Lenny Kuhr zingt vrijdagavond in Het Brinkhuis in Laren.
Lenny Kuhr zingt vrijdagavond in Het Brinkhuis in Laren.

De hele maand

Streekdrachten in Eemnes

Oudheidkamer Historische Kring Eemnes 14:00 uur

De tentoonstelling toont in al haar facetten de vier in Eemnes gedragen streekdrachten, die ook in Eemland en in het Gooi werden gedragen tot in de eerste helft van de 20e eeuw. Geopend op zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Steendrukken en
gemengde technieken

Rosa Spier Huis 15:30 uur

De solotentoonstelling van Wim Jonkman omvat zijn kleurrijke beelden met een verhaal, vaak in grote formaten, want Jonkman gebruikt voor zijn litho's het liefst grote lithostenen. Wie de tentoonstelling bezoekt maakt kennis met Jonkmans raadselachtige wereld. In zijn werk neemt hij een loopje met het platte vlak. Doorkijkjes, spiegelingen, labyrintische ruimtes vullen het beeld.

donderdag 20 april

Koffieochtend inloop

Brinkhuis Laren 10:00 uur

Elke donderdag een gezellige koffieochtend in de bovenzaal van het Brinkhuis. U betaalt alleen voor de koffie.

Digicafé over tv-kijken

Bibliotheek Eemnes 10:00 uur

Een digitale mediaspecialist van de bibliotheek geeft een overzicht van de diverse mogelijkheden voor het tv-kijken op tablet en smartphone. Ook Visio geeft informatie en advies over slechtziendheid of blindheid.

Bingo

Vivium Johanneshove 14:30 uur

Van harte welkom bij de Oranjebingo. € 5,-

Paralympisch kampioen

Atletiekvereniging Zuidwal
19:00 uur

Paralympisch atleet Jetze Plat (25 jaar) draait zowel met handbiken als triathlon mee op wereldniveau en heeft hij diverse medailles behaald op de Paralympische Spelen. Bij AV Zuidwal vertelt hij zijn inspirerende verhaal. Ook voor niet-leden. Aanmelden is niet noodzakelijk maar wordt wel op prijs gesteld.

Rondje Cultuur

De Hilt 20:00 uur

1. Theatergroep Cabaret Cats (voor jongeren vanaf zestien jaar) geeft een preview van hun avondvullend theaterprogramma vol met zang, toneel en cabaret. 2. Diana Kostman neemt u mee in het leven in werk van fotograaf Ed van der Elsken. 3. Het bijzondere familiebedrijf van Hoeve Ravenstein met hun Belgische Witblauwe koeien.Gratis toegang.

donderdag 20 april
tot zaterdag 22 april

Op blote voeten in het park

Het Vitusgebouw 20:15 uur

De Toneelvereniging brengt de komedie Op blote voeten in het park van Neil Simon. Deze gaat over een pas getrouwd stel, Corrie en Paul, dat zich bewust wordt van het onvermogen om met elkaar te leven en elkaar werkelijk lief te hebben. Herkenbare tragiek in een komische verpakking met een gelukkig einde. Kaarten € 7,- reserveren via 06 22196851 of www.toneelverenigingblaricum.nl

donderdag 20 april
tot dinsdag 23 mei

Foto-expositie Gooise Vogels

BEL kantoor 12:00 uur

BEL ART expositie. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken exposeert de Fotogroep van de Vogelwerkgroep vogels en landschappen in het Gooi. Maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. www.vwggooi.nl

vrijdag 21 april

Muziek met baby's en peuters in Huizen

Muziekvereniging prinses Irene 9:00 uur

Voor kindjes van 8 maanden tot 4 jaar met hun ouder of verzorger. Veel zang, spelletjes, bewegen en dans, Info: www.muzieklessenhuizen.nl

Mamacafé Huizen

Wijkcentrum Holleblok 10:00 uur

Voorlezen en mooie prentenboeken. Nelleke Herlaar van de bibliotheek vertelt over het belang van woordkennis en verhaalbegrip. Alle (aanstaande) ouders met baby's en hun broertjes en zusjes tot vier jaar zijn van harte welkom.

Fotografie Excursie

Oude Haven 10:00 uur

Een dag op pad met een professionele fotograaf. Hoe maak je nu die prachtige foto van een mooi beeld in de stad? Leer over compositie, perspectief en leer vooral je camera beter kennen. Vooraf aanmelden: Helen Hofman 06 15115445.

Fotowandeling

Geologisch Museum Hofland 14:00 uur

De Gooise hei ligt vol met vaak prachtige stenen uit de ijstijd. Sander Koopman, expert in en boeiend verteller over de regionale geologie, geeft eerst uitleg in het Geologisch Museum Hofland en wandelt daarna met u over de hei en geeft tips over hoe je stenen zo goed mogelijk kunt fotograferen.Voor meer info en opgave: www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl

Brei je eigen theemuts

Huizer Museum 14:00 uur

In de inspirerende entourage van de tentoonstelling TheePotterij is er een workshop in samenwerking met Granny's Finest. Brei je eigen theemuts is een oproep aan iedereen die de basistechnieken van het breien beheerst en het leuk vindt om de techniek van het rondbreien te verfijnen. Er kunnen maximaal 10-12 personen meedoen, dus vol is vol. Kosten: € 15,-. Aanmelden: receptie@huizermuseum.nl en 035 5250223.

Lenny Kuhr
Gekust door de eeuwigheid

Brinkhuis Laren 20:15 uur

Het repertoire van Lenny Kuhr heeft zich verdiept naarmate zij dieper in zichzelf afdaalde. Deze voorstelling is de neerslag van dat proces: een rijke bron van spirituele inzichten en wijsheid, een inspiratie voor ieder die de innerlijke weg wil gaan. Meer informatie: www.hartvanlaren.nl

zaterdag 22 april

Koningsdag Vrijmarkt

wijkcentrum De Draaikom
9:30 uur

De kans om al voor Koningsdag met je spulletjes op de markt te staan. Kom met je kleedje en stal je koopwaar uit. Opbouw van je standje van 8.30 tot 9.30 uur. Naast de vrijmarkt zijn er diverse leuke sporten en oudhollandse spelletjes te doen. Voor de meisjes ook: nagels lakken en versieren met henna. Meer info: www.oostermeentsportief.outfit.nl. Voor het reserveren van een plekje: tijdvoormeedoen@versawelzijn.nl

Historische fietstocht Huizen

Botterwerf 10:00 uur

De Historische Kring Huizen onderneemt een bijzondere fietstocht naar sporen uit het verleden in de directe omgeving van Huizen. Deze sporen worden bezocht tijdens een twee uur durende tocht. De route voert langs doorkijkjes op het dorp met de kerk die ogenschijnlijk de eeuwen door niet veranderd zijn. Start om 10.00 uur bij de Botterwerf op de Oude Haven. Deelname is gratis. Opgeven: info@historischekringhuizen.nl of 035 5260580.

Fashion Swap & Shop

Colourful Life 11:00 uur

Heb jij nog goede kleding en accessoires die je niet meer draagt? Kom ruilen bij onze Swap & Shop t.g.v. slachtoffers vrouwenhandel. Schoon, geen afgedragen kapotte kleding. Elk item is een ruilpunt. Toegang gratis. 11.00 - 16.00 uur. Info en inbreng: jeaninevandorssen@gmail.com 06 42572722.

Historische Wandelingen

Huizer Museum 12:00 uur

"O wat mooi, dat had ik nog nooit gezien".... horen we elke tweede zaterdag van geïnteresseerde wandelaars, die samen met een gids ons fraaie dorp verkennen. Van mei t/m september kan dit ook op de vierde zaterdag van de maand. Kijk in de Agenda bij Huizer Museum voor data en tijden.

Holistische
bekkenbodemtraining

Business Centrum Huizen
14:00 uur

Kennismaken met wat je zelf kunt doen om de dragende kracht van je bekkenbodem terug te vinden. www.lijfconcept.nl.

Lancering Boek en
Worshipnight

De Deel 19:30 uur

Presentatie Concreet leven met Jezus! door Ben Griffioen en Worship Night met André van Zyl. Ben Griffioen presenteert voor het eerst zijn boek Concreet leven met Jezus! te Eemnes. Uitgeverij Scholten overhandigt een eerste exemplaar. Samen met aanbiddingsleider André van Zyl belooft het een bijzondere avond te worden.

zaterdag 22 april en
zondag 23 april

Open dagen Gooise Academie

Gooise Academie 11:00 uur

De Gooise Academie opent haar deuren met een expositie van cursisten. Het moment om samen met vrienden en familie te komen kijken naar wat er het afgelopen cursusjaar voor bijzondere kunstwerken zijn gemaakt. Docenten en cursisten vertellen over de inspirerende lessen. Van 11.00 tot 17.00 uur. www.gooiseacademie.nl

zondag 23 april

Over een kleine mol...

Theater De Boerderij Huizen 10:00 uur

... die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft is een hilarische, fysieke slapstick voorstelling vol dieren en dierenpoep. Je zit langs een lange loper waar de hele dieren bende aan je voorbijkomt. Als publiek zit je er dus bovenop. Vanaf twee jaar.

Het hoe en waarom van plaattektoniek

Geologisch Museum Hofland 14:00 uur

Onze Aarde is de enige planeet in het zonnestelsel met plaattektoniek. Daar moet dus iets bijzonders aan de hand zijn. Plaattektoniek blijkt de koelmachine van het hete aard-inwendige te zijn. Zie ook www.geologischmuseumhofland.nl

Hans Visser & Irena Philipova

Theater De Boerderij Huizen 16:00 uur

Gebaseerd op award-winnende beelden van internationaal befaamde fotojournalisten. Vier topmuzikanten maken de foto’s nog spannender, levendiger en ontroerender. Start en eindpunt is het eind negentiende-eeuwse Londen, toen de fotocamera zijn intrede deed. Met daartussen een prachtige impressie van een veranderende wereld.

dinsdag 25 april

Sport Spektakeldag in de meivakantie

De Malbak 10:00 uur

Blaricumse kinderen van vier tot tien jaar kunnen meedoen met de Sport Spektakeldag van 10.00-16.00 uur in de Malbak. De kinderen krijgen een streetdanceworkshop, kunnen meedoen aan voetbal en hockey. Ook maakt iedereen een kleurrijk 3D-kunstwerk en sluiten we af met een spannende bingo. De kleuters van vier tot zes jaar knutselen een voetbalspel, dansen, gymmen en doen spelletjes. € 5,-. Inschrijven via sbakker@versawelzijn.nl

Informatieavond
konijnliefhebbers

Clubgebouw van KDV Sport & Genoegen Midden-Nederland
20:00 uur

Breng je (hobby)konijn mee en laat een echte keurmeester het dier keuren. Na een leerzame uitleg bekijkt de keurmeester alle meegebrachte konijnen op verzorging, geeft nuttige tips en beantwoordt vragen. Daarna worden de dieren in twee rondes officieel gekeurd. Voor de winnaars staat een prachtige beker klaar.

Meer activiteiten op
GooiAgenda.nl.