Omwonenden zijn overlast van 'partycentrum' De Boerderij zat

HUIZEN - Een stevig aantal bewoners van Schipperstraat, Hellingstraat en de Molenberg is sinds september vorig jaar met de gemeente Huizen in overleg over de ernstige overlast die De Boerderij Huizen als partycentrum veroorzaakt. Zij ervaren ernstige overlast en aangezien ze er niet uitkomen gaan zij nu de gemeenteraad benaderen om de situatie weer leefbaar te maken.

"Afgelopen zomer vonden er gemiddeld drie tot vier evenementen per weekend plaats, zoals trouwerijen, jubilea, recepties en feesten voor gezelschappen van meer dan 100 man. Zodra bij de feesten, vaak met muziek en disco, het achterterras van Theater De Boerderij wordt betrokken, resteert voor de directomwonenden slechts één ding: naar binnen, ramen dicht en wachten tot de feestgangers in kennelijke staat en luidruchtig na middernacht de buurt verlaten", meldt Rob Weers, woordvoerder van de buurtbewoners.
"De vraag aan de gemeente was in basis eenvoudig: past een dergelijk uitbaten van De Boerderij bij het bestemmings­plan en de afgegeven vergunningen? Zo niet, dan wordt handhaving geëist. Na zeven maanden overleg met de gemeente en Spant!, de exploitant van De Boerderij, lijkt een structurele oplossing verder weg dan ooit, de talloze gesprekken hebben tot op heden tot niets geleid", gaat hij verder.

Grens bereikt
Volgens hem maakt niemand bezwaar tegen De Boerderij als theater, met enkele voorstellingen per week. Ook de doordeweekse zakelijke bijeenkomsten leveren geen probleem op. "Horeca mag, mits ondergeschikt. Er mag geen sprake zijn van een hoofdfunctie ten behoeve van horeca. De Boerderij mag geen restaurant, café of partycentrum zijn. Noch ik noch mijn mede-omwonenden zijn notoire klagers, maar de grens is nu bereikt: een normaal leef- en woongenot rondom De Boerderij is er niet meer."