cursus is op vier maandagmiddagen van 17.00 tot 18.00 uur. Data zijn: 13, 20, 27 maart en 3 april. Kosten voor deze vier middagen zijn € 20,-. Meer informatie: 06-15276036 of www.osorezu.nl.

Workshop digitale belastingaangifte

Bibliotheek Eemnes 20.00 uur

Vanaf 1 maart kunt u weer belastingaangifte doen. Na wat algemene informatie wordt stap voor stap het digitale formulier doorgelopen. Van tevoren aanmelden is gewenst, dat kan telefonisch, per mail en uiteraard aan de balie. Kijk voor telefoonnummers en meer informatie op www.bibliotheekgooienmeer.nl.

Anna Enquist

Rosa Spier Huis Laren 20.15 uur

Concertant toneel geschreven door Anna Enquist, gebaseerd op Mahlers zesde symfonie. Anita van Soest brengt met de prachtige tekst van Anna Enquist de flamboyante Alma Mahler tot leven.

dinsdag 14 maart

Harald Veenstra

Johanneshove Laren 14.30 uur

Wilt u genieten van muziek? Kom dan kijken en luisteren naar het concert van zanger Harald Veenstra. € 5,-.

'Coco avant Chanel'

Johanneshove 18.30 uur

Filmavond met 'Coco avant Chanel'. € 3,-.

Cursus Fotografie Introductie

De Brassershoeve Huizen 19.15 uur

Hoe maak ik die unieke foto? Hoe leer ik goed te kijken naar het onderwerp? Leer je camera beter kennen en haal er meer mogelijkheden uit. De Gooische Fotoschool. Voor meer informatie: Helen Hofman, 06-15115445. www.degooischefotoschool.nl.

Lezing: Aap-mensgedrag

Het Brinkhuis Laren 20.00 uur

In deze interessante lezing door Rob Elders, vrijwilliger bij Stichting AAP, komt u alles te weten over dit boeiende onderwerp. Meer info en inschrijven: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

STACCATO musicaltheatergezelschap

't Holleblok Huizen 20.00 uur

Iedere week repeteert een enthousiaste groep mensen tussen de 16 en 65 jaar om jaarlijks een musicalvoorstelling op de planken te brengen. Wil je een repetitie bijwonen, meld je dan aan via www.staccato-huizen.nl.

woensdag 15 maart

Apple iPad 't Wat en hoe

Bibliotheek Eemnes 9.30 uur

Seniorweb Eemnes geeft op vier woensdagochtenden, 15 maart t/m 5 april, een workshop Apple iPad. 9.30 - 11.30 uur. Kosten € 50,-. Met behulp van docenten kunt u zelf oefenen op uw eigen iPad. Aanmelden: peter42.springer@ziggo.nl.

Taalcafé

De Malbak Blaricum 10.30 uur

Anderstaligen zijn elke woensdag van 10.30 tot 12.00 uur welkom bij het Taalcafé. Hier kunt u uw Nederlands verbeteren door gesprekjes te voeren met Nederlandstaligen.

Open Dag

Het Noorderlicht Eemnes 12.00 uur

Basisschool Het Noorderlicht houdt een open dag van 9.00 tot 11.00 uur.

Concert duo Maas

Torenhof Blaricum 14.45 uur

Het ensemble Duo Maas, bestaande uit Emeline Dessi - fluit, Celia García-García - piano, brengt een gevarieerd klassiek programma met werken van o.a. Bach, Mozart, Chopin, Elgar en Fauré. € 5,- voor bezoekers van buitenaf, inclusief een kopje koffie of thee.

Ondernemersavond

OpMaat vergaderen Huizen 19.00 uur

Vier ervaren ondernemers vertellen niet over de gebruikelijke succesverhalen met de bijbehorende stappenplannen. 19.00 tot 22.00 uur. Inschrijven: werkzaak.org. Er wordt een vergoeding van € 18,- (incl. btw) p.p. gevraagd. Consumpties inbegrepen.

Biodanza

BALA Huizen 19.45 uur

Biodanza betekent letterlijk 'dans van het leven' en is een uitnodiging om te dansen en het plezier daarvan te beleven. Voor aanmelding en meer informatie bel 06-29252929. Of kijk op www.biodanza-dansvanhetleven.nl en www.bewustzijnscentrum-bala.nl.