Special voor Vluchtelingenwerk Midden-Nederland

VluchtelingenWerk Midden-Nederland is een professionele vrijwilligersorganisatie die is aangesloten bij VluchtelingenWerk Nederland. Zij ondersteunen asielzoekers, statushouders en vluchtelingen in de provincies Utrecht, Flevoland en de Gooi- en Vechtstreek. Voor de locatie in Huizen wordt per direct gezocht naar enthousiaste vrijwilligers. Deze week de schijnwerper op de volgende vacatures:

Tolk Arabisch en Tigrinya
Spreek jij Arabisch of Tigrinya en voldoende Nederlands/Engels? Dan komen we graag in contact met jou. In de eerste fase van integratie, cliënten die meestal nog geen Nederlands spreken. Voor een juiste begeleiding is het van belang dat informatie duidelijk kan worden overgebracht. Een tolk kan hierbij van enorme waarde zijn. Als tolk zal je ondersteunen bij het geven van de voorlichting aan onze cliënten. Je hebt begrip voor cultuurverschillen en bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar.

Participatie coach
Onder de vleugels van VluchtelingenWerk, locatie Huizen breng je samen met een statushouder de persoonlijke, vakmatige kwaliteiten, competenties en motivatie in kaart. Je stelt samen een persoonlijk Plan van Aanpak op, bewaakt de voortgang, legt verslag af en helpt hierbij als coach. Het doel van participatie is om statushouders kennis te laten maken met de Nederlandse samenleving en hen hieraan actief deel te laten nemen. Je bent twee dagdelen per week op maandag, dinsdag, woensdag en/of donderdag beschikbaar.

Maatschappelijk begeleider
Als maatschappelijk begeleider bied je hulp en ondersteuning aan vluchtelingen die zich vanuit een asielzoekerscentrum vestigen in de gemeente. Het doel van deze begeleiding is om vluchtelingen zich thuis te laten voelen in de Nederlandse maatschappij en in het bijzonder in Huizen. Je wordt aangestuurd door de werkbegeleider en werkt samen met andere vrijwilligers, de gemeente en andere instanties. Je helpt bij het invullen van formulieren en ondersteunt in de begeleiding naar zelfredzaamheid.

Meer informatie?
Ben je geïnteresseerd in een taak bij Vluchtelingenwerk? Zij ontvangen je met open armen. Je kunt een afspraak maken om langs te komen voor informatie of een gesprek. Ze zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag. Contactpersonen: Karin Batenburg, kbatenburg@vluchtelingenwerk.nl of Renske Francken, rfrancken@vwmn.nl (035) 5240164.