Het Melkmeisje speelt een rol tijdens de Theaterroute Huizen.
Het Melkmeisje speelt een rol tijdens de Theaterroute Huizen. Foto: Andy Doorhein

Theaterroute brengt het Melkmeisje terug naar Huizen

HUIZEN - Acht intieme, verwonderende en wervelende voorstellingen: dat zijn de ingrediƫnten van de Theaterroute Huizen die op 6, 7 en 8 april wordt gehouden. En het is in trek. De kaarten voor vrijdag en zaterdag zijn al uitverkocht.

Vanuit De Boerderij vertrekken vijf groepen onder leiding van een gids om hun eigen route te volgen. Tijdens deze wandeling bezoeken ze een aantal bijzondere locaties waar ze worden verrast door een geheimzinnige kapper met een mooi verhaal, Russische dansers die je meenemen in hun gepassioneerde liefdesduet, of een ruige visser die je meevoert de haven uit, naar verre nieuwe werelden. Theatrale pareltjes die verbazen, prikkelen en soms aan het denken zetten.

De basis voor de voorstellingen zijn waargebeurde verhalen, sagen en legenden uit de rijke geschiedenis van het eeuwenoude Huizen. Dat deze op historische locaties worden gespeeld, waaronder het voormalige gemeentehuis, het Huizer Museum en het terrein van de Krachtcentrale, maakt het natuurlijk speciaal. Zie voor meer informatie theaterroute-huizen.nl.