Al meer dan 60 jaar gelukkig samen.
Al meer dan 60 jaar gelukkig samen. Foto: Bob Awick

Willem en Theodora van Kleunen zestig jaar getrouwd

door Floris Hulleman

HUIZEN - Willem van Kleunen en Theodora van Kleunen-Leuven zijn zestig jaar getrouwd. Het stel kreeg namens de gemeente bezoek van burgemeester Fons Hertog.

Het stel kwam elkaar op een bijzondere manier tegen. "Ik ben zelf geboren in de Achterhoek en mijn man komt uit Zeeland. In die tijd was ik tandartsassistente in Laren en ik zat ook in een pension in Laren", vertelt Theodora van Kleunen.

Pension
Haar man was werkzaam voor Phillips en reisde het land door. "In een van zijn treinreizen kwam hij een medebewoner tegen van het pension. Dat klikte en hij kwam op bezoek in het pension. Daar zag ik hem voor het eerst. Het was liefde op het eerste gezicht." De klik was wederzijds. Nadat het stel trouwde en korte tijd in Laren woonde, verhuisden ze naar Huizen.

Het echtpaar ziet de geboorte van de vier kinderen als een van de hoogtepunten van het huwelijk. "Daarnaast maakte mijn man veel reizen voor Phillips. Ik ben zelf ook mee geweest naar Rome en Paraguay. Dat was heerlijk, maar het was toch ook altijd weer fijn om terug te komen bij de kinderen", vertelt Theodora.

Geheim
Het geheim van hun lange huwelijk is volgens het stel alles voor elkaar overhebben. "Je moet alles voor elkaar doen en altijd lief voor elkaar blijven. Daarnaast zorgen wij ook goed voor elkaar. Dat is denk ik toch het geheim", hint ze.

Grote tafel
Het feest is afgelopen maandag gevierd met een grote brunch. De hele familie was aanwezig. "In het totaal hebben wij negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Dat was dus een hele grote tafel."