'Image' bij Privé Atelier in Laren laat vanaf 6 mei werk zien van diverse kunstenaars.
'Image' bij Privé Atelier in Laren laat vanaf 6 mei werk zien van diverse kunstenaars.

donderdag 4 mei

Themaochtend brandpreventie

Bibliotheek Eemnes 10.00 uur

Bram de Rijcke van VRU Veiligheidsregio Utrecht vertelt over brandpreventie. Kijk eens op vru.nl. Er is iemand van SeniorWeb aanwezig om u te helpen bij vragen over pc, tablet, e-reader of smartphone. Iedereen is van harte welkom en de entree is vrij.

Koffieochtend inloop

Brinkhuis Laren 10.00 uur

Elke donderdag een gezellige koffieochtend in de bovenzaal van het Brinkhuis. U betaalt enkel voor uw koffie of thee en bent van harte welkom.

Herdenkingsconcert Vocaal Ensemble Puur

RK Nicolaaskerk 20.30 uur

Vocaal Ensemble Puur verzorgt o.l.v. Paul Snoek traditiegetrouw weer een sfeervol Herdenkingsconcert in de Nicolaaskerk. Het concert start om 20.30 uur, aansluitend op de ceremonie bij het Monument. € 10,-.

Bijzondere voorstelling

Singer Laren 21.00 uur

Singer Laren brengt na de dodenherdenking op de Brink in Laren een bijzondere voorstelling. Leidraad is het verhaal van Ariëlla Kornmehl en haar boek 'Wat ik moest verzwijgen'. Een verhaal geïnspireerd op de geschiedenis van haar Joodse familie, over de ondergedoken Jet en Misha. € 22,- en voor Singer-supporters € 19,50 via www.singerlaren.nl of bij de theaterkassa.

vrijdag 5 mei

Mamacafé Huizen

Wijkcentrum Holleblok 10.00 uur

Positief opvoeden. Je hoort het tegenwoordig links en rechts om je heen. Maar wat houdt het in, wat is je eigen opvoedvisie? En hoe pas je dat in de dagelijkse praktijk toe? Marieke Galman (www.cjghuizen.nl) kan het ons uitleggen. Alle (aanstaande) ouders met baby's en hun broertjes en zusjes tot vier jaar zijn van harte welkom.

Kunstcafé

Brinkhuis Laren 19.30 uur

Tijdens het kunstcafé op Bevrijdingsdag gaat Diana Kostman in op de rol die vrede speelt in de kunst van na de Tweede Wereldoorlog tot in onze hedendaagse tijd. Bij het ontvangst en na de lezing: Antoinet Gobee op de piano/vleugel met stukken van o.a. Chopin en Rachmaninov. Iedereen is welkom. Vrij entree!


Zaterdag 6 mei

Repair Café

Johanneshove Laren 10.00 uur

Vanaf 10.00 uur staan de reparateurs klaar om problemen met huishoudelijke apparatuur, kleding, tuingereedschap waar mogelijk te verhelpen. De reparaties worden gratis uitgevoerd, een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld. De sessie sluit om 13.00 uur. Na 12.30 uur worden geen reparaties meer aangenomen.

Open dag bierbrouwen en glas-in-lood

Atelier Kitty Glas-in-Lood Huizen 10.00 uur

U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen om te zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van glas-in-loodramen. En als u wilt, kunt u zelf eens proberen om glas te snijden of te solderen. In de aangrenzende ruimte vindt de jaarlijkse Open Dag van het Huizer Bierbrouwers Gilde plaats. Een aantal brouwers van het gilde is aanwezig om op ambachtelijke wijze bier te brouwen. 10.00 tot 17.00 uur.

'Image' tot 21 mei

Atelier Privé Laren 11.00 uur

De expositie toont foto's en sculptures van negen kunstenaars. Openingstijden zijn 6-7, 13-14, en 20- 21 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Deelnemers aan deze eenmalige expositie zijn Berry Stokvis, Betty Nicolai, Bob Linschoten, Fred den Ouden, Garmt Koopmans, Henk Harmsen, Marileen Nesenberend, Marja van Hest en Wim Meuzelaar. De opening vindt plaats op zaterdag 6 mei om 15.00 uur en wordt verricht door voormalig dorpsdichter van Laren, Gerard Beentjes.

Heropening Wereldwinkel Laren

St. Jan's Basiliek 13.00 uur

Aan het begin van de Fair Trade week, op 6 mei, wordt de winkel in Laren feestelijk heropend. Om 14.00 uur treedt het in januari opgerichte mannenkoor De Speuit op. Om 14.30 uur wordt de officiële openingshandeling verricht. Daarna is er gelegenheid om de opgeknapte winkel te bekijken.

Bingo

Ons Genoegen Laren 20.00 uur

De laatste bingo voor de vakantie. Nog een leuke kans op het winnen van een van de 24 niet-te-missen prijzen. Ook nu zal de inhoud van het winkelwagentje weer favoriet zijn.

zondag 7 mei

Koopzondag in Laren

Laren 9.00 uur

Kom vandaag naar de koopzondag in Laren! Veel winkels openen deze dag speciaal voor jou hun deuren en het is de perfecte gelegenheid om een moederdagcadeau te kopen.

7 mei tot 31 maart

5-weekse Mindful Run cursus

De Wolfskamer Huizen 9.30 uur

Mindful Run is de combinatie van mindfulness, ademhalingstechniek, hardlopen en plezier. Data: dinsdag 7, 14, 21, 28 mei en 11 juni. Kosten: € 95,-. Meer informatie op FB Mindful Run Blaricum/Huizen en inschrijven: www.mindfulrun.nl/blaricumhuizen.

maandag 8 mei

Tai Chi

De Hilt Eemnes 11.00 uur

Tai Chi Chuan is een eeuwenoude bewegingskunst, afkomstig uit China. Het is een subtiele, maar krachtige manier om je souplesse, lichaamsbewustzijn en zelfkennis te vergroten. Bij regelmatig oefenen ga je soepeler bewegen en je immuunsysteem wordt versterkt. Wegens succes wordt vanaf 8 mei een extra cursus toegevoegd van 11.00 tot 12.00 uur in De Hilt te Eemnes. Meer informatie en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl


Thuismeditatie

Rang Zhin voor meditatie en creatie Laren 9.00 uur

Vanuit je eigen huis meedoen aan de ochtendmeditatie op de maandagochtend! Vanaf 8.50 uur kan er ingelogd worden om samen 'koffie te drinken'. Van klokslag 9.00 uur tot 10.00 is er meditatie. Er is tijd om even na te praten. Kosten € 5,-, de eerste keer is gratis! Kijk op www.rangzhin.nl onder 'thuismeditatie' om te zien hoe het gaat. Check altijd even de data!

dinsdag 9 mei

Boeiende Boccherini, Berlioz en Britten

Brinkhuis Laren 14.30 uur

Joop van Velzen, muziekhistoricus van Music in Life, geeft u achtergrondinformatie over en laat u luisteren naar de muziek van drie componisten. Deze keer Boccherinin, Berlioz en Britten. Deze lezing wordt gegeven om 14.30 uur en 19.30 uur.

Architectuurwandeling door Laren

Brinkhuis Laren 19.00 uur

Paula van Dijk, kunsthistoricus en echte Larense, heeft op veler verzoek weer een nieuwe, boeiende wandeling door Laren voor u in petto. Zij staat stil bij de geschiedenis van het gebied tussen Hoefloo en Drift en bespreekt diverse villa's, met aandacht voor de verschillende architecten en stijlkenmerken. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

STACCATO musicaltheatergezelschap

Wijkcentrum Holleblok Huizen 20.00 uur

Iedere week repeteert een enthousiaste groep mensen tussen de 16 en 65 jaar om jaarlijks een musicalvoorstelling op de planken te brengen. Er wordt gewerkt aan zang, dans en spel. Tevens is er ruimte voor vocal coaching. Wil je een repetitie bijwonen, meld je dan aan via www.staccato-huizen.nl.

woensdag 10 mei

KNUTSELEN

Ons Genoegen Laren 14.30 uur

De laatste knutselmiddag voor de vakantie. Er zal vast iets zomerachtigs in elkaar worden geknutseld.

Tuimel-judo

Osorezu Huizen 14.45 uur

Tuimel-judo voor peuters van drie t/m vijf jaar. Judolessen voor de allerkleinsten. Bewegen, samenwerken en plezier staan centraal in de lessen van 45 minuten. Een kwartaal lekker judoën voor € 75,-. We sluiten dit af met een judo-examen. www.osorezu.nl of 06-15276036.

Frits Spits verbindt popmuziek met geloof

Johanneskerk Laren 19.30 uur

Op welke wijze is popmuziek dikwijls geworteld in het geloof en welke verbindingen zijn er te leggen en te vinden tussen popmuziek en geloof? Als geen ander kan Frits Ritmeester (Frits Spits) daar boeiend over vertellen.

10 mei tot 31 mei

Leren Mediteren

Rang Zhin voor meditatie en creatie Laren 9.15 uur

Het is ondertussen algemeen bekend dat mediteren rust brengt en helpt tegen stress, tegen klachten. Maar hoe doe je het? In deze workshop leer je in vier weken de beginselen van mediteren. Er is ook ruimte voor alle vragen. Data: 10, 17, 24, 31 mei. Kosten: € 50,-. Ook deze cursus kun je vanuit je eigen huis via zoom volgen!

donderdag 11 mei

MindfulMoment voor iedereen

Business Centrum Huizen, Huizermaatweg 27 10.00 uur

Samen mindfulnessoefeningen doen brengt een moment van rust in de dag. Ervaring met mindfulness is niet nodig. Kosten: € 12,50. Aanmelden: Els Aardewijn 06-1513 8686 | delis@aardewijn.com | www.delis.aardewijn.com

Samen eten

Restaurant O'donder Huizen 18.00 uur

De seniorenvereniging Huizen geeft een gezellig Samen Uit Eten diner in restaurant O'donder in Huizen. Aanvang: 18.00 uur. Een driegangen menu kost € 24,95. U kunt ook voor andere combinaties kiezen. Aanmelden tussen 18.00 en 19.00 uur via 06-49120841.

De Intelligente Computer: vriend of vijand

Brinkhuis Laren 20.00 uur

De vraag is of de machine het overneemt van de mens? Max Welling is hoogleraar Machine Leren aan de Universiteit van Amsterdam. Aan de hand van eigen onderzoek en recente ontwikkelingen schetst hij hoe computersystemen steeds slimmer worden gemaakt. Na afloop van de lezing is er gelegenheid voor vragen en discussie. Entree: € 25,-. De opbrengst van deze avond gaat in zijn geheel naar Alpe d'HuZes. Aanmelden via marga.donkers@gmail.com.

Bierbrouwen en glas-in-lood bij Atelier Kitty Glas-in-Lood 6 mei in Huizen.