Wie hulp bij reparaties van kleding nodig heeft kan zaterdag terecht bij het Repair Café in de Draaikom in Huizen.
Wie hulp bij reparaties van kleding nodig heeft kan zaterdag terecht bij het Repair Café in de Draaikom in Huizen.

donderdag 27 april

Koffieochtend inloop

Brinkhuis Laren 10:00 uur

Elke donderdag een gezellige koffieochtend in de bovenzaal van het Brinkhuis. U betaald enkel voor uw koffie of thee en bent van harte welkom.

vrijdag 28 april

Mamacafé Huizen

Wijkcentrum Holleblok Huizen 10:00 uur

Vandaag de Snuffelkast. De bekende Geef-en-Neemshop. U kan kinderkleding inleveren en kinderkleding en speelgoed tegen een kleine vergoeding meenemen. Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom.

VoorleesExpress

Bibliotheek Huizen 13:30 uur

In het kader van het bestrijden van laaggeletterdheid en het voorkomen en tegengaan van taalachterstanden is in de Bibliotheek vestigingen Huizen en Laren in 2016 de VoorleesExpress gestart. U bent uitgenodigd om samen met ons van 13.30 tot 15.00 uur te vieren dat de eerste gezinnen (bijna) klaar zijn en de nieuwe gezinnen binnenkort starten. www.bibliotheekhlb.nl

Vrijdagavondmuziek

Nieuwe Kerk Huizen 20:00 uur

Programma: Franse muziek uit de 19de en 20ste eeuw. Sonate voor cello en piano van Benjamin Godard. Werken van Vierne, Satie, Messiaen Uitvoerenden: Hilde Verweij – cello en Richard Vos – piano.

zaterdag 29 april

Repair Café

Wijkcentrum De Draaikom Huizen 10:00 uur

Zijn er kledingstukken die u nog graag wilt dragen, maar een kleine reparatie nodig hebben? Vera en Ineke willen u graag helpen. Uw vrijwillige bijdrage helpt de onkosten te dekken. Van 10.00 tot 13.00 uur. Er zijn ook vrijwilligers die elektronische apparaten en fietsen repareren.

BOERenMARKT

Blommenhoeve Eemnes 10:00 uur

Omdat het zomertijd is het de aankomende maanden ook een uur langer, dus tot 16.00 uur. Eemnesser schoenmaker Björn Brinkman is aanwezig om schoenen en tassen die gerepareerd moeten worden in ontvangst te nemen en in zijn werkplaats te repareren.

Foto Excursie

Brassershoeve Huizen 10:30 uur

Een onvergetelijke fotografie workshop in Het Gooi!: Een dag op pad met professionele fotografen om Huizen en omstreken fotografisch en historisch te ontdekken! Handig met je camera leren omgaan Vooraf aanmelden Helen Hofman 0615115445.

Dag van de Dans

Bewustzijnscentrum BALA Huizen 10:30 uur

De Internationale Dag van de Dans nodigt iedereen uit om kennis te maken met allerlei vormen van dans. Ook in Bewustzijnscentrum Bala wordt deze dag gedanst. Je kunt van 10.30 tot 12.30 uur deelnemen aan de Biodanza-workshop ‘Dansen van vreugde en verbinding’, gegeven door Nina Wevers. Prijs workshop: € 10,-. Aanmelden via 06-29252929 of info@biodanza-dansvanhetleven.nl

Kringloopwinkel

Stichting Servitas Huizen 10:00 uur

Tussen 10.00 en 14.00 uur staat een grote sortering klaar met meubels, kleding, leuke huishoudelijke artikelen, boeken, dvd's en cd's voor de laagste prijzen in het Gooi. Ook tuinmeubelen kunt u bij ons vinden. Spullen inleveren of laten ophalen kan door te bellen naar 035 5262931. www.st-servitas.nl

Kris Kras door Oud Laren

Brinkhuis Laren 14:00 uur

Een presentatie over Laren door Ernst Wortel aan de hand van oude foto's en dia's. Toegang is gratis, maar er zal een deurcollecte gehouden worden. Reserveren is niet mogelijk en vol=vol!

Schuif aan bij Eetclub

De Malbak Blaricum 17:30 uur

Elke laatste zaterdag van de maand kookt een club vrijwilligers een drie gangen diner in Wijkcentrum de Malbak. Iedereen mag aanschuiven. De kosten zijn € 10,- inclusief een drankje en koffie. U bent welkom vanaf 17.30 uur. Opgeven via 035 5262902 of demalbak@versawelzijn.nl.

zondag 30 april

Spetterende VIP dag zwembad de Meent

Sportcentrum de Meent Huizen 11:00 uur

Op feestelijke wijze wordt het nieuwe opblaasbare mega luchtkussen in gebruik genomen. De Meent is open voor het familiezwemmen van 11.00 - 13.30 uur. www.optisport.nl/meent

Herdenkingsconcert

Ontmoetingskerk Laren 15:00 uur

De Stichting Koormuziek Laren wil jaarlijks stilstaan bij leven en dood, oorlog en vrede, gebruikmakend van muziek. Voorafgaand aan Dodenherdenking vindt een bijzonder zondagmiddagconcert met het Vrouwenkoor Sirena plaats. Na afloop collecte. www.zingeninlaren.nl

maandag 1 mei

Thuismeditatie

Rang Zhin voor meditatie en creatie Laren 9:00 uur

Vanuit je eigen huis meedoen aan de ochtendmeditatie op de maandagochtend! Vanaf 8.50 uur kan er ingelogd worden om samen ‘koffie te drinken’. Van klokslag 9.00 uur tot 10.00 is er meditatie. Kosten € 5,- Maar de eerste keer is gratis! Kijk op www.rangzhin.nl onder 'thuismeditatie' om te zien hoe het gaat.

Sociaal culturele middag voor senioren

Brinkhuis Laren 14:00 uur

Vandaag wordt het seizoen afgesloten met een lezing door Prof. Dr. M. Korthals, Emiritus Hoogleraar Toegepaste Filosofie. Het gaat over filosofie van voeding en landbouw. Het wereldwijde voedselprobleem komt aan de orde en de activiteiten van de SOLL (Stichting oude landbouwgewassen Laren) blijven niet onbesproken. € 5,-- inclusief koffie/thee in de pauze. Aanmelden: 06 4937717171 of abijleveld@versawelzijn.nl

Presenteren als een PRO bij Toastmasters

Business Centrum Huizen 19:30 uur

De Toastmasters sprekers club, een internationale non-profit organisatie, geeft twee bruisende en inspirerende avonden per maand voor € 225,- per jaar. Schrijf gratis in voor de open avond van 1 mei in OPMaat Huizen www.toastmasters.nl/gooi.

dinsdag 2 mei

Koffieochtend

De Raadsvore Eemnes 10:00 uur

Kom voor een gezellige babbel met een kopje koffie naar ontmoetingsruimte De Raadsvore. Alle senioren en jonger zijn welkom. Elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Zeer billijk geprijsde consumpties.

Helderziende waarnemingen

Yogacentrum Surya Huizen 19:30 uur

José van der Zee doet helderziende waarnemingen in yoga centrum Surya. Meld je snel aan want vol is vol. Aanmelden: 035 5258410 0f 06 26499828 of koopmanschapjose@gmail.com

STACCATO musicaltheatergezelschap

Wijkcentrum Holleblok Huizen 20:00 uur

Iedere week repeteert een enthousiaste groep mensen tussen de 16 en 65 jaar om jaarlijks een musicalvoorstelling op de planken te brengen. Er wordt gewerkt aan zang, dans en spel. Tevens is er ruimte voor vocalcoaching. Wil je een repetitie bijwonen, meld je dan aan via www.staccato-huizen.nl

woensdag 3 mei

Martijn Kardol

Theater De Boerderij Huizen 20:15 uur

“Het gerucht schijnt te gaan dat ik als artiest zou zijn mislukt,” zegt hij in zijn programma ‘Jongensboek’. Ironisch genoeg wist Kardol met dat programma drie prijzen te winnen op het Groninger Studenten Cabaret Festival (’15) én de jury-, en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival (’16).

donderdag 4 mei

Themaochtend brandpreventie

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes 10:00 uur

Bram de Rijcke van VRU Veiligheidsregio Utrecht vertelt over brandpreventie. Hoe is brand te voorkomen in huis? Hoe is beginnende brand te ontdekken? Is vluchten altijd mogelijk en/of noodzakelijk? Ook eigen vragen over brandpreventie zijn welkom. Kijk eens op vru.nl. Er is iemand van SeniorWeb aanwezig om u te helpen bij vragen over de pc, tablet, e-reader of smartphone. De entree is vrij.

Herdenkingsconcert Vocaal Ensemble Puur

RK Nicolaaskerk Eemnes 20:30 uur

Vocaal Ensemble Puur verzorgt o.l.v. Paul Snoek traditiegetrouw weer een sfeervol Herdenkingsconcert in de Nicolaaskerk. Het concert start om 20.30 uur, aansluitend op de ceremonie bij het Monument. € 10,-. Op deze bijzondere avond brengt Puur ruimte voor verstilling, geborgenheid en schoonheid met een prachtig en afwisselend programma.

Zwembad De Meent in Huizen neemt zondag een mega luchtkussen in gebruik.