De leerlingen konden in echte stemhokjes hun stem uitbrengen.
De leerlingen konden in echte stemhokjes hun stem uitbrengen. Foto: De Parel

S&M wint met 1 stem

HUIZEN - Leerlingen vanaf groep drie mochten maandag allemaal hun stem uitbrengen bij de schoolverkiezingen. Deze werden in het kader van het verkiezingsproject van de school gehouden. Er was een opkomst van 100 procent en uiteindelijk heeft S&M (Sport en Milieu) met 1 stem verschil gewonnen.

Om 9.00 uur ging het stembureau open en al vrij snel stond er een lange rij. De leerlingen hadden net als bij echte verkiezingen een stempas gekregen en moesten die op het stembureau inleveren voor een stembiljet. Gewapend met dit stembiljet gingen de leerlingen stemmen in een echt stemhokje, uiteraard met een rood potlood.

Nek-aan-nek race
Om 11.00 uur sloot het stembureau, waarna de stemmen werden geteld. Het was een spannende nek-aan-nekrace tussen Z.V.E (Zorg voor elkaar) en S&M.
Uiteindelijk bleek S&M met 1 stem verschil te hebben gewonnen. Derde werd de D.N.G.K. (De Natuurlijke Groene Kids) en vierde de P.v.S (Partij van de Sport).

Ideeën
De komende tijd zal er gekeken worden welke van de ideeën van S&M in het echt gerealiseerd kunnen worden, want dat was de inzet van de verkiezingen.