De expositie 'Gooise Vogels' is vanaf 20 april te bewonderen in het BEL-kantoor.
De expositie 'Gooise Vogels' is vanaf 20 april te bewonderen in het BEL-kantoor.

tot zaterdag 29 april

Streekdrachten in Eemnes

Oudheidkamer Historische Kring Eemnes 14.00 uur

De tentoonstelling toont in al haar facetten de vier in Eemnes gedragen streekdrachten, die ook in Eemland en in het Gooi werden gedragen tot in de eerste helft van de 20e eeuw. Geopend op zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

tot zondag 4 juni

Expositie Wim Jonkman

Rosa Spier Huis 15.30 uur

Wie de tentoonstelling bezoekt maakt kennis met Wim Jonkmans raadselachtige wereld. In zijn werk neemt hij een loopje met het platte vlak. Doorkijkjes, spiegelingen, labyrintische ruimtes vullen het beeld.

tot zaterdag 15 april

Vespers Stille Week

Oosterlichtkerk 19.30 uur

Elke avond een dienst in de Stille Week. Het thema is dit jaar 'Zie de Mens'. Aanvang 19.30 uur, op zaterdag echter om 21.00 uur.

donderdag 13 april

Koffieochtend inloop

Brinkhuis Laren 10.00 uur

Komt u eens een kijkje nemen en wie weet blijft u komen, zoals vele anderen ook doen.

Veteranensociëteit Huizen

Brassershoeve 14.00 uur

Alle veteranen, jong en oud, zijn van harte welkom van 14.00 tot 17.00 uur.

vrijdag 14 april

Mandala-wandeling
voor vrouwen

La Place 9.30 uur

Eerst het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht, daarna samen met Marianne Suijkerbuijk wandelen in de natuur. Met de onderweg verzamelde takjes, blaadjes, dennenappeltjes etc. wordt na afloop een mandala gemaakt. Opgeven via www.devrijezwaan.nl.

Goede Vrijdag met
Goylants Kamerkoor

Sint Vituskerk Blaricum 19.15 uur

Het Goylants Kamerkoor verleent aan deze speciale viering extra glans met muziek die de luisteraar op sfeervolle wijze in contact brengt met het mysterie van Goede Vrijdag en het paasfeest dat daarop volgt. Zie www.goylantskamerkoor.nl.

Jeroen Kramer: 'Daarom Juist'

Brinkhuis Laren 20.15 uur

Jeroen verrast in zijn tweede liedjesvoorstelling met puik gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities.

zaterdag 15 april

Repair Café Eemnes

De Schoter 10.00 uur

De reparaties worden gratis uitgevoerd, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. De sessie sluit om 13.00 uur.

Feestelijke opening
speeltuin de Zoutkeet

Wijkcentrum de Zoutkeet 13.00 uur

Met leuke extra's voor de kinderen. Er zijn nieuwe zandbakken, een nieuw speeltuinhuisje en diverse kleine verbeteringen. Openingstijden speeltuin: maandag t/m zaterdag 10.00-17.00 u., zondagmiddag van 13.30-17.00 u. Een dagkaart kost € 1,20, een gezinsabonnement voor het hele seizoen € 30,-.

Danscafé - Karaoke Night

Dance-Point 20.30 uur

Naar hartenlust dansen, zingen en plezier maken in Dance-Point Huizen.

maandag 17 april

Paasconcert Sint Jans Schola

St. Jan's Basiliek 15.30 uur

Een sfeervol en afwisselend programma met muziek van diverse componisten en stijlen. Het koor bestaat uit circa dertig zangers. Vrij entree, na afloop collecte bij de deur.

dinsdag 18 april

Belastingspreekuur

Bibliotheek Huizen 10.30 uur

Gratis hulp bij het zelfstandig invullen van het belastingformulier. Er is een beveiligde belastingdienstcomputer.

dinsdag 18 april

Cabaretvoorstelling

Torenhof 14.30 uur

Kom genieten van de Pauwergirls. € 5,-.

Inschrijfavond
Avondvierdaagse 2017

Muziekvereniging prinses Irene 19.30 uur

Inschrijfavond om persoonlijk in te schrijven voor de 44e Avondvierdaagse Huizen 2017, die plaatsvindt van 15 t/m 18 mei 2017. € 5,- p.p. U kunt tot 8 mei ook online inschrijven via www.a4dhuizen.nl.

Staccato musicaltheater

Wijkcentrum Holleblok 20.00 uur

Iedere week repeteert een enthousiaste groep mensen tussen de 16 en 65 jaar om jaarlijks een musicalvoorstelling op de planken te brengen. Er wordt gewerkt aan zang, dans en spel. Tevens is er ruimte voor vocal coaching. Wil je een repetitie bijwonen, meld je dan aan via www.staccato-huizen.nl.

Lezing aliens en ufo's

De Blaercom 20.00 uur

Het mysterie omtrent aliens en ufo's. Vele verhalen gaan de ronde, van heel fantasierijke tot zeer aannemelijke en mogelijke belevingen omtrent dit onderwerp. Maar wat betekenen al deze dingen en waarom spreken mensen al zo lang men zich kan heugen over die mysterieuze vliegende machines en ontmoetingen waar vele films over zijn gemaakt?

woensdag 19 april

Taalcafé

De Malbak 10.30 uur

Anderstaligen kunnen hier hun Nederlands verbeteren door gesprekjes te voeren met Nederlandstaligen.

Sjaak Bral

Theater De Boerderij Huizen 20.15 uur

Humoristische theaterthriller over de moord op de Haagse prostituee Blonde Dolly in 1959, waarover tot op de dag van vandaag de wildste verhalen circuleren.

Bingo

Vivium Johanneshove 14.30 uur

Oranjebingo, € 5,-.

Paralympisch kampioen bij AV Zuidwal

Atletiekvereniging Zuidwal 19.00 uur

Jetze Plat (25) heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige paralympisch atleet. Zowel met handbiken als met triatlon draait Jetze mee op wereldniveau; hij heeft diverse medailles behaald op de Paralympische Spelen. Bij AV Zuidwal komt hij vertellen. Ook voor niet-leden, toegang gratis. Aanmelden wordt op prijs gesteld.

Gooi het roer om!

De Hilt 19.30 uur

Tijdens deze workshop gaat Yonne Witteveen je leren om naar jezelf te kijken en het roer om te gooien. www.volksuniversiteithetgooi.nl.

20, 21 en 22 april

'Op blote voeten in het park'

Het Vitusgebouw 20.15 uur

De Toneelvereniging brengt de komedie 'Op blote voeten in het park' van Neil Simon. Deze gaat over een pasgetrouwd stel, Corrie en Paul, dat zich bewust wordt van het onvermogen om met elkaar te leven en elkaar werkelijk lief te hebben. Herkenbare tragiek in een komische verpakking met een gelukkig einde. Kaarten € 7,-, reserveren via www.toneelverenigingblaricum.nl.

donderdag 20 april tot dinsdag 23 mei

Foto-expositie Gooise Vogels

BEL-kantoor 12.00 uur

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken exposeert de Fotogroep van de Vogelwerkgroep vogels en landschappen in het Gooi. Het werkgebied van de Vogelwerkgroep loopt van Eem tot Vecht, is rijk aan een grote variatie aan landschapstypen en daarom aantrekkelijk voor een groot aantal soorten vogels. Maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. www.vwggooi.nl.

vrijdag 21 april

Mamacafé Huizen

Wijkcentrum Holleblok 10.00 uur

Voorlezen en mooie prentenboeken. Heel fijn dat Nelleke Herlaar van de bibliotheek naar ons toe komt en het belang van woordkennis en verhaalbegrip met ons wil delen. Alle (aanstaande) ouders met baby's en hun broertjes en zusjes tot vier jaar zijn van harte welkom.

zondag 23 april

Over een kleine mol...

Theater De Boerderij Huizen 10.00 uur

... die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Een hilarische, fysieke slapstickvoorstelling vol dieren en dierenpoep. Voor iedereen vanaf 2 jaar.

Hans Visser & Irena Philipova

Theater De Boerderij Huizen 16.00 uur

Gebaseerd op award-winnende beelden van internationaal befaamde fotojournalisten. Vier topmuzikanten maken de foto’s nog spannender, levendiger en ontroerender. Start en eindpunt is het eind negentiende-eeuwse Londen, toen de fotocamera zijn intrede deed. Met daartussen een prachtige impressie van een veranderende wereld.

Op 23 april in De Boerderij: de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept.