Susanne Kos in het witte shirt met nummer 1.
Susanne Kos in het witte shirt met nummer 1. Foto: Rudy Biekart

Volleybalster Susanne Kos (17) speelt EK U18 in Arnhem

HUIZEN - Volleybalster Susanne Kos uit Huizen speelt vanaf 1 april met Jeugd Oranje het EK U18 in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. De eerste wedstrijd tegen Bulgarije werd verloren, de tweede tegen Rusland gewonnen.

In 2009 was er voor het laatst een EK voor jeugdteams in Nederland. De meisjes U18 werden toen elfde. Het Belgische jeugdteam, destijds onder leiding van Julien Van De Vyver, werd toen Europees kampioen. Intussen is hij bondscoach van het team van Susanne. Hij staat met team Oranje voor een uitdaging, want de meisjes van Oranje hebben zwaar geloot in hun poule: Nederland (11), Italië (2), Turkije (2), Rusland (5), Duitsland (6) en Bulgarije (13).

Top
De top zes van het EK U18 plaatst zich voor het WK U18, dat in augustus in Argentinië wordt gespeeld. De top zeven mag bovendien in juli deelnemen aan het Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in Hongarije.

Kaarten
Wie nog langs wil gaan bij het UK18 kan kaarten bestellen via volleybal.nl. Donderdag speelt Oranje tegen Italië. Vrijdag is er een rustdag en dan volgen zaterdag de halve finales. Zondag zijn de finales en de wedstrijden om plaats 3 tot en met 8.

Papendal
Susanne woont sinds september intern op Papendal Arnhem en traint en speelt in Talent Team Papendal Arnhem (TTPA), de eredivisieploeg van de volleybalbond Nevobo. Ze maakte pas geleden ook deel uit van het team van Jong Oranje (U20), waarmee ze zich plaatste voor de 2e ronde van de WK-kwalificatie.