André Visser (rechts) wordt feestelijk onthaald in zijn bezorgwijk, nadat hij die ochtend een koninklijke onderscheiding had gehad.
André Visser (rechts) wordt feestelijk onthaald in zijn bezorgwijk, nadat hij die ochtend een koninklijke onderscheiding had gehad. Foto: Bob Awick

Feestje voor pakketbezorger

HUIZEN - Zo'n man verdient een lintje, was drie jaar geleden de gedachte van Theo en Marjo Egberink over hun vaste pakketbezorger in de wijk: André Visser.

Het idee bleef even liggen, maar werd daarna opgepakt. André kreeg vorige week woensdag een koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk en werd 's avonds nogmaals verrast met een ongekend buurtfeest met honderden mensen die zelf wat hadden gebakken voor 'bij de koffie'.
"Het gaat ons vooral om de manier waarop André zijn werk doet. Hij is verbindend in zijn wijk en kan rekenen op een groot vertrouwen", legt Theo uit. "We hebben 100 uitnodigingen in de 80 straten verspreid waar hij pakketten bezorgt en gevraagd of mensen dit door wilden geven. En vooral om het geheim te houden. Honderden mensen wisten het en toch hebben we André kunnen verrassen. Hij werd door zijn zoon geblinddoekt en kent natuurlijk elke hobbel in zijn wijk. Zijn zoon heeft daarom een paar keer achteruitgereden en is omgereden. Toen was André de weg wel kwijt." De pakketbezorger beleefde zo een van de mooiste dagen in zijn leven en kon ook de volgende dag nog nagenieten. Alle feestgangers hadden namelijk een ballon meegekregen en deze thuis - op de route van de pakketbezorger - voor hem opgehangen.